Jonge mantelzorgers krijgen smakelijk uitje

Zwolle – Zwolse jongeren die thuis voor een ziek of gehandicapt familielid zorgen, kunnen zich nu aanmelden voor een uitstapje naar McDonald’s Zwolle-Noord, op vrijdagavond 23 januari. Die avond kunnen de jongeren ervaringen uitwisselen, genieten van een etentje én krijgen ze een rondleiding door de keuken.

Geregeld worden voor jonge mantelzorgers activiteiten georganiseerd door Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! en Jongerencentrum ’t WasdoM. Het doel van de bijeenkomsten en uitstapjes is dat deze jonge mantelzorgers zich buiten hun thuissituatie kunnen ontspannen en ervaringen kunnen uitwisselen. Voor iedere bijeenkomst wordt een activiteit bedacht die de mantelzorgers even helemaal uit hun dagelijkse leven haalt. Dat kan een creatieve of sportieve activiteit zijn, maar ook zoals nu, eentje met lekker eten.

Maatschappelijk betrokken ondernemen
Het uitje wordt mede mogelijk gemaakt door McDonald’s Zwolle-Noord (Floresstraat 60 in Zwolle), die gratis een rondleiding inclusief etentje aanbiedt. De organisatie is in handen van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! en Jongerencentrum ’t WasdoM. Jonge mantelzorgers kunnen zich tot 22 januari aanmelden door te mailen naar mantelzorg@zwolledoet.nl. Deelnemers hoeven nog niet eerder in contact te zijn geweest met Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!; alle jonge mantelzorgers tussen de 11 en de 18 jaar zijn welkom. De activiteit is op vrijdag 23 januari, begint om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Jonge mantelzorgers krijgen smakelijk uitje”

  1. Lekker eten?!?!
    Serieus.. Je zet je zo ontzettend in voor je naaste, door zorg te geven.. En dan krijg je eindelijk een beloning en ‘mag’ je naar de Mac?!? Zullen vast veel mensen blij mee zijn.. Genetisch gemodificeerde troep!

  2. Het is een uitstekend idee om jonge mantelzorgers te belonen en dat kan prima gecombineerd worden met lekker eten. Natuurlijk is het aanbod van de Mac, dikmakend, grotendeels rotzooi en ongezond, maar veel jongeren vinden het wel lekker. Gun ze dit moment om even hun gedachten te verzetten en te genieten.

  3. Zo te lezen stelt de Mac. z’n capaciteit beschikbaar, en misschien andere restaurants o.i.d. niet. Ik weet dat de Mac.in Zwolle op sociaal gebied al vrij veel doet. Zelf ben ik helemaal geen Mac. klant maar vind de opmerking van D. toch een beetje onsmakelijk, om in zijn termen te spreken.

  4. Etentje bij de Mac? Schandalig om jonge mantelzorgers zo’n kleffe hap voor te schotelen als dank. Dan zijn er wel betere gelegenheden in Zwolle dacht ik zo.

  5. Tuurlijk zijn er betere gelegenheden. Maar de Mac is wel zo gastvrij om dit aan te bieden. En dat zie ik de Librije niet zo snel doen:-)

  6. Kwetsbare groep, die gezien wil worden maar niet apart gezet wil zijn. Mentale steun is hard nodig. Je jeugd bepaald je toekomst. Ik mag in Heerde een dag verzorgen. Ik heb er zijn in.

Reacties zijn gesloten.