Enquête over openbare ruimte in Zwolle

Zwolle – “Wat vind jij in jouw buurt belangrijk in de openbare ruimte?” en “Ben jij bereid om bij te dragen aan een bewonersinitiatief hiervoor?”. Dit zijn vragen die centraal staan in een enquête die de gemeente van 5 tot en met  18 januari 2015 voorlegt aan de bewoners van Zwolle. 

 

De gemeente wil de openbare ruimte meer en beter aan laten sluiten bij de wensen en verwachtingen van bewoners, bezoekers en gebruikers. Bovendien moet vanwege bezuinigingen de openbare ruimte op een andere manier worden beheerd en onderhouden. De gemeente vraagt haar inwoners daarom mee te denken om hiervoor een goede richting te vinden. De gemeente vindt het belangrijk dat het geld dat we investeren in de openbare ruimte toekomstbestendig besteed wordt. Dat het op maat gebeurt, want niet elke wijk is hetzelfde. En dat we samenwerken met bewoners en partners.

 

Besluitvorming

In mei 2015 gaat de gemeenteraad besluiten nemen over het beheer van onze buitenruimte en het is belangrijk de meningen van de  Zwolse bewoners daarin te betrekken. De gemeente doet daarom een dringende oproep aan iedereen om mee te doen aan de enquête. Doel van de enquête is inzicht te krijgen in wat de mensen belangrijk en minder belangrijk vinden in het beheer van de openbare ruimte.

 

Vijf minuten

De enquête  is te vinden op zwolle.nl/mijnbuitenruimte en het invullen neemt niet meer dan vijf minuten in beslag. 

 

Wijkdialogen

De uitkomsten van de enquête worden per wijk gepresenteerd en besproken in de wijkdialogen die in januari en februari plaats gaan vinden. De planning van de bijeenkomsten staat op zwolle.nl/mijnbuitenruimte.   

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Enquête over openbare ruimte in Zwolle”

  1. Ik heb nog wel wat opmerkingen en vragen over dit initiatief:
    Het zou schelen als inzichtelijk werd gemaakt hoeveel de gemeente gaat bezuinigen op onderhoud van de openbare ruimte en vooral wat dat betekent voor de stad. Zakken we straks door de banken, neemt het zwerfafval toe, wordt het nog donkerder in woonwijken, worden fietspaden nog slechter onderhouden, is het straks niet veilig meer om je kind te laten schommelen, worden bomen gekapt omdat er dan minder onderhoud gepleegd hoeft te worden, moeten we plasvorming op stoep en straat voor lief nemen?

    Wordt Zwolle minder aantrekkelijk als woon- en vestigingsstad als het onderhoud achteruit gaat? Wat betekent dat voor de economie van de stad?

    In een aantal buurten is veel verloop. Hoe kun je dan nog spreken over aansluiten bij wat de bevolking wil. Is het niet juist de taak van de gemeente te zorgen voor consistentie in beleid en uitvoering? Je kunt bijvoorbeeld niet de kwantiteit van het groen verminderen en een paar jaar later weer uitbreiden.

    Hoe voorkom je Groningse toestanden? Daar liet de gemeente het aan buurtbewoners van een wijk over hoe het groen werd ingericht en onderhouden. Gevolg chaos, landjepik door bewoners, hoge herstellingskosten en veel frustratie.

Reacties zijn gesloten.