Echtpaar Van de Belt-Tieman 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Van de Belt-Tieman waren zondag 60 jaar getrouwd. Loco- burgemeester René de Heer bracht het echtpaar een bezoek aan de Van der Capellenstraat in Zwolle Zuid om hen te feliciteren. Het echtpaar kreeg lekkere bonbons namens de gemeente Zwolle.

 

11-01-2015_bruidspaar_vd_belt-tieman_60jr_getrouwd-rene_de_heer_02.jpg 

 

De heer en mevrouw Van de Belt komen oorspronkelijk uit De Krim. De heer Harm van de Belt is geboren op 16 april 1928 in De Krim, in de toenmalige gemeente Gramsbergen. Na de lagere school is hij bij een boer aan het werk gegaan. In 1948 tot 1950 is hij als dienstplichtig militair uitgezonden naar Nederlands-Indië. In die periode heeft hij Jennie, zijn echtgenote, leren kennen via een wederzijdse vriendin. Door correspondentie is wederzijdse liefde ontstaan. Mevrouw Jennie Tieman is geboren op 11 oktober 1932 te Hardenberg. Na het overlijden van haar vader heeft zij samen met haar moeder in Hardenberg hun bloemenzaak voortgezet.

11-01-2015_bruidspaar_vd_belt-tieman_60jr_getrouwd-rene_de_heer_01.jpg 

 

In De Krim heeft het echtpaar in eerste instantie een brandstoffenhandel gehad. Toen in de zestiger jaren het aardgas als brandstof het steeds meer overnam van de kolen, heb meneer zich omgeschoold naar transporteur voor binnen- en buitenland. Meneer heeft veel transporten gereden voor een machinefabriek in Dedemsvaart. Op 11 januari 1955 zijn zij getrouwd. Uit het huwelijk zijn een dochter en een zoon geboren.  De zoon is op 21 jarige leeftijd verongelukt. Dochter en schoonzoon wonen in Zwolle. Inmiddels hebben zij drie kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Drie jaar geleden zijn zij vanuit De Krim verhuisd naar Zwolle om dichter bij hun kinderen te wonen. Zij wonen met veel plezier in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Echtpaar Van de Belt-Tieman 60 jaar getrouwd”

  1. Van harte gefeliciteerd met jullie 60ste huwelyksherdenking. wat zien jullie er goed uit !!! Mogen er nog vele gezonde en gezegende jaren volgen. Groeten uit zoning en warm Pretoria – Zuid Afrika.:D:)

  2. Harm(ome) en Jennie (tante) van harte gefeliciteerd met jullie 60 jarig huwelijk.Uiteraard ook kinderen kleinkinderen enz.
    Groetn van Henrie, ie weet weh de jongste van oons Aaltie en Rieks

Reacties zijn gesloten.