Horeca en Citycentrum in actie voor fietsparkeren

Zwolle – De komst van retailer Primark op de Bankenlocatie aan de Melkmarkt worden door de horeca in Zwolle en ondernemersvereniging Citycentrum Zwolle van harte toegejuichd. Dit geeft, volgens de organisaties, niet alleen de Melkmarkt een impuls, maar geeft de hele stad een impuls. Ze zien ook een vraagstuk; het stallen van fietsen rondom de locatie. Het onderwerp komt maandagavond ter sprake tijdens het Raadsplein in Zwolle.

In een gezamenlijke brief schrijven Theo Runhaar en Peter Pels: "De bouw van dit nieuwe ‘warenhuis’ biedt een kans om ook de openbare ruimte van Melkmarkt en Voorstraat aan te pakken. Zo denken horecaondernemers aan de Voorstraat al na over plannen om deze straat een beter aanzien te geven. Zo kan de Melkmarkt een passende statuur krijgen als belangrijke ader en verblijfsgebied. In onze ogen is het daarom ook goed om nu al na te denken over hoe de openbare ruimte straks dient te zijn ingericht en moet functioneren. Zodat er duidelijkheid is vanaf de opening van deze retailer. Dit zal handhaving vanaf het eerste moment makkelijker maken."

“Wij krijgen uiteraard de discussie binnen uw Raad mee over de fietsen op de Melkmarkt. In het plan is de ondergrondse fietsenstalling geschrapt. Het fietsenprobleem is genoegzaam bekend, het is breder dan alleen stallingruimte, het gaat ook om toezicht en handhaving, het gaat om regulering. Gezien het feit dat er alleen al 300 medewerkers werkzaam zijn bij deze retailer, waarvan per dag over de dag verdeeld 150, dan voorzien wij straks een nieuw of groter fietsenprobleem als we nu niet nadenken over hoe hier mee om te gaan. Het zou ontzettend jammer zijn als deze medewerkers hun fietsen dichtbij, (want dat is de primaire impuls) en de hele dag, schots en scheef tegen de (nieuwe) gevels aan gaan zetten of aan de achterkant in de Voorstraat, hetgeen de ontwikkeling van dag horeca met terrassen kan belemmeren. En uiteraard hebben we het dan ook nog over de vele fietsen van het publiek dat deze retailer bezoekt. Wij verzoeken daarom de Raad om B&W te vragen bij de vergunningverlening direct al rekening te houden met de gewenste kwaliteit van de openbare ruimte op de Melkmarkt en aan de Voorstraat (fietsen, terrassen, etc.) en hiertoe initiatieven te ontplooien om te komen tot een breed gedragen kwaliteitsbeeld. Het zou jammer zijn als de kwaliteit van het totaal gaat lijden onder iets wat we vandaag de dag al kunnen zien aankomen.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Horeca en Citycentrum in actie voor fietsparkeren”

  1. Ik begin zo langzamerhand te geloven dat de gekozen locatie compleet ongeschikt is voor een vestiging van Primark. Hoe ga je in vredesnaam potentieel 150 extra fietsen onderbrengen als er nu al te weinig ruimte is voor het parkeren van fietsen? Dit is nooit in te passen.

  2. Als er toch een parkeergarage onder de nieuwe Bioscoop komt, dan kan die onder de Mediamarkt wel als fietsgarage worden aangemerkt
    alle problemen opgelost!!!

  3. Andere (nieuwe) fietsparkeerlocaties ten spijt, zullen de Melkmarkt en de Voorstraat hoe dan ook te maken blijven houden met een hoge parkeerdruk. Daarvoor komt geen nieuwe ruimte beschikbaar. Overdag, maar ook ??s nachts zullen veel bezoekers hier dicht de buurt willen parkeren. Daarom nu de noodzaak om optimaal en slim gebruik te maken van de ruimte en nieuwe technieken. Op de Melkmarkt kan onder meer worden gedacht aan cirkelvormige parkeerplekken rond de aanwezige bomen. Aan de Voorstraat kunnen ??s nachts, wanneer de avondterrassen zijn afgebroken, door middel van projecties parkeervakken worden gecreëerd, hiermee kan alvast rekening gehouden worden bij de bouw van het pand.

    Motie GL, CDA en Swollwacht is vanavond aangenomen!

Reacties zijn gesloten.