Zwolle telt 10 watertappunten

Zwolle – De stad Zwolle telt 10 watertappunten. Sinds de plaatsing van het eerste tappunt op de Grote Markt, op Wereldwaterdag 22 maart in 2012 (zie foto), zijn er in de Hanzestad 9 punten bij gekomen. De meeste bij Windesheim.

watertappunt_zwolle.jpg 

Naast het watertappunt op het centrale stadsplein in Zwolle zijn er tappunten bij CBS De Wendakker in Stadshagen, op het Rodetorenplein, bij het Stationsplein en 6 watertappunten bij Hogeschool Windesheim (2x outdoor en 4x indoor). De aankoop en het plaatsen van de tapkolommen en het onderhoud zijn voor rekening van de gemeente Zwolle en Windesheim. De watertappunten maken deel uit van jointhepipe.org, een sociaal netwerk dat de langste waterleiding ter wereld wil bouwen zodat iedereen over schoon drinkwater kan beschikken. Hiervoor verkoopt Join the Pipe via haar website (www.join-the-pipe.org) flessen, karaffen en de tappunten. De opbrengst hiervan komt ten goede aan waterprojecten in de wereld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Zwolle telt 10 watertappunten”

  1. Er zijn al meer dan 10 gratis tappunten, als je die van Dopper ook meetelt. Jammer dat er 2 initiatieven tegelijk lopen.

  2. Goed dat er zoveel tappunten zijn in Zwolle!

    Ik schrok wel. Op http://kraanwatertappunten.nl hou ik een overzicht bij van alle openbare watertappunten in Nederland. Daar staan er maar 5 in Zwolle. Maar goed als je de 6 watertappunten van Windesheim apart telt dan klopt het wel weer.

    Op naar meer watertappunten als visitekaartje voor Zwolle!

Reacties zijn gesloten.