HET Symfonieorkest speelt Weense klassiekers

Zwolle – HET Symfonieorkest speelt Weense klassiekers met aan hun zijde de top pianosolist Hannes Minnaar. Onder begeleiding van chef-dirigent Jan Willem de Vriend spelen zij de symfonieën van Beethoven, Mozart en Schubert. Dit veelbelovende concert is een vervolg op de succesvolle Beethoven-pianoconcerten van afgelopen seizoen. Het concert ‘Weens klassiek’ kan worden bijgewoond op donderdag 29 januari om 20.15 uur in Theater De Spiegel in Zwolle.

‘Weense klassiek’ voorspelt met solist Hannes Minnaar een bijzonder concert te worden. Hannes Minnaar behoort tot de top van Nederland en wordt gezien als pianist van wereldformaat. Tijdens Beethovens pianoconcert maakt Hannes Minnaar indruk met zijn duizelingwekkende techniek. Ook de muziek van Mozart en Schubert blijft deze avond niet onaangeroerd. ”De muziek van deze drie Oostenrijkse componisten staat garant voor een indrukwekkende muzikale avond. Nu is het concert met Hannes Minnaar live te beluisteren in de concertzaal, maar voor de liefhebbers is dit concert straks ook te beluisteren op CD”, zo vertelt chef-dirigent Jan Willem de Vriend van HET Symfonieorkest.

Programma
Op het programma staat: Balletmuziek uit ‘Idomeneo’ van Wolfgang Amadeus Mozart, Pianoconcert nr. 2 van Ludwig van Beethoven en Symfonie nr. 5 van Franz Schubert. Idomeneo is door Mozart gecomponeerde voor de gelijknamige opera. Dit was Mozarts eerste succes als operacomponist. Beethoven studeerde samen met Mozart en raakte door hem beïnvloed. Het pianoconcert van Beethoven betekende de doorbraak als pianist en componist op jonge leeftijd. Ook Schubert werd beïnvloed door Mozart, maar overleed op vroege leeftijd. Hij werd pas echt bekend na zijn dood en zijn muziek inspireerde grote componisten waaronder Mendelssohn, Schumann, Liszt en Brahms.  

Voorafgaand aan het concert is er een Concert Entree, een uitleg wat u gaat horen tijdens het concert. Deze is gratis te bezoeken en kan worden gereserveerd bij het theater. Meer informatie over het concert of voor het bestellen van kaarten kan men terecht op hetsymfonieorkest.nl/muziek

Hannes Minnaar
Hannes Minnaar wordt gezien als één van Nederlands meest succesvolle pianisten. Hij maakt op zijn 17de zijn debuut bij HET Symfonieorkest. Hij studeerde bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en sloot deze opleiding af met een 10 en onderscheiding. Minnaar is prijswinnaar bij belangrijke internationale concoursen en speelt in zalen over de hele wereld. Zijn repertoire reikt van Bach tot de moderne tijd. 

HET Symfonieorkest
Onder aanvoering van chef-dirigent Jan Willem de Vriend heeft HET Symfonieorkest zich ontwikkeld tot een nationaal orkest met een internationaal profiel. Internationale samenwerkingspartners zoals de BBC Philharmonic en de Musikhochschule Franz Liszt in Weimar en optredens in Amerika, Spanje, Frankrijk, Engeland en recentelijk in China en Zwitserland bevestigen de internationale vraag naar en reputatie van het orkest. Met een volwaardig symfonisch aanbod, educatieve projecten en vernieuwende samenwerkingen wil HET Symfonieorkest een belangrijke rol in de samenleving vervullen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)