Muzikale kers op IJsbeeldenfestival

Zwolle – IJssculpturen bewonderen en genieten van klassieke muziek. Dat kan tijdens de eenmalige avondopenstelling van het IJsbeeldenfestival in Zwolle op vrijdag 16 januari. Het publiek kan in het horecapaviljoen op het evenementenplein ‘Eventplaza’ genieten van muziek van het ensemble Brass van HET Symfonieorkest. Het ensemble neemt de bezoeker mee langs de verschillende muziekstijlen. Het ensemble speelt tussen 19.00 en 22.00 uur. Toegang tot Eventplaza en concerten van Brass is gratis!

05201510435.jpg

Na de succesvolle samenwerking afgelopen editie werken HET Symfonieorkest en het IJsbeeldenfestival ook dit jaar weer samen. "Onze klassieke muziek is de spreekwoordelijke kers op de taart voor de bezoekers van het IJsbeeldenfestival. Deze muzikale winteravond krijgt met ons Brass ensemble een feestelijk tintje", aldus Harm Mannak algemeen directeur van HET Symfonieorkest. Het thema van het IJsbeeldenfestival dit jaar is ‘WORLD IN MOTION’. Enorme ijsblokken zijn door veertig ijskunstenaars veranderd in allerlei soorten voertuigen, vliegtuigen en vaartuigen. Vervoersmiddelen uit het verleden, heden en toekomst. Het is de vierde editie van het IJsbeeldenfestival en met de tienduizenden bezoekers is het ieder jaar weer een groot succes.

Gratis concert
De avondopenstelling van het IJsbeeldenfestival op vrijdag 16 januari duurt van 19:00 tot 22:00 uur. Het ensemble speelt in het horecapaviljoen op het evenementenplein ‘Eventplaza’ van het IJsbeeldenfestival. Toegang tot Eventplaza en het concert van het ensemble is gratis. Om deze avond de ijssculpturen te bezichtigen gelden de normale entreeprijzen (normaalprijs € 12,50). Voor meer informatie kan men terecht op hetsymfonieorkest.nl/ijsbeeldenfestival.

Combi-tickets
HET Symfonieorkest en het IJsbeeldenfestival hebben ook dit jaar combi-tickets samengesteld. Voor maar € 48,50 kan men het IJsbeeldenfestival en ook de opera Don Giovanni bezoeken. Bij deze bijzondere opera zit het publiek niet in de zaal maar op het toneel, rondom het orkest en te midden van het decor. Nog nooit eerder zat het publiek zo dicht op de scene van een opera. Eentje die anders is dan alle andere opera’s. Kijk voor meer informatie op hetsymfonieorkest.nl/muziek.

Brass
Van Bach, Beethoven en Brahms naar The Beatles, Bartok en Bernstein. Brass speelt muziek uit de renaissance, maar ook uit musicals en films. Het ensemble maakt deel uit van HET Symfonieorkest dat onder aanvoering van chef-dirigent Jan Willem de Vriend zich heeft ontwikkeld tot een nationaal orkest met een internationaal profiel. Met een volwaardig symfonisch aanbod, educatieve projecten en vernieuwende samenwerkingen vervult het HET Symfonieorkest een belangrijke rol in de samenleving.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)