Bio-beurs doneert aan Voedselbank

Zwolle – Op 21 en 22 januari vindt in de IJsselhallen in Zwolle de Bio-beurs plaats, een evenement dat in het teken staat van de biologische sector. Naast dat er presentaties, workshops en lezingen rond het thema ‘Biologisch in 2030′ plaatsvinden, zijn er veel boeren en producenten die hun producten presenteren aan het publiek.

Youth Food Movement Zwolle en Youth Food Movement IJsselvallei roepen alle producenten op om aan het einde van de beurs hun (overgebleven) producten te doneren ten behoeve van de Voedselbank. Met een grote brandweerauto, beschikbaar gesteld door cateraar Mr. (Mister) Hapje, worden deze producten op ludieke wijze ingezameld. Op vrijdagochtend 23 januari worden vervolgens de ingezamelde producten aan de Voedselbank Zwolle e.o. gedoneerd.

De Youth Food Movement (YFM) is een jongerenbeweging die zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem. Door middel van evenementen zoals debatten, het Food Film Festival en de YFM Academie probeert de YFM jongeren om hen heen bewuster te maken van de voedselkeuzes die ze maken. Deze inzamelactie, ten behoeve van de Voedselbank, is een gezamenlijk initiatief van Bionext, Slow Food Zwolle, YFM IJsselvallei en YFM Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Bio-beurs doneert aan Voedselbank”

Reacties zijn gesloten.