Megabioscoop Zwolle krijgt negen zalen

Zwolle – Pathé gaat een nieuw theater exploiteren op het nieuwe Katwolderplein in Zwolle. De Pathé-bioscoop moet negen zalen gaan krijgen en circa 1.500 stoelen.

megabioscoop_zwolle.jpg 

Pathé-directeur Lauge Nielsen laat in de media weten dat hij hoopt in de loop van dit jaar te kunnen starten met de bouw. Dat hangt af van andere factoren, omdat de nieuwe bioscoop onderdeel uitmaakt van een groot bouwproject van projectontwikkelaar Multi Vastgoed. Op het plein komen ook woningen en een parkeergarage met ongeveer 710 plekken. De opening van de nieuwe bioscoop van Pathé in Zwolle gaat de sluiting betekenen van Pathé de Kroon, de vier zalen tellende bioscoop aan het Gasthuisplein die de onderneming momenteel in Zwolle exploiteert.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

64 gedachten over “Megabioscoop Zwolle krijgt negen zalen”

  1. Ik hoop wel dat deze Bios wat extra,s bied want wie gaat er tegenwoordig nog naar de bioscoop ??? Was voor mij alweer heel lang geleden toen de echt dip begon qua bezoekers aantallen.

  2. Prima dat er een “mega”-bioscoop komt in Zwolle. Pathé zal wel blij zijn dat ze de lokatie midden in het centrum kunnen verlaten, want de grondprijs en vastgoedprijs zal daar wel torenhoog zijn. Bioscoopgangers hebben het in ieder geval wel gemerkt wat betreft de prijzen sinds de overname door Pathé. Als de wereld mooier zou zijn, zou De Kroon voor een symbolisch bedrag overgedragen kunnen worden aan het Fraterhuis, maar dat zal wel niet gebeuren. Voorspelbaar dat het doek dus valt voor de lokatie De Kroon.

  3. @Blauwvinger: ik wil best wel vaker naar de bioscoop zodra de kwaliteit van de faciliteiten en de vertoning verbeteren. De Kroon is een erg verouderde bioscoop waar al heel lang niet meer in geïnvesteerd is. Als er een kwalitatief betere en meer up-to-date bioscoop komt dan zal dat vast wel publiek gaan trekken.

  4. @Ribo dan wil ik je het Fraterhuis aanraden.

    Ik vind dat die altijd een ijzersterk programma hebben met goede films, en een fantastische aankleding (schoon en netjes). Voor mij is een bezoek aan het fraterhuis echt altijd een avondje uit. 😀 🙂

    (De kroon daarentegen komt op mij versleten over, en de films daar vind ik niet geweldig).

  5. Ben ook vriend geweest van het Fraterhuis, heb dit echter onlangs opgezegd. Kom er te weinig, helemaal sinds ik Netflix heb aangeschaft.
    Bioscoop bezoek ik wel bij Imax en 3D.

  6. De grote vraag blijft is het ook een IMAX??

    Waarom is die vraag niet gesteld?

    Daar gaat het net om, anders moet ik nog steeds naar Amsterdam toe..

    ik vrees het ergste trouwens, IMAX is snel 400 plekken dus dan blijven er 1100 over voor de 8 andere zalen dat is +/-135 per zaal, dat is weer wat aan de weinige kant volgens mij.

  7. Kroon ben ik allang niet meer geweest toen was hij nog nieuw 🙂 Vond oude kroon wel leuk.

    Imax moet er wel komen hebben bijna alle nieuwe krijgen ze ook in Arnhem dus waarom Zwolle niet ?

  8. @ribo, het zal aan mijn google maps liggen, maar ik kom uit op de katwolderweg. van een plein is weinig te bekennen. En bedoel je dan aan de kant van de Friesewal of Katerdijk?

  9. @Mark. Volgens mij wordt het een totaal nieuwe plein en zal het op de oude plek van de Feniks komen.

    @Jcompagner. Nee een IMAX kun je wel vergeten. De kosten daarvoor zijn gigantisch. Het is niet voor niets dat er zo weinig van zijn.

  10. Mooi, weer een prima initiatief voor Zwolle. Ik blijf het zeggen, Zwolle wordt steeds leuker!! Alleen die tekening bij het artikel lijkt wel heel anders dan de tekening die enige tijd geleden te zien was.

  11. Mooi zo en dan ook mooi bij het nieuwe busstation die vanaf de Eekwal meer richting de katerdijk zal gaan, prima te bereizen vanuit de regio.

    BTW: wat is nu de must have van IMAX behalve een groter scherm?
    Beter 9 zalen dan een te dure IMAX, denk ik dan.

  12. Het kan best een leuke hoek worden daar. Vooral als er ook wat eet- of drinkgelegenheden bij komen. Maar anders loop je heel simpel na de film de stad in via de kromme brug. Ik ben wel positief.

  13. Liever meer zalen en aanbod dan extra geld neerleggen voor IMAX. Niet dat ik vaak ga want voor het bedrag wat je tegenwoordig voor 1 kaartje betaald kan je een maand netflix kijken. Of nog beter zoals ik gewoon gratis van internet plukken op m’n eigen bank met mijn eigen dolby en hd tv 😀

  14. BTW: wat is nu de must have van IMAX behalve een groter scherm?

    Het scherm is niet alleen groter, maar heeft een hogere resolutie en is ook een beetje gebogen zo dat het beter klopt met hoe je zicht werkt.
    Film is veel meer een beleving, wanneer het dan ook nog 3D is lijkt het alsof je zelf in de film zit.
    Ik ben wel vaker naar een Imax film geweest, maar heb 1x in de VS de laatste Batman gezien in Imax én in 3D, dat was echt geweldig!

  15. @Jasper en @Mariane

    wel eens in de huidige Kroon geweest ?
    was bij de bouw ook rolstoeltoegankelijk >:(z
    met een lift naar 2 zalen ….. als je er al kon komen
    en die verplichting is op papier, praktijk is helaas vaak anders
    dus ik hoop echt dat er dit keer re kening gehouden wordt met rolstoelgebruikers 🙂

  16. Bij Pathe zijn ze zeker 50 jaar stil blijven staan. Alsof het zo is; dat als de consument een film wil gaan zien, dat deze dan naar de bioscoop gaat. Hebben ze bij Pathe wel eens gehoord van NetFlix, of noem al die andere aanbieders van ‘movie on demand’ maar op. En nu het nieuwe SBS 9, die elke avond een grote film uitzend. Dus ik vraag mij af, of een dergelijk groot bioscoop complex in Zwolle ! Ooit rendabel zal zijn.

  17. Klopt, bij een bioscoop is de beleving dan ook de enige extra toegevoegde waarde (naast dat je de film als eerste ziet, bij Netflix is de film zeker 1 jaar oud en On Demand ongeveer 2 maanden na verschijning). Thuis kun je natuurlijk niet het geluid zo hard zetten dat je het ook in je lijf voelt (ik niet tenminste, dan krijg je wel last met de buurt) en het grote scherm dat je thuis niet hebt.

  18. Thuis kijken is toch geen vergelijk met IMAX?
    kom op zeg..

    Sterker nog ik kijk thuis eigenlijk bijna nooit films, zo nu en dan eens toevallig 1. Series en Niews/Sport, voor films ga ik naar de bios, gezellig er even uit, en als het IMAX is ook een zeer mooie ervaring (en ja ik heb thuis een 58″ tv met surround set alles)

    Ik hoop toch echt dat dit een IMAX wordt want waarom wel in bv Tilburg en Eindhoven (wat vlak bij elkaar ligt…) Naast ook nog rotterdam en den haag…
    Dus het westen is prima bediend maar wij hier???

  19. Grappig, had net 9 dagen eerder de tekeningen gezien van de bouwer, d.w.z. op korte termijn kan dit gebouw er staan (voornamelijk staalbouw) de kelder met parkeerplaatsen zal wel het meeste werk zijn.

  20. Ik lees uit het stukje dat het allemaal nog wel losse-schroeven-werk is want het hangt ook af van de projectontwikkelaar Multi Vastgoed. Als die (ik noem maar wat) failliet gaat komt er voorlopig helemaal niks.

  21. Ik lees nergens welk type Bioscoop er komt ??
    Zouden deze Zwolle wel Films draaien in Dolby CINEMA en geluid in Dolby ATMOS zoals bv de nieuwe JT- Bios in Eindhoven ?

  22. Ben ook in de JT-Bioscoop in Eindhoven geweest en de films zien in IMAX Dolby CINEMA 3D en geluid in Dolby ATMOS is top, Hopen dat ze bij Pathé zich goed hebben laten informeren !

  23. Binnenkort begint de bouw van de nieuwe megabioscoop in Zwolle. De Pathé bioscoop krijgt 8 zalen, waarvan 2 met Dolby Atmos-geluidsinstallatie. Echter heeft Pathé en/of IMAX besloten om geen zaal met IMAX uit te voeren.

    Zij geven aan dat Pathé Arnhem al een IMAX heeft en deze dichtbij genoeg is om naar af te reizen. Ik ben het er niet mee eens, omdat dit een uur reizen is en niet binnen de ‘regio’ valt. Daar komt bij dat het ‘noorden’ nog steeds ver moet reizen. Daarnaast is Zwolle een stad die wil groeien, maar uiteindelijk hier niet in wil investeren.

    Onlangs ben ik een petitie begonnen over het feit dat er een IMAX zaal moet komen. Ik heb hiermee de lokale krant mee kunnen bereiken. Ik hoop door middel van dit bericht meer aandacht te krijgen.

    Met vriendelijke groet,
    Leroy Benjamin Chömpff

    Hierbij de link van de petitie:
    http://www.petities24.com/imax_pathe_zwolle

    Hierbij de link van de lokale krant de Stentor:
    http://www.destentor.nl/regio/zwolle/filmfans-starten-petitie-om-imax-zaal-in-nieuwe-megabios-zwolle-te-krijgen-1.5461564

  24. Die petitie lijkt me vrij zinloos. Pathé en IMAX zijn allebei commerciële bedrijven die wel weten of een investering lonend gaat worden of niet. En als het geen winst op gaat leveren dan zou je als bedrijf wel gek zijn om het te doen.

  25. Het is moeilijk om herman gelijk te geven.herman , altijd scherp en alert.
    de plofkip is verzonnen om weer eens ergens aandacht vor te vragen

  26. Tuurlijk erman, die term is verzonnen als verzamelnaam voor fout gefokte kip. Binnen 6 weken van kuiken naar 2.5 kilo. Lijkt me niet echt gezond. Maar goed, erman is alert alleen weet je niet waar hij op moet letten. Daarom, welterusten.

  27. wie weet nou wat gezond is, tijden veranderen. mijn overgrootopa werd niet ouder dan 65. net als miljoenen anderen van zijn generatie.

    tegen woordig zijn de tieners als een stuk verder als de tieners van tientallen jaren gelee.

    wie van mening is dat herman zijn ogen in de zak heeft zitten, die zit ernaast. slapen doet herman voornamelijk snachts, overdag scherp als altijd

  28. Gaaf dat er een supermarkt komt onder deze machtig mooie bioscoop. En ook nog eens een nieuwe speler op de markt. Althans hier in de regio. DEEN. Ben benieuwd. Een beetje concurrentie kan geen kwaad. Vooral tegenover Jumbo.

Reacties zijn gesloten.