College Zwolle kent diverse straatnamen toe

Zwolle – Het college van burgemeester en wethouders heeft aan een aantal straten namen toegekend, onder andere voor de locatie Wezenlanden waar woningbouw gepland is.

straten_weezenland.jpg 

Aan de straten in het bouwplan voor de locatie Wezenlanden zijn namen toegekend van vroegere stads- en gemeentesecretarissen. De namen zijn achtereenvolgend Grijpswaldstraat (Jacob – 1502-ca.1538,) Graedstraat (Herman -1553-1581), Goltspad, (Joan – 1660-1732, stadssecretaris van 1700-1732), Tobiasstraat (Joan Hendrik 1706-1782, stadssecretaris van 1732 tot 1778) en Thoden van Velzenstraat (Sijo Kornelis 1868 – 1952, gemeentesecretaris van 1903 – 1911).

Berkummerbroekweg

De Berkummerbroekweg was voor de ontwikkeling van Hessenpoort een doorgaande weg in dit gebied. De weg liep over de spoorlijn Zwolle – Meppel tot de gemeentegrens van Dalfsen. Een aantal jaren geleden is de spoorwegovergang in de Berkummerbroekweg opgeheven., waardoor de Berkummerbroekweg in twee delen is geknipt. RAV IJsselvecht heeft gewezen op mogelijk langere aanrijtijden voor ambulances bij meldingen aan de Berkummerbroekweg. Zij heeft daarom verzocht het deel ten westen van de spoorlijn anders te benoemen. Daarom wordt nu voorgesteld om het gedeelte ten westen van het spoor, aan te trekken bij de Trierstraat.

Kamperpoort

In de Kamperpoort zijn de bouwplannen rondom het toekomstige Katwolderplein gewijzigd. Hierdoor verandert de loop van dit plein. De Reigerstraat wordt ‘verlengd’ naar het oosten, om aan te sluiten op het Katwolderplein. Tenslotte komt er ook één nieuw straatje bij: De Koekoekstraat. De buurtbewoners zijn betrokken geweest bij de naamgeving voor de ‘Vogelbuurt’. Zij hebben destijds verzocht dat de vogelnamen zoveel mogelijk terugkeren in de vernieuwde ‘Vogelbuurt’.

Harculose Esweg

In het buitengebied – in de buurt ‘Harculo en Hoogzuthem’ – wordt een landgoed ontwikkeld met onder meer twee woningen, een negen holes ‘golfpark’ en mogelijk ook een bed & breakfast. Het landgoed is gelegen tussen de percelen Jan van Arkelweg 2 en 4 en krijgt vanaf die straat een toegangsweg. Deze toegangsweg krijgt de naam Harculose Esweg.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

27 gedachten over “College Zwolle kent diverse straatnamen toe”

  1. Japser, Je wilt op zo’n prominente en fraaie singellocatie toch geen goedkope Vinexwoningen met schotelantennes op het dak?
    Je kent dat wel, die met de Kerst knipperende lampjes en lichtslangen aan de dakgoot hebben en met de voetbal kampioenschappen helemaal in het Oranje gehuld zijn? Oh, en ik moet er helemaal niet aan denken dat er dan buurtbarbeques gehouden worden onder de partytent in de voortuin. ;););)

  2. Japser heeft ook altijd wel wat te zeuren h?. Nu is juist de kans om op zo’n belangrijke en centrale plek in Zwolle een wijk(je) aan te leggen met allure, sfeer en mooie authentieke bebouwing die past in de omgeving. Er is in het verleden al genoeg verkwanseld rondom de stadsgracht, kijk naar de flats aan de Willemskade, de gehele Drijbersingel en het lompe Diezerpoort-winkelcentrum. Dat de grachtenpanden en herenhuizen dan koophuizen worden lijkt mij meer dan logisch, omdat dat de kwaliteit van de bouw alleen maar ten goede komt. Ik kan niet wachten tot het (voormalige) ziekenhuis tegen de vlakte gaat en de eerste contouren van het nieuwe wijkje zichtbaar worden.

  3. @Historischbesef mijn laatste post over het hoofd gezien? Er komen allerlei huizen, alleen het koopgedeelte wordt duur of appartement. De kleinere huizen, die er ook gewoon komen, worden allemaal huur. En die worden echt wel in de goede stijl gebouwd (is allemaal beschikbare informatie). Ik ‘zeur’ over de verdeling koop/huur. En dat is mijn goed recht. Ik vind het jammer dat kopers geen gewoon huis kunnen krijgen daar.

  4. Ik vind het wel jammer dat er voor de koophuizen alleen maar grote dure herenwoningen of grachtenpanden worden gebouwd! Niet iedereen heeft zo’n riant salaris om zo’n huis te kopen. En de huurprijzen zijn tegenwoordig zo hoog, dat het niet echt aantrekkelijk is om te gaan huren.

  5. Dat wat ongeveer een jaar geleden werd gepresenteerd was een eerste schets en is dus nog niet het definitieve plan.
    Daarin zou ook de voormalige Bleekerstraat terugkeren en die staat niet in het lijstje.

  6. Ze hadden er een Ron Jans toren moeten bouwen! 201.4m hoog ter ere van het meest succesvolle jaar van PEC 😀 😀 😀

    Wat moeten die woningen gaan kosten? Hopelijk is het geen segment Kraanbolwerk…

  7. Bedankt jasper voor de link. De koopwoningen zullen wel niet onder de 3 ton zijn, denk ik. Uitgezonderd de appartementen dan. Ze zien er op het plaatje mooi en groot uit. Het luxe huursegment zal ook wel aan de prijs zijn.

  8. Het zal allemaal niet goedkoop zijn, je zit natuurlijk dan wel op een toplocatie. Maar het zou fijn zijn als je als koper iets meer hebt dan appartement of 200m2+. Een groot pand slaat nergens op voor mensen zonder kinderen, maar niet iedereen zonder kinderen wil geen tuin.

  9. @anoniem

    Wat is daar mis mee observer? Is dat minderwaardig volk? Jij bent meer van de koude kak?

    Daar gaat het helemaal niet om, wat ik ben is helemaal niet interessant maar alleen die moeilijke straatnamen al.

    Grijpswaldstraat Graedstraat Goltspad, Tobiasstraat Thoden van Velzenstraat (Sijo Kornelis

    Iemand met een taalachterstand zou daar z’n eigen straatnaam niet eens kunnen spellen

  10. Wat zou het fijn zijn als mensen zelf mogen bepalen waar en hoe ze willen wonen, zeker als ze een woning kopen.
    Dat hoeft hen niet opgelegd te worden vanuit een eng en hokjesdenkend salonsocialisme.

  11. Wat zou het fijn zijn als mensen zelf mogen bepalen waar en hoe ze willen wonen, zeker als ze een woning kopen.
    Dat hoeft hen niet opgelegd te worden vanuit een eng en hokjesdenkend salonsocialisme.

    Daar hoef je ook echt niet bang voor te zijn, het in het onroerend goed gebruikelijke marktmechanisme is een redelijke garantie dat de meeste huizenkopers/huurders terecht komen in een woning en in een buurt die bij hen past.

Reacties zijn gesloten.