Berkum en ZAC oefenen dinsdag

Zwolle – VV Berkum speelt op dinsdagavond op eigen terrein tegen stadgenoot ZAC het tweede oefenduel in de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen 2014-2015.

Traditieclub ZAC doet het uitstekend in de oostelijke 3e Klasse C, waar de ploeg als koploper de winterstop in ging. Die winterse onderbreking werd door de ploeg eerder deze maand aangegrepen voor een trainingskamp in het Spaanse Calella. Traditieclub ZAC degradeerde in 2013 met een te jonge en onervaren selectie uit diezelfde derde klasse, maar keerde vorig jaar direct met een kampioenschap terug. Dit seizoen is de selectie van trainer Egbert Kragt voortvarend van start gegaan, want ZAC haalde liefst 32 punten uit de eerste 13 duels. Opvallend is dat er dit seizoen nog maar één keer werd verloren en het fraaie doelsaldo, 30 voor en slechts negen tegen, duidt op een sterke bezetting van alle linies. Trainer Kragt is daarmee al een eind op weg om de eerder door de club uitgesproken ambitie, van de vierde naar de derde en in de toekomst naar de tweede klasse, waar te maken.

Voor Berkum is de ontmoeting met ZAC het tweede oefenduel van de winterstop, nadat afgelopen zaterdag met 2-0 werd gewonnen van hoofdklasser Staphorst. Berkum, derde in de 1e Klasse D, gaf in die wedstrijd zowel voor als na rust de toon aan tegen een moeizaam opererende ploeg, die liet zien niet voor niets problemen te hebben in de Hoofdklasse C. Berkum kwam echter pas na rust, met de stormachtige wind tegen, op voorsprong door Jaouad Akloud. Toen Marc van der Meulen even later de 2-0 scoorde was de wedstrijd beslist, want Staphorst was geen moment in staat om de Zwollenaren in problemen te brengen. Berkum-trainer Willem Brouwer was na afloop tevreden over het spel van zijn selectie, al tekende hij daarbij aan dat er, gezien de kansen, vóór rust ook al zeker twee keer gescoord had moeten worden.

De oefenwedstrijd Berkum-ZAC op het Zwolse sportpark De Vegtlust begint dinsdag om 20.00 uur en wordt geleid door scheidsrechter Jos Huis in ’t Veld uit Elburg.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Berkum en ZAC oefenen dinsdag”

  1. Tsja, op zo’n invulling van de definitie “traditieclub” wil ik niet een reageren.

    Ben wel blij dat jij op zaterdagmiddag je plekje ergens hebt gevonden.

  2. Er vraagt ook niemand om een reactie. De eerste vraag is waarom ZAC een traditie club zou zijn. Daar is nu in ieder geval niet zo veel van over…

  3. Realist, zeker een probleem gehad daar of misschien ook niet. Merk vaker dat er op deze manier een sneer wordt uitgedeeld naar mensen of verenigingen, jammer! Vroeger voetbalde ikzelf bij KHC Kampen en kwamen ook bij ZAC en dat was toen al een traditie club. Om een traditieclub te zijn hoef je niet perse tot laat in de avond aan een bar te hangen!!!!

Reacties zijn gesloten.