Masterszwemmen succesvol in De Vrolijkheid

Zwolle – De vijfde wedstrijd in het Zuyderzeecircuit voor masters werd afgelopen zaterdag met veel plezier en goede resultaten afgewerkt in zwembad  De Vrolijkheid. Wethouder De Heer opende de wedstrijd onder toeziend oog van Zet, de mascotte van het zwembad, waarna de strijd tussen de zwemmers losbarstte.
 
de_heer_swol.jpg 
Foto: Nienke Nieuwenhuis
 
Rond de 200 deelnemers tussen de 20 en de 80 jaar konden hun krachten meten op 7 verschillende nummers, varierend van 50m schoolslag, vrije slag en rugcrawl en de 100m vrije slag t/m de 200m rugcrawl, schoolslag en vlinderslag. Daarnaast was er een estafette 4 x 100m wisselslag. Op de 200m vlinderslag dames 60+ zorgde Margriet Pasma van de Pinguin uit Ten Boer voor een Nederlands Mastersrekord. Bij de tientallen Swolmasters vielen weliswaar geen Nederlandse rekords, maar er sneuvelden wel vele mastersclubrekords. Er werd goed gezwommen! Enkelen mochten zich verheugen in een nieuwe leeftijdscategorie, die weer een extra uitdaging voor goede resultaten vormt.

De wedstrijd is voor veel zwemmers een goede generale repetitie geweest voor de Nederlandse Masterskampioenschappen, die over twee weken plaatsvinden in Heerenveen, van 23 t/m 25 januari. Vanuit Swol 1894 doen daar zo’n 15 zwemmers mee.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)