Taekwondo zilver voor Danique Venema

Zwolle – Zondag vonden de Nationale kampioenschappen Taekwondo 2015 plaats in het Topsprotcentrum in Almere. Taekwondo Oude Luttikhuis heeft aan dit toernooi deelgenomen met maar liefst 25 deelnemers, waarvan 1 deelnemer zowel in bij de junioren als bij de senioren uitkwam. De jongste deelneemster is 12 jaar oud en kwam uit bij de cadetten en de oudste deelnemer is 42 jaar oud en komt uit bij de senioren, ondanks dat deze leeftijd bij de veteranen hoort. Veel deelnemers debuteerden op dit NK en hebben de nodige ervaring op topniveau opgedaan.

 

nk_2015.jpg 

 

De Zwolse Danique Venema debuteerde op het nationale kampioenschap in de A-klasse junioren -63 Kg. Ze ging erg goed van start op dit toernooi door de eerste twee partijen, tegen Sherona Bandhoe en Imane Akchich met grote overmacht en voortijdig te winnen ( 18-4 en 12-0 ). In de finale had trof ze iemand met meer tegenstand, Nayomi Latulola. Na de reguliere speeltijd was de stand gelijk en een Golden Point moest de wedstrijd beslissen. Helaas maakte de tegenstandster het eerst een punt, maar deze tweede plaats was er wel één met een gouden randje. De Zwolse Neelam Gajadin was ook van de partij, zij wont brons bij de junioren -52 kg.

Zwollenaar Ronald Folson kwam uit in de A-klasse senioren -80 Kg, ondanks dat hij met zijn leeftijd van 42 jaar bij de veteranen hoort. In zijn eerste partij, tegen Barend de Wit, wist hij met zeer veel overtuiging de winst naar zicht toe te trekken door deze met 22-10 voortijdig te winnen. Slechts 2 wedstrijden later moest hij alweer aantreden. Zijn tegenstander, Kevin Prent, was eerder vrijgeloot en begon fit aan deze wedstrijd. En een wedstrijd werd het. Het ging zeer gelijk op en helaas, voor Ronald, ging de winst, met 1 puntje verschil, naar zijn tegenstander, die later ook nationaal kampioen werd.

 

Ondanks dat de overige deelnemers niet specifiek genoemd worden hebben ze naar vermogen gevochten en heeft het team hele mooie partijen voorbij zien komen.

 

Met maar liefst 4 x goud, 6 x zilver en 7 x brons is Taekwondo Oude Luttikhuis op de derde plaats geëindigd in het clubklassement.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)