Heropening Galerie Het Langhuis

Zwolle – Met een Kunstparade vanaf de Grote Markt naar de Goudsteeg en aansluitend de opening door de kersverse Nachtburgemeester van Zwolle werd zondagmiddag Het Langhuis heropend.

De medewerkers van Het Langhuis zijn trots dat ze in 2015 met een expositie van het werk van Anne Forest een nieuwe periode inluiden van Het Langhuis. Een periode waarin ze in geprivatiseerde vorm en met nieuw elan een podium en werkruimte bieden aan talentvolle kunstenaars uit heel Nederland. Met extra aandacht voor jong talent uit Zwolle. De feestelijke heropening ging gepaard met een gevarieerd programma met live muziek van het Benjamin Strijkorkest en jazzgitarist Reinier Baas, en een lezing van Stan Petrusa. Het programma wordt afgesloten met een borrel en bezichtiging van de tentoonstelling “Totem” van Anne Forest.

De gemeente Zwolle heeft besloten om vanaf 2015 geen subsidie meer te verlenen aan Het Langhuis. Maar daarmee verdwijnt Het Langhuis niet als het aan de vrijwilligers ligt. “We gaat financieel op eigen benen staan. Het is best spannend of dat lukt. Aan onze inspanningen zal het niet liggen. We hebben een ambitieus beleidsplan en meer dan 30 vrijwilligers en we gaan samenwerken met allerlei partijen in de stad zoals Stedelijk Museum Zwolle, De Fundatie, het Kameroperahuis, onderwijsinstellingen en festivals,” vertelt voorzitter Paul van der Ham enthousiast. 

Om aan inkomsten te komen heeft Het Langhuis een nieuwe programmering met Langhuis-feesten, lezingen, concerten en mogelijkheden voor verhuur. Het Langhuis is een schitterende historische locatie in het hart van Zwolle en geschikt voor allerlei soorten ontvangsten, van high tea tot huwelijksvoltrekking. Maar daarmee zal Het Langhuis niet haar belangrijkste doel uit het oog verliezen: “Alle verdiensten die we uit de activiteiten halen zijn er uiteraard op gericht dat Het Langhuis vooral een kunstpodium blijft. En iedereen die dit wil ondersteunen kan vriend worden van het langhuis. Dat is zowel mogelijk voor particulieren als bedrijven. En uiteraard krijgen ze daar als dank leuke privileges voor terug,” aldus Paul van der Ham.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Heropening Galerie Het Langhuis”

  1. Nachtburgemeester is Jeroen van Doornik, een onbekende personage die gevraagd is om dt te doen. Meestal verdien je een titel als deze 😉

  2. @Observer daar heb je op WLZ niet veel over gelezen. RTV Oost en Zoo hebben er video en audio over gepubliceerd en ook de Stentor heeft meerdere artikelen. Valt eigenlijk niet te missen 😛

  3. Als de titel verdiend had moeten worden, was Observer een goede kandidaat geweest. Ik heb Jeroen van Doornik gehoord bij Radio Oost. Hij kwam energiek over en heeft zijn sporen in het Zwolse nachtleven verdiend :), zo begreep ik. Laten we het afwachten. Vind het wel een leuk inititatief.

  4. Het gaat om het Langhuis als podium. Het is fantastisch dat deze galerie blijft bestaan dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Juist nu is een dergelijk platform belangrijk. En ja… die nachtburgemeester kan mij gestolen worden, ook nog nooit gezien ’s nachts en tekst had hij niet, maar de opening was mooi en het feit dat het Langhuis er is, is van groter belang.

  5. Allemaal hartelijk dank voor de reacties op mijn vraag, en Dame. ik als nachtburgemeester? ik ben zeker geen nachtelijke kroegtijger dus dat zou geen succes worden vrees ik.
    Maar ik was al even bang dat ons VVD raadslid en horeca-ambassadeur “Papje” de nachtburgemeester zou zijn.

Reacties zijn gesloten.