Zwols gezin in nood

Ingezonden:

Het jaar begint voor een gezin uit Zwolle ronduit slecht. Het gezin zit tussen wal en schip gevangen en dreigt op straat te komen. De vicieuze cirkel waar het gezin in zit wordt door geen enkele instantie doorbroken. De Gemeente Zwolle, woningstichtingen, Leger des Heils, schuldhulpverlening en zelfs wethouders blijven zich achter regels en verkeerde adviezen verschuilen niemand durft het initiatief te nemen met als gevolg dat het systeem mensen op straat zet; een gezin met drie kinderen.

Het gezin heeft een briefadres van de gemeente gehad en mocht elders verblijven totdat de woningstichting een woning voor het gezin had. Nadat de gemeente dit bij de betreffende woningstichting had nagevraagd is deze verleent. Nu een half jaar verder, en het briefadres afloopt, en de woningstichting niet hun afspraak is nagekomen geeft de gemeente geen nieuw adres meer. Het gevolg is, dat het gezin nergens meer staat ingeschreven en geen verblijfplaats heeft en dus op straat staat. Ondertussen heeft het gezin met de woningstichting al verschillende bezwaren doorlopen en lopen er nog enkele die in januari dienen. De gemeente Zwolle is via de gemeenteraad op de hoogte heeft namens de wethouder opdracht gekregen een oplossing te zoeken. Tot nu toe blijken dit geen houdbare te zijn en gaat de gemeente ook mee in het wijzen naar andere instantie’s zoals die ook allemaal naar elkaar wijzen. Veel regeltjes en toezeggingen passeren de revue.

“Tijdelijke huuroplossingen, ook door de gemeente zelf toegewezen, worden door woningstichtingen afgewezen. Ze willen geen gezinnen met kinderen want daar hebben ze in het verleden rechtszaken over gehad, dit is het grootste argument. Helaas zijn deze zaken nergens terug te vinden. De anti- kraakbeweging wil ook geen gezinnen blijkt. Het Leger des Heils wil wel het gezin plaatsen, maar zit met een wachtlijst en tegenstand van andere instanties, en in de Herberg kan het gezin niet. Het gezin heeft geen verslavings- of psychiatrische problematiek. Via makelaars krijgt het gezin geen kans de verhuurders kiezen toch voor een stabiel iemand, gewoon voor het geld.

“Alle instanties kijken naar elkaar er zijn fouten gemaakt door partijen verkeerde informatie gegeven en niemand neemt verantwoording. Ook het verblijfadres kan geen inschrijfadres worden, daar zouden de bewoners om gezondheidsproblemen aan onder doorgaan, getuige de laatste opname in het ziekenhuis. De woningstichting wil wel wat doen met spoed, maar dan willen ze wel een bedrag zien, wat financieel niet haalbaar is en dat weten ze. Het gaat niet om een klein bedrag en het gezin is juist met de schuldhulpverlening bezig.”

“In Zwolle zullen echt wel meerder gevallen zijn die last hebben van de veranderingen in de urgentie van de woningstichtingen sinds die weg is gehaald is er alleen een loting systeem, en ja dat is net zoveel kans als de loterij dat is wel achterhaald. Kortom het gezin heeft een verblijf/inschrijf adres nodig de oproep is wie heeft een woning appartement bedrijfspandje waar men zich tijdelijk kan inschrijven te huur maximaal tot 700 euro in Zwolle. Hier is het gezin aan gebonden, werk, scholen van de kinderen ect. De huur wordt gegarandeerd betaald door schuldhulpverlening en alle andere instanties staan klaar om te beginnen, maar kunnen pas beginnen als het cirkeltje doorbroken is met een inschrijving. Dan gaat de hulpverlening het gezin helemaal begeleiden naar een toekomst,maar zonder inschrijfadres is er geen toekomst.”

Heeft u iets of weet u iets anders hoe u het gezin kan helpen mail dan naar zwollegezininnood@gmail.com

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

141 gedachten over “Zwols gezin in nood”

  1. Er moet ook gewoon één instantie zijn die alle zaken regelt. 1 dossier met alle problematiek die zelf de mensen aanstelt om een gezien/persoon te helpen die in de schulden zit. No matter what. Of het verslaving is of psychische aard heeft.
    1 instantie die er bovenop zit, en waar ook kennis is. Niet een laakbaar clubje die uiteindelijk niets klaar spelen.

    Iedereen kan in de ‘shit’ terecht komen. Er uit komen is moeilijk en sommige hebben daar gewoon hulp bij nodig. Dan kan het beter bij één overkoepelende instantie zijn dan via meerdere die allemaal wijzen op regeltjes en het gevaar om weg te zakken groter wordt.

  2. ’t gaat weer over ‘regels’, zo lezende: “en zelfs wethouders blijven zich achter regels en verkeerde adviezen verschuilen niemand durft”

    Hadden we ’t bij een ander onderwerp ook al over ‘regels’?
    Ik denk van wel.

  3. In eerste instantie iedereen de beste wensen voor 2015

    Wat komt de nieuwe regelgeving nu mooi uit voor dit gezin.
    Vanaf 01-01-2015 is er per gezin 1 regisseur deze moet toch nu moeiteloos het probleem oplossen?
    Dit is een mooie testcase of het beleid wat uitgezet is ook daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden.

    Ik volg deze casus met grote spanning en verwachting naar aanleiding van het nieuwe beleid.

    Voor de medewerkers van de gemeente en alle hulpverleners is het maandag 5 januari 2015 eerst nieuwjaars receptie en bijpraten van alle vrije dagen. Dinsdag 6 januari 2015 zal er vast voor het gezin uitkomst geboden worden.

  4. Deze situatie moet zsm worden opgelost, oorzaak en gevolgen
    moeten nadien worden bezien, er zijn drie kinderen in het spel die
    niet het slachtoffer mogen worden van deze onwenselijke situatie.

  5. Yep, huurdersfront Zwolle. Ik lees dat ook.
    Kun je deze mensen onderdak brengen?
    Als er pesetas nodig zijn, laat ’t weten.

  6. heel veel reageren via de spoedmodule, dat werkt echt. Ik had binnen 3 maanden een woning. Een vriend van mij onlangs ook. Wel consequent reageren , ook als het niet helemaal passend is. Beter dat dan dakloos toch?

  7. Het moet toch niet zo moeilijk om dit gezin te huisvesten in
    het gebouw aan de Harm Smeengekade, gebouw oude haven.
    Driehonderd meter verderop wonen honderden studenten in spiksplinternieuwe appartementen, dit gezin met drie kinderen kan en mag toch niet zonder onderdak komen te zitten.
    Ambtenaren en medewerkers van corporaties durven waarschijnlijk geen beslissing te nemen, ingreep van college en/of bestuurder(s)
    van corporatie is dus noodzakelijk om deze kwestie tot een goed einde te brengen.

  8. Kromme situatie, ik ga ervan uit dat de grootste partij in Zwolle, de Christenunie, het voortouw neemt om dit schrijnende probleem zsm op te lossen. Mijn klomp breekt als ik lees dat zelfs het Leger des Heils zich achter regels verschuilt.

  9. Ik kan ’t idee dat er in Zwolle mensen dakloos zijn niet verhapstukken, om maar een term te noemen. En de raad verschuilt zich achter ‘regels’? Ik hoop op beter. Verhoog de belasting of zoiets dan maar.

  10. JohnVanBoven en Bernhard,
    Jullie lezen mee, doet me bedenken.
    Als ’t echt slecht wordt voor mensen zonder onderdak,
    dan gaan we wel wat regelen toch?

  11. Gisteren suggereerde ik dat het geld van een nietszeggende gemeentelijke nieuwjaarsreceptie wellicht beter besteed kan worden. Met name een voormalig CU-gemeenteraadslid gaf toen aan dat hij dat maar gezeur vond en de happening juist erg zinvol was voor verbinding en mooie initiatieven. En nu lees ik dit!!! Een grote schande dat dit in onze stad plaatsvindt en dat de betrokken instanties wegkijken en wegwijzen. Nee, neem nog gezellig een borrel en roep dat de kracht van Zwolle geven is en sta vooraan met je zogenaamde betrokkenheid! Hoe schijnheilig kun je een nieuw jaar beginnen?

  12. Wat al eerder gezegd is: het is belangrijk dat hier goede sturing wordt gegeven door iemand die alles goed kan overzien. Het zou schrijnend zijn als dit niet opgelost wordt door een teveel aan bureaucratie en instanties die langs elkaar heen werken. Ik zeg bewust ‘zou’, want er worden hier alweer conclusies over bepaalde partijen getrokken, terwijl bovenstaand relaas natuurlijk een eenzijdig verhaal is.

    Ik hoop vooral dat het gezin zich snel weer op de toekomst kan richten door zekerheid over een woning.

  13. prachtig eenzijdig verhaaltje.

    Zou graag het ware verhaal horen, gemeente trekt niet zomaar de handen ervan af.
    Hoe veel overlast is er veroorzaakt, hoeveel geboden kansen zijn er door de mensen zelf om zeep geholpen.

  14. John, verantwoordelijken erop attenderen dat ze andere prioriteiten moeten stellen met gemeenschapsgeld. In plaats van vooraan staan op subsidiefeestjes en wegduiken als er om een inhoudelijke reactie gevraagd wordt.

  15. En de discussie aanwakkeren hoe een (lokale) overheid met mensen en belangen omgaat. Daar valt veel in te verbeteren en dat komt pas in beweging als er kritische vragen gesteld worden.

  16. Wilbert, dat was ook mijn vraag. Bovenstaand bericht komt van 1 kant, dus voorzichtig wezen.
    Het is schrijnend als het waar is dat regels belangrijker zijn dan de woonsituatie van dit gezin. Ik kan het eigenlijk niet geloven.
    Als iedereen wat gaat doen werkt het niet.
    Ik mag hopen dat er morgen in de raad vragen worden gesteld, zoals hierboven al wordt aanbevolen.
    Dat is de kortste klap en vraagt optreden van het college. Daar moet, voor maximaal resultaat, de coördinatie liggen.

  17. Ben ook wel benieuwd hoe de CU hierin de C laat terugkomen in acties richting dit gezin. Of is het alleen maar mooie woorden en beloftes?

  18. @JohnvanBoven, je schrijft over ‘vragen in de raad’.
    Kan iedereen ‘vragen aan de raad’ stellen?
    Ik wil daar morgen wel heen gaan, als dat mogelijk is.
    Maar ben niet precies op de hoogte van de mogelijkheden van de democratie. Vragen in de raad, mogen burgers meevragen?

  19. John,

    Is het een idee dat jij als oud-raadslid enkele fractieleden
    van de christenunie attendeert op de situatie van het gezin.

  20. Hanshanzestad: Raadsvragen komen van raadsleden. Die moeten dus ingeschakeld worden. Als ze hier meelezen: graag vragen stellen.

    Huurdersfrontzwolle: ik heb Johannes de Vries al via twitterDM gevraagd op weblogzwolle te kijken.

  21. Geweldig, die ambtelijke molen, vragen aan de raad, kerstreces en dat soort dingen, maar dit is urgent. Kan een kerk als tijdelijk opvangadres gelden voor een korte periode? Dan kunnen er tenminste vervolgstappen gezet worden voor deze mensen. En wat ze zelf ook gedaan hebben, voor die kinderen moet echt iets geregeld worden. Ze letterlijk in de kou laten staan kan niet.

  22. MAAR hoe komen raadsvragen van raadsleden. Of de korte weg te nemen, hoe komen vragen van burgers bij de bestuurders terecht?
    Is er een kortere weg ?

  23. Het gezin heeft een briefadres van de gemeente gehad en mocht elders verblijven totdat de woningstichting een woning voor het gezin had. Nadat de gemeente dit bij de betreffende woningstichting had nagevraagd is deze verleent. Nu een half jaar verder, en het briefadres afloopt, en de woningstichting niet hun afspraak is nagekomen geeft de gemeente geen nieuw adres meer. Het gevolg is, dat het gezin nergens meer staat ingeschreven en geen verblijfplaats heeft en dus op straat staat.

    Concludeer ik hier nu uit dat ze momenteel nog onderdak hebben. Maar dat dit niet lang meer zal duren. Dat ze nu op zoek zijn naar een nieuwe woning?

  24. Ik ben blij met de betrokkenheid van JohnvanBoven. Reken maar dat hij zijn contacten benadert, zoals hij dat nu al laat zien.
    Met Ed minder blij, die is onredelijk en daar kom je totaal niet verder mee.

  25. Personen die zo diep in de stront zitten , zitten dat vaak door eigen schuld en willen niet meewerken aan oplossingen. Een beetje zielig doen met kinderen die zitten zonder dak boven hun hoofd. De kindeten uit huis plaatsen en de ouder (s) uit de rechtelijke macht zetten. Een deken geven en dan ajuu.

  26. Nou gelukkig maar. Hoop dat er op korte termijn een oplossing voor dit gezin komt. En dat er bewezen wordt dat de gemeente Zwolle niet alleen onderdak bied aan mensen die hier tijdelijk in de ijsselhallen zijn opgevangen. Maar er ook zijn voor hun eigen inwoners in nood.

  27. Het is zoals velen zeggen een zeer eenzijdig verhaal.
    Het is dan ook zeer voorbarig om nu al met allerlei veronderstellingen te komen.
    In hoeverre heeft het gezin meegewerkt aan een redelijke oplossing?
    Is het alleen een kwestie van geld? of heeft het gezin maatschappelijke of aanpassingsproblemen?
    Is er geen familie die tijdelijk iets kan betekenen?
    Ik kan mij niet voorstellen dat gemeente en alle genoemde hulpinstanties hulpeloos en machteloos toekijken als (nog) niet alle beschikbare mogelijkheden benut en beproefd zijn.
    Het is niet fair om de gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie in verband te brengen met de oplossingsgerichtheid van de gemeente Zwolle in deze nare kwestie.
    Ook vind ik het niet fair om met name de Christenunie en de Zwolse kerken van “wegkijken” te beschuldigen.
    Maar als wij met z’n allen 300 vluchtelingen kunnen opvangen dan kunnen wij toch zeker wel ëén gezinnetje onderdak bieden?
    Het zal me niets verbazen als Joop van Ommen hier weer als eerste een oplossing gaat bieden.

  28. Nou nou Jacob …schaam jij je niet met je vooroordeel? Mischien is haar Man wel overleden of zo? Tegenwoordig krijg je dan maar 1 bruto maandloon en dekt de kosten niet dus kom je zo in de problemen hoor ….maar afijn …we kijken er wel op …maar niet erin !
    Neemt niet weg dat als vluchtelingen geholpen worden …dan Nederlanders zeker …En er staat dat gemeente en woningbouw het af laten weten ?
    Dus als je niet kan helpen hou dan je commentaar ook maar bij je ….

  29. Bij de gemeente werk toch een ambternaar die een tijdje terug in het Financieel Dagblad zei dat er in Zwolle 250 mensen zijn die alles kunnen regelen en bepalen. Misschien dat deze meneer een paar van die 06 nummers ten goede kan gebruiken ?

  30. Wat een naar verhaal. Uit het artikel is niet goed op te maken wat het complete verhaal is en wie het bericht geplaatst heeft. Ook roept het veel vragen en vooral zorg op. Toevallig ben ik raadslid, voor de ChristenUnie. En volg ook de verhalen op weblog Zwolle.
    Ik lees in sommige reacties iets over het reces van de raad.
    Het reces is afgelopen maar er wordt morgenavond niet vergadert. Maar dat wil niet zeggen dat we niets doen.
    Daarom ga ik morgen actie ondernemen om hierover duidelijkheid te krijgen. Want inderdaad is er coordinatie nodig en moet de menselijke maat worden gevonden. Wordt vervolgd

  31. Eh…
    Ik dacht pas gelezen te hebben Hoe Eénsgezind en Gastvrij Zwolle was door ene BurgerVader??
    Mooi hoor al die vluchtelingen opnemen…
    En dan je Land?stadgenoten op straat laten zetten…?
    Ja dat klinkt Ontzetten Solidairrr…
    Ik weet niet wat er precies aan de hand is met dit gezin,
    Maarrr de 3 Kinderen mogen hier Zeker niet de dupe van worden!
    Dat noem IK A-sociaal Beleid!
    Walgelijk, en dan een ZG Sociaal beleid lopen te Verkondigen…
    Beschamend zo’n Nieuwjaarstoespraak in deze context
    Sorry!
    >:(

  32. ben wel benieuwd wat nu het echte verhaal is… polemiek is goedkoop, trappen naar de overheid, politieke partijen en stromingen ook… bedenk: overheden zijn verplicht zich aan de wet te houden , ja “de regels” …die zijn opgesteld door de mensen die wij met zijn allen gekozen hebben tijdens verkiezingen…. wet niet goed? kies een ander parlements- of raadslid de volgende keer, neem de moeite programma’s door te lezen… kies niet voor partijen die via kranten berichten aandacht trekken, en alleen ergens over beginnen als het in de krant heft gestaan ( sp/pvv/groenlink ) ..denk zelf na,, geroep is makkelijk… ons systeem is niet volmaakt.. mensen komen tussen de wal en het schip terecht etc… maar een alternatief is er niet.

  33. Dank Wietse, mooi dat je probeert zsm duidelijkheid probeert te krijgen en mogelijk een vervolgactie kan ondernemen. En Pjotr, doe niet zo zielig en gefrustreerd man. Slaat nergens op die reactie van je. Het 1 heeft nl. niets met het ander te maken!

  34. Ben ook wel ERG benieuwd naar de andere kant van het verhaal. Maar die zullen we waarschijnlijk nooit te horen krijgen!

    Wel erg stuitend om te lezen dat mensen aannemen, dat de opgevangen vluchtelingen meer kansen geboden hebben gekregen dan dit gezin. Wie weet zeker dat dit gezin nooit kansen heeft gekregen?

  35. Een vluchteling, die de meest gruwelijke dingen heeft meegemaakt en alles achtergelaten heeft, mag idd niet vergeleken worden met een bijstandsgezin. Met dit gezin komt het vast goed, dat kan niet anders in het mooie Nederland.

  36. Och, Klokkenluider en anderen die naar ‘de’ Nieuwjaarstoespraak
    verwijzen, het uitspreken van hoop, moois, goede wensen en
    goede voornemens, is niet rechtstreeks projecteerbaar op
    de dagelijkse werkelijkheid.
    Meer iets om samen bij nieuwjaarstoespraken over te mijmeren.
    De dagelijkse werkelijkheid is meestal veel minder luchtig en veel ingewikkelder.

    Ik las hier “Toevallig ben ik raadslid, voor de ChristenUnie.
    En volg ook de verhalen op weblog Zwolle”.

    En ook “Want inderdaad is er coordinatie nodig en moet de menselijke maat worden gevonden.
    Wordt vervolgd ”

    Zet ‘m op Wietse!
    Laat hopelijk weten hoe ’t verder gaat.
    Als ik iets kan doen, laat ’t weten.

  37. In Utopia misschien, maa als je het zelf goed verkloot, dan kan je het schudden, en blijft misschien de Herberg over. Dan nog moet je dat zelf willen.

  38. @marianne, niet met drie kinderen aan boord toch?
    Men kan ’t misschien verkloten, maar dakloos, met
    kinderen aan boord, dat gaat ECHT niet, alle bedenkingen
    erbij maar opzij zetten lijkt me.

  39. De stand van zaken is dat vandaag duidelijk is geworden dat dit gezin nog steeds bij de gemeente onder de aandacht is (ook tijdens de afgelopen weken overigens). Ook klopt het dat het gezin op dit moment nog onderdak heeft.
    Deze week wordt er verder overlegd en afgestemd. Laten we dat proces ook de tijd en ruimte geven. Complexe situaties laten zich niet zomaar oplossen.

  40. UPDATE: Zwols gezin in nood

    Begin dit jaar werdt er aandacht gevraagd voor een Zwols gezin in nood.
    We zijn nu 9 maanden verder en het gezin is nog steeds niet gehuisd vestigt.
    Ze staan inmiddels wel bovenaan de lijst voor plaatsing bij het Leger Des Heils,die vanuit hun mogelijkheden alles proberen te doen maar de stagenatie in woonmarkt en de starre houding van Gemeente Zwolle die nergens aan mee werkt en alleen achter hun zorgplicht verschuilt door te stellen dat ze daar aan voldoen zoals al eerder genoemd in januari op weblog ga maar naar de herberg en dan gaan de kinderen wel elders geplaatst worden via jeugdzorg dat is wat gemeente Zwolle onder haar zorgplicht jegens gezinnen hanteert.

    Dit gezien in het licht van de opvang van de vluchtelingen waar gemeente Zwolle in vooraan staat en op zich een goede zaak is uiteraard. Is het wel verwonderlijk dat hier gezinnen wel bij elkaar kunnen worden opgevangen en levert dat dus schijnbaar geen gevaar voor de kinderen op.
    En kunnen die gelukkig wel samen verder in hulpverlening trajecten en uiteindelijk doorstromen in de al gestagneerde woonmarkt waarneer ze de status hebben.

    Het gezin verblijft h momenteel in een situatie dat ze wel ergens konden verblijven wat voor maximaal een half jaar kon gezien de gezondheids- problemen van het opvang gezin.
    Dit is inmiddels al enkele maanden voorbij en er komt maar geen gang in de huisvesting.
    Alle andere hulp en actie is inmiddels wel gerealiseerd. Er is wel huisvesting in Kampen of Ommen aangeboden in de weten schap dat dan alle realiseerde hulp dan vervalt en alles opnieuw moet worden opgestart en de vraag is of de familie hun werk zo kan behouden,hierbij moet worden afgevraagd of de gemeente dan niet op een goedkope manier van hun inwoners af willen komen en het probleem willen verlegen naar een andere gemeente.
    De huisvesting in de andere gemeente was ook nog geen zekerheid er waren geen toezeggingen gedaan.

    Hierbij dit gezin als voorbeeld gepakt om aan te geven hoe hoog de woningnood is geworden in Zwolle. Er bestaat geen urgentie meer,makelaars hebben hoge huren of andere voorwaarden.
    Nergens is een tijdelijk opvang voor gezinnen. Hier zit dan ook het probleem voor alleenstaande zonder kinderen is er vrij snel plaatsing mogelijk of inderdaad de Herberg maar voor gezinnen niet daar geld de eerder genoemde zorgplicht invulling van de gemeente Zwolle.

    Waar we hier eigenlijk heen willen is de hulp vragen van de lezers om voor het leger des heils woningen die lang leeg staan of verhuurd kunnen worden aan te melden deze woningen zullen wel onder de subsidiabele huurgrens van 699 euro moeten liggen.
    Het is inmiddels duidelijk dat dit gezin echt niet de enigste is in Zwolle in deze situatie het kan ook iedereen overkomen door scheiding baan verlies inkomsten verlies schulden ect.

    Daarom op deze manier de oproep om woningen aan te melden voor deze vergeten groep mensen
    gezinnen met kinderen en alleenstaande met kinderen laat Zwolle zien dat ook hierin net als voor alle hulp die aan vluchtelingen wordt gedaan ook hulp komt voor deze groep burgers.
    En de Gemeente Zwolle laten zien dat burgers wel burgers helpen op een correcte manier.

    Aanmelden of informatie kunt u mailen naar zwollegezininnood@gmail.com

  41. @robb, op 21 september 2015 13:20
    Misschien een idee om ook de landelijke media te berichten, bv de Televisie.
    Als er media aandacht is, wil het nog wel er eens voor zorgen dat (in dit geval) de gemeente wakker wordt en tot actie komt.
    Succes.

  42. Echt niet normaal dat er wel opvang is voor vluchtelingen. En naar dit zwolse gezin wordt geen reikende hand uitgestoken in de maatschappij. Hardlopen voor kinderen in Afrika is veel belangrijker. Vandaag nog in het nieuws 160 miljoen uitgegeven voor twee schilderijen voor Rembrand. Net verbouwde panden in Zwolle die toch dicht gaan, omdat de doelgroep niet wil komen. Mijn hart huilt.

    Ik wens de familie veel sterkte en zal mijn oren en ogen open houden.

  43. Bericht door bip0bos, op 21 september 2015 13:44
    Echt niet normaal dat er wel opvang is voor vluchtelingen. En naar dit zwolse gezin wordt geen reikende hand uitgestoken in de maatschappij. Hardlopen voor kinderen in Afrika is veel belangrijker. Vandaag nog in het nieuws 160 miljoen uitgegeven voor twee schilderijen voor Rembrand. Net verbouwde panden in Zwolle die toch dicht gaan, omdat de doelgroep niet wil komen. Mijn hart huilt.

    Ik wens de familie veel sterkte en zal mijn oren en ogen open houden.

    Bip0bos;wil jij dit gezin huisvesten zoals de vluchtelingen worden gehuisvest in de IJsselhallen, lijkt me zeer onwenselijk. Hardlopen voor kinderen in Afrika, wat heeft dat met dit gezin te maken? Evenals de aanschaf van 2 schilderijen van Rembrand, daar heeft de gemeente Zwolle niets mee van doen.

    On-topic; ik hoop dat de Zwolse SP in actie komt, zij zijn bij uitstek geschikt om voor deze mensen in de bres te springen. Ik wens het betrokken gezin heel veel sterkte.

  44. Het is wel een onderwerp voor Hart van Nederland van sbs6, en nee niets ten nadele van sbs6. ( die houden tenminste wel hun eigen broek op).

  45. Lastig oordelen als je de ins en outs van het verhaal niet kent.Wel ongelooflijk dat het gezin nog steeds niet gehuisvest is. Kan de gemeenteraad dit niet een beetje daadkrachtiger oppakken? Dit is een blamage voor de stad.

  46. Ja D erk, ik heb de trefwoorden Zwolle en Zwols gezin ingevuld, in beide gevallen kom ik niets tegen wat hiermee te maken heeft. Misschien kan jij het betreffende linkje plaatsten.

  47. Bericht door jesse, op 21 september 2015 15:21

    Lastig oordelen als je de ins en outs van het verhaal niet kent.Wel ongelooflijk dat het gezin nog steeds niet gehuisvest is. Kan de gemeenteraad dit niet een beetje daadkrachtiger oppakken? Dit is een blamage voor de stad.

    Meestal is er inderdaad wel iets meer te weten dan wat we alleen hier nu lezen. Maar als je het er zo mee eens bent dat het lastig oordelen is zonder de ins en outs van het verhaal te kennen, is het dan niet wat vreemd om het wel een blamage voor de stad te noemen?

  48. Leonardo, ik schreef dat het idee van veldwachter een goed idee was dus d media opzoeken sbs6. Thats all, snap niet dat jij daaruit opmaakt dat er een item over is.

  49. Er is wel huisvesting in Kampen of Ommen aangeboden in de weten schap dat dan alle realiseerde hulp dan vervalt en alles opnieuw moet worden opgestart en de vraag is of de familie hun werk zo kan behouden,hierbij moet worden afgevraagd of de gemeente dan niet op een goedkope manier van hun inwoners af willen komen en het probleem willen verlegen naar een andere gemeent

    Sorry

  50. @Plantje: de gemeente kent de ins en outs ongetwijfeld wel. En kan daarover dus communiceren. Los van de inhoud (die ik niet kan beoordelen), is er dus ook een communicatief aspect dat een rol speelt. En dat doet de gemeente niet handig door te zwijgen.

  51. zie veel vraagtekens en vraag naar andere kant van een verhaal dit gezin waar het nu over gaat is in financiële problemen gekomen (niet door drugs of gok problemen ). het gezin heeft er alles aan gedaan om alles weer op de rit te krijgen gezorgd voor meer inkomen gezorgd dat ze de schuldhulpverlening en budgettering in zijn gegaan . de reden dat Ommen of kampen niet kon omdat ze dan alles kwijt zijn wat ze nu hebben opgebouwd . heen en weer reizen is geen optie dan zou het 500 euro in de maand kosten voor het hele gezin ouders werken kinderen gaan naar school .

    Dit is een update over dit gezin maar daarbij word aan voorbij gelopen dat er meerdere gezinnen zijn met de zelfde problematiek . Gezinnen die tussen wal en schip komen en die niet hoeven te rekenen op de gemeente de zorgplicht zoals de gemeente hem hanteert vandaar ook de oproep voor woningen

  52. Scholen zijn er ook in Kampen en 500 ?? reiskosten? Die krijgen hun van budgetbeheer omdat dat nodig is om inkomen te genereren. Raar verhaal en ook nog een gmail adres

  53. Bernard.

    Helaas met al zijn nicknamen alleen maar provceren . Of het bericht wel of niet klopt maakt hem niets uit , zijn doel is provocatie.

    Inderdaad ziek mannetje.

  54. Ben ik met je eens @ Lebalie , iemand uitmaken voor ziek mannetje. Alleen omdat je het niet met hem eens bent. Beneden peil. Tooske je ben net zo erg als waar je Abel van beschuldigd, zielig. Stond vandaag gewoon in de Stentor, vluchtelingen dreigen met hongerstaking in de IJsselhallen. Voortaan eerst even nadenken voor dat je zo loopt te schelden. Geldt ook voor Bernhard trouwens.

  55. Bericht door benjie, op 21 september 2015 22:35
    Ben ik met je eens @ Lebalie , iemand uitmaken voor ziek mannetje. Alleen omdat je het niet met hem eens bent. Beneden peil. Tooske je ben net zo erg als waar je Abel van beschuldigd, zielig. Stond vandaag gewoon in de Stentor, vluchtelingen dreigen met hongerstaking in de IJsselhallen. Voortaan eerst even nadenken voor dat je zo loopt te schelden. Geldt ook voor Bernhard trouwens.

    Ik zeg dit niet zomaar over Abel14 en weet over wie ik het heb, neem er ook geen letter van terug.

    En ja het stond vandaag in de stentor, maar er stond ook bij laatste update 17 november 2014,

    Dan dit bericht plaatsen met opruiende tekst , dat is pas beneden peil.

    http://www.destentor.nl/regio/zwolle/groep-vluchtelingen-in-zwolle-dreigt-met-hongerstaking-1.4629376

  56. Bernhard je hebt gelijk, ik zag de datum van dit verslag nu pas boven dit artikel staan. wel heel misleidend van de Stentor om dit tussen de nieuwsberichten van vandaag te zetten “meest gelezen vandaag in Zwolle’ schandalig gewoon vind ik persoonlijk. Een regionaal dagblad onwaardig wat mij betreft. Wie kijkt als lezer nu naar de datum boven een artikel tussen het nieuws van de dag. Ik blijf wel bij mijn mening dat je geen mensen uitmaakt voor ziek figuur waarvoor je Abel uitmaakt.

  57. Het is al tijdelijk dat Abel/FerdivanRaalte, geestelijk ernstig in de war is en een haatzaaier bovendien. Ziek mannetje vind ik een zeer treffende typering die Bernard wat mij betreft mag gebruiken.

  58. @Benjie, ik heb nog eens naar de tijden gekeken hoelaat de berichten geplaatst werden. Op het Pol.log om 17:20 met de reactie van mij dat het een oud bericht was om 18:01. Ik dacht dat hij daarna het bericht hier neergezet had en dat vond ik heel kwalijk. Ik zie nu dat het bericht hier al om 17:21 stond. Dus misschien was hij zich er evenals jij inderdaad niet van bewust. Dus de term “ziek mannetje” neem ik terug.

    Maar goed, terug naar het onderwerp. Wie slaat de koppen van de hotemetoten van de diverse instanties eindelijk eens flink tegen elkaar zodat ze misschien op het idee komen dat er ook nog iets als flexibiliteit bestaat boven enkel en alleen regeltjes?

  59. @Leonardo, ken je hem, Abel , persoonlijk? Zo niet dan ben je zelf ook behoorlijk in de war. En mag je je zelf ook wel eens na laten kijken. Over haat zaaien gesproken zeg. Je bent zelf geen haar beter en scheld mensen die er een ander standpunt op nahouden dan jou ook regelmatig voor van alles uit. Neem een voorbeeld aan Bernhard zou ik zeggen.

  60. Nee persoonlijk ken ik hem niet, gelukkig maar, ik constateer slechts dat hij onder allerlei nicknames de meest verschrikkelijke en domme dingen neer zet. En dan met name als het over vluchtelingen/buitenlanders/allochtonen en linkse politici gaat. Ik vind dat niet normaal en dat mag ik vinden.

  61. Ik ben het met Bernard eens dat instanties niet zo moeten schuilen achter regeltjes en wat flexibeler mogen zijn hoop voor het gezin dat er snel een oplossing komt dit kan gewoon niet !

  62. Linkse Leonardo: waarom is iemand die een andere mening heeft dan jij over vluchtelingen/buitenlanders/allochtonen ‘geestelijk ernstig in de war, een haatzaaier en een ziek mannetje’?

    Het valt me vaak op dat jij inhoudelijk weinig te melden hebt. Dat geeft niet, maar je komt nog dommer over als je vervolgens andersdenkenden stigmatiseert.

  63. Nogmaals ik ben niet links, maar ik trek het heel slecht als bv. vluchtelingen in discussies worden weggezet als “gelukszoekers”, “terroristen” en noem meer van dat soort kwalificaties maar op. Ovr stigmatiseren gesproken, mensen die dat soort teksten anoniem op internet flikkeren moeten met fluwelen handschoentjes worden aangepakt? Kom op zeg!

  64. Leonardo is degene die zichzelf veel te serieus neemt en met twee zinnen een mening van een ander kapot denkt te maken zonder zelf een mening te hebben gegeven over het desbetreffende artikel. Linkse SP mensen mogen alles zeggen over een ander “geestelijk in de war, je spoort niet” of de discussie onderuit halen met tweede wereldoorlog vergelijkingen of breivik wordt weer uit de kast gehaald.

    Was ik maar een leonardo, de wereld zo klein en mooi roze…

  65. Jammer voor je Leonardo dat je dat niet trekt. Als iemand anders over deze vluchtelingen problematiek denkt dan jou. Net als Abel zijn er heel veel die er anders overdenken dan jou. Daar verander jij niets aan. Inhoudelijk ga je daar dan niet op in, kom je niet met goede tegenargumenten, maar begin je te schelden. Gewoon zwak en zielig wat mij betreft. Maar je gaat maar lekker met je anonieme schelden. Verwacht dan niet van een ander dat ze jou netjes bejegenen.

  66. Dat niemand van de boeroepers is begonnen over het incident met een asielzoeker die een vrouw en kind heeft aangevallen ? En kort daarna vrij is gelaten.

    Benji, Abel en de rest. Nu was je kans om te vertellen dat het ook bij ons gaat gebeuren en ben je niet scherp genoeg! Jammer hoor!

    Maar het blijft triest, mijn vraag is ook eigenlijk in hoeverre het politie apparaat is ingesteld op onze nieuwe burgers?

  67. “onze nieuwe burgers” ? dat bepaalt het COA en de IND, zolang er geen beslissing over deze mensen is genomen blijven het asiel zoekers. Ik hoop dat de IND en het COA goed hun werk kunnen doen en echt in de gaten houd wie ze binnenlaten en wel of niet mogen blijven. En dat de procedures versneld worden. Niet vijf jaar duren zoals nu vaak het geval is.

  68. benjie, stel je was een asieladvocaat wil je dat de procedure zo lang of kort mogelijk duurt? Hoe langer het duurt hoe meer inkomsten en dus hoe rijker je wordt. Maar het ligt allemaal aan de procedures die te lang duren en IND en COA doen geen goed werk als het blijkbaar te lang duurt. En niet alle asieladvocaten zijn vvd’ers.

  69. Het gaat mij er niet om dat mensen tegen de opvang vluchtelingen zijn, dat mag, maar het valt me wel op dat veel tegenstanders met allerlei aannames komen als zouden het allemaal criminelen of gelukszoekers zijn. Daarnaast reageer ik inhoudelijk genoeg, het probleem van de vluchtelingen is in Europa lang niet zo groot als het lijkt. Op http://www.decorrespondent.nl wordt in een filmpje van 6 minuten helder gemaakt hoe het zit. En dat er ook voordelen aan de immigratie van vluchtelingen zitten voor Europa.

  70. @lebalie , als asiel zoeker mag je van mij best in bezwaar gaan en gaan procederen. Maar dan na twee keer afwijzen van asielaanvraag hun volgende beroep niet laten afwachten in Nederland als er geen nieuwe feiten boven tafel komen. Of als men probeert de procedure te gebruiken om vertrek te frustreren. Dan procedeer je maar verder vanuit het land van herkomst tegen de uitzetting. @ Leonardo, denk dat heel veel mensen niet tegen opvang van echte asiel zoekers zijn. Maar het gedrag van deze vluchtelingen. Dat ze allemaal naar Duitsland en Nederland willen als ze eenmaal in Europa zijn. In een veilige omgeving zonder oorlog. Dat stoort mij. Dan ben je in mijn ogen geen vluchteling maar een gelukzoeker.

  71. AD van vandaag:

    Het is totaal niet aannemelijk dat terroristen die aanslagen in Europa willen plegen in de vluchtelingenstroom mee naar Europa komen. Dat is althans de overtuiging van de Deense geheime dienst PET. Chef Finn Borch Andersen legde dinsdag uit dat de route die vluchtelingen nemen veel te grote risico’s voor terroristen met zich meebrengt.
    Los van de gevaarlijke overtocht is de kans volgens Andersen groot dat ze ontmaskerd zouden worden door de politie of door landgenoten die juist zijn gevlucht voor terreur. De chef van de geheime dienst denkt dat terroristen die risico’s zelf ook inzien en daarom liever andere methodes gebruiken.

    In Denemarken waarschuwt onder meer de rechts-nationalistische Deens Volkspartij voor infiltratie door terroristen. Ook terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft gezegd deze tactiek toe te passen. Andersen doet dat af als ,,opzettelijke misleiding”.

  72. Mensen mensen toch al die berichten over die vluchtelingen hier doe. Dat lekker ergens anders een chat room ofzo het gaat hier om hulp. Voor een gezin in nood en meerdere gezinnen in zo n situatie dit onderwerp vluchtelingen heeft hier niks mee te maken

  73. Wanneer het zo is dat een gezin uit Syrië of weet ik veel waarvandaan eerder een woning heeft dan dit zwolse gezin is er echter wel degelijk een probleem hier in Zwolle!!!

  74. Nee, want dat probleem is er al.

    Er worden te weinig betaalbare huurwoningen gebouwd. De woningbouwcorporaties worden door de overheid gedwongen om sociale huurwoningen te verkopen. Daardoor zijn die enorme wachtlijsten ontstaan.

    Het feit dat er nu naarstig naar noodopvang voor vluchtelingen gezocht wordt is daar ook het gevolg van. De AZC’s zouden in principe genoeg ruimte hebben om alle vluchtelingen op te kunnen nemen. Maar ze zitten vol met mensen die er al lang niet meer horen, maar ook geen woning kunnen krijgen.

  75. Voor leonardo: Een greep uit de nieuwsberichten van deze maand.

    Vrouw met kind wordt aangevallen door asielzoeker. Meneer is natuurlijk verward. Paar dagen later, zelfde vrouw wordt weer aangevallen door zelfde asielzoeker. Het zal je dochter of je vrouw maar zijn:
    http://www.hartvannederland.nl/nederland/noord-brabant/2015/asielzoeker-valt-moeder-en-zoontje-aan/

    In Dresden is deze maand een vrouw verkracht door een Marokkaanse asielzoeker:
    http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/6092

    En om in de nieuwssferen te blijven zoals bij dit bericht van het zwolse gezin: Deze alleenstaande moeder met kind van drie moest haar huurwoning afstaan aan asielzoekers:
    http://www.metronieuws.nl/buitenland/2015/09/moeder-en-kind-3-moeten-huis-uit-voor-asielzoekers

  76. @Bernard

    Het feit dat er nu naarstig naar noodopvang voor vluchtelingen gezocht wordt is daar ook het gevolg van. De AZC’s zouden in principe genoeg ruimte hebben om alle vluchtelingen op te kunnen nemen. Maar ze zitten vol met mensen die er al lang niet meer horen, maar ook geen woning kunnen krijgen.”

    Dat er mensen in de AZC’s zitten die ‘ook geen woning kunnen krijgen’ zou niet moeten betekenen dat ze hoger op de lijst van eerder urgent verklaarde woningzoekenden worden geplaatst.
    Er is woningnood dus ook zij moeten wachten.

  77. Wat Bernard zegt klopt, op 20 woningzoekenden is er 1 asielzoeker, althans dat begreep ik uit de woorden van Emiel Roemer vorige week tijdens de Algemene Beschouwingen. Woningnood is voor betrokkenen al vervelend genoeg, asielzoekers krijgen terecht geen voorkeursbehandeling. Maar er zijn mensen die er belang bij hebben om dat beeld te schetsen, hoewel het onzin is. En dat is treurig.

  78. @Beternaar bed,dat soort teksten wil Leonardo en Bernard niet lezen dat is zielig want het is maar een enkele asielzoeker en het is maar een incidentje.Maar ja dat mag je niet zeggen want dan ben je gelijk zielig en een trol.Ze weten alleen nog niet half wat je met al dat buitenlandse spul gaat meemaken in dit land.Trouwens 1 op de 20 is nog veel te veel.

  79. Dat woningnood beschouwd wordt als een natuurverschijnsel waar je nu eenmaal niets aan kunt doen. Dat maakt me kwaad. Ik snap niet dat bijna iedereen in 2015 dat normaal vindt en niet massaal in Den Haag te hoop loopt. Het gaat toch zo goed in ons land? Waarom dan woningnood?

  80. 1 op de 20 is asielzoeker? Is dit iemand met een tijdelijke vergunning? Of na jaren als asielzoeker eindelijk een Nederlands paspoort. Dus een nederlander. Is deze persoon een asielzoeker of één van de 19 Nederlanders?
    Stel je komt uit Polen om hier te werken en graag een huis wil hebben, die behoort tot de 19. Is geen asielzoeker.
    Een Amerikaan al jaren werkzaam in Nederland op zoek naar een betaalbare woning, behoort tot de 19.
    Het zegt mij dus helemaal niets.

  81. Azc net een gevangenis’

    WEERT –
    Enkele vluchtelingen zijn ontevreden over de omstandigheden in het asielzoekerscentrum in Weert. Ook klagen ze over de informatievoorziening door het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA).
    Een vluchteling zegt tegen de regionale zender L1: “We hebben geen privacy. We slapen met 12 personen in een kamer en delen een badkamer. Het AZC is niet geschikt om een gezin onder te brengen, het is een kazerne voor soldaten.” En een ander: “Wij voelen ons hier niet goed. Het lijkt op een gevangenis. We willen een normaal leven beginnen.” Ook vinden ze het oneerlijk dat ze geen leefgeld krijgen.
    Status
    Dat laatste is echter normaal, zegt Robert Ploeg van het COA tegen L1: “Een asielzoeker krijgt alleen dagelijks een zakcentje als hij of zij een verblijfsvergunning heeft. Daarom lijkt het voor een asielzoeker willekeur maar dat is gebaseerd op de status van de persoon. In plaats van leefgeld krijgen de mensen in het AZC wel eten, drinken en kleding.” Dat het COA weinig informatie geeft over de status van de vluchtelingen, kan ook kloppen, aldus Ploeg: “Alle vragen over hun status horen bij de IND thuis. Dat zijn twee verschillende organisaties.”
    PVV-leider Geert Wilders is duidelijk over de klachten van de vluchtelingen. Via Twitter laat hij weten: “Ontevreden over de opvang? Klagen? Ga dan maar snel terug naar waar je vandaan kwam!”

    klagen omdat het kan

Reacties zijn gesloten.