Directeur provincie Overijssel Timmerman stopt

Zwolle – Mr. Harry Timmerman MBA, provinciesecretaris en algemeen directeur van de provincie Overijssel, gaat per 1 mei met vroegpensioen. Dat maakt Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten vandaag bekend. Timmerman bekleedde deze functie sinds januari 2001. Hij was als hoogste ambtenaar steun en toeverlaat van vier colleges van Gedeputeerde Staten en drie Commissarissen van de Koning(in) in Overijssel en was eerste adviseur bij vorming van de laatste drie coalitieprogramma’s van Overijssel. Timmerman wil zich de komende jaren richten op nieuwe uitdagingen in het (semi-) publieke domein. 

 

Onder zijn leiding ontwikkelde de provincie Overijssel zich tot een flexibele, efficiënte en resultaatsgerichte overheidsorganisatie. Alle niet-kerntaken van de provincie werden uitbesteed en de organisatie voert al sinds jaar en dag het keurmerk Investor in People vanwege het vooruitstrevende personeelsbeleid. Timmerman stond samen met de directies van Zwolle en Kampen aan de basis van het Shared Service Center van deze drie organisaties. Hij renoveerde het 45 jaar oude provinciehuis tot één van de modernste en flexibelste overheidsgebouwen van Nederland, dat tot op de dag van vandaag veel belangstelling uit binnen- en buitenland trekt.

 

Landelijk actief
Ook landelijk was Timmerman zeer actief, onder andere vijf keer als onderhandelaar van werkgeverszijde voor de provinciale CAO, maar ook binnen de provinciekoepel Interprovinciaal Overleg (IPO). Hij was voorzitter van de Kring van Provinciesecretarissen en speelde een belangrijke rol bij zowel de strategische heroriëntatie van het IPO als bij de toekomstvisie van de gezamenlijke provincies. In 2009 werd hij genomineerd als Overheidsmanager van het Jaar en in 2011 riep Public Mission hem uit tot Best Presterende Ambtenaar in de zogenaamde extra categorie. 

 

Vertrek rond aantreden nieuw college
Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten betreurt het vertrek van Harry Timmerman. “De provincie Overijssel heeft enorm veel aan Harry Timmerman te danken. Hij is in mijn ogen het schoolvoorbeeld voor dienend leiderschap. Het typeert hem om het natuurlijke moment van het aantreden van een nieuw College van Gedeputeerde Staten te gebruiken voor zijn vertrek, om zo ruimte te creeëren voor een goede start van zijn opvolger. Wij wensen Harry Timmerman en zijn gezin een prachtige toekomst samen, in de hoop dat hij zijn grote kennis en ervaring ter beschikking kan en zal blijven stellen voor de publieke zaak.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Directeur provincie Overijssel Timmerman stopt”

  1. @Vincent: als je goed door de regels heen leest zie je wat hier gebeurt: Harry neemt met een verlaagd ambtenarensalaris/prepensioen afscheid en….laat zich door andere overheidclubjes als interimmanager tegen woekertarieven inhuren. Dat heet dan dat je je kennis en ervaring ter beschikking blijft stellen aan de publieke zaak. Oftewel: riant blijven vangen op kosten van…inderdaad.

Reacties zijn gesloten.