PEC Zwolle – SC Cambuur voorbeschouwing

Zwolle – Zaterdag om 20.45 uur speelt PEC Zwolle in het IJsseldelta stadion tegen SC Cambuur. In het 26e competitieduel in de Eredivisie probeert het team van trainer/coach Ron Jans drie punten te pakken. De laatste vier wedstrijden gingen, tegen respectievelijk sc Heerenveen, Go Ahead Eagles, ADO Den Haag en Vitesse, verloren, waardoor PEC Zwolle is afgezakt naar de zesde positie op de ranglijst. 

Het Zwolse elftal heeft 39 punten verzameld uit 25 wedstrijden. SC Cambuur staat op een negende plaats met 33 punten uit 25 wedstrijden. Vorig seizoen werd dit duel voor het eerst in de Eredivisie gespeeld. Zwolle wist toen in het eigen IJsseldelta stadion met 2-0 te winnen door doelpunten van Fernandez en Achenteh. In de eerste divisie, play-offs en de beker kwamen de teams elkaar veel vaker tegen. PEC Zwolle wist zelfs de laatste tien ontmoetingen in Zwolle te winnen met een overtuigend doelsaldo van 22 voor en 4 tegen.

De heenwedstrijd dit seizoen in Leeuwarden ging met 2-1 verloren. Vroeg in de wedstrijd viel Mustafa Saymak uit met een blessure, nadat hij zijn knie verdraaide. Kort daarna was de eerste grote kans van de wedstrijd voor SC Cambuur. Na een lage voorzet kon Michiel Barto de 1-0 maken, maar een prachtige redding van Warner Hahn voorkwam dat. Het was echter PEC Zwolle dat in de achttiende minuut op een 0-1 voorsprong kwam. Nadat een voorzet door Jesper Drost werd teruggelegd, schoot Thomas Lam prachtig binnen. Tien minuten later hadden de Blauwvingers een levensgrote kans op de 0-2, maar de inzet van Tomáš Necid werd van de lijn gehaald. 

Tien minuten na rust kwam SC Cambuur op gelijke hoogte. Na een solo van Sander van der Streek, schoof hij de bal in de linkerhoek (1-1). In de 67e minuut leek PEC Zwolle opnieuw op voorsprong te komen. Necid tikte de bal van dichtbij na een scrimmage binnen. Echter werd de treffer afgekeurd door vermeend gevaarlijk spel. In de slotfase trok de ploeg van Henk de Jonge de wedstrijd alsnog naar zich toe. Hahn kwam te laat zijn doel uit en raakte Barto in plaats van de bal. Er werd een strafschop toegekend en dit buitenkansje benutte Erik Bakker (2-1).

Bij PEC Zwolle staat momenteel één speler onder contract met een verleden bij de Friese ploeg. Dit is Jody Lukoki die vorig seizoen door Ajax aan dit elftal werd verhuurd. Bij SC Cambuur lopen meerdere oud-Zwolle spelers rond, namelijk Etiënne Reijnen, Furdjel Narsingh en Erik Bakker. Ook zien we Arne Slot bij deze vereniging terug als assistent-trainer/coach.

De wedstrijd van aanstaande zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Hij wordt geassisteerd door de heren Van de Ven, Schaap en Gerrets. De wedstrijd is op de publieke tribunes volledig uitverkocht. Heb jij geen kaartje kunnen bemachtigen? Je kunt de wedstrijd rechtstreeks volgen op Twitteren FOX Sports.

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

70 gedachten over “PEC Zwolle – SC Cambuur voorbeschouwing”

  1. Ik zeg een 3-1 waarin Zwolle eindelijk vuur en agressie toont en waarin de doelpunten komen van Drost, Necid en Lukoki!

  2. PEC Zwolle – SC Cambuur:
    ja-tja 2-0
    JanD 3-2
    Admin. 3-0
    Ruud V 1-4
    Tevreden Een reguliere 3-1 overwinning
    Trotse Zwollenaar 3-1
    Flo 1-2
    arnovd 4-1
    Marion 2-2
    dick 1-1

  3. PEC Zwolle – SC Cambuur:
    ja-tja 2-0
    JanD 3-2
    Admin. 3-0
    Ruud V 1-4
    Tevreden Een reguliere 3-1 overwinning
    Trotse Zwollenaar 3-1
    Flo 1-2
    arnovd 4-1
    Marion 2-2
    dick 1-1
    Mike70 2-3

  4. PEC Zwolle – SC Cambuur:
    ja-tja 2-0
    JanD 3-2
    Admin. 3-0
    Ruud V 1-4
    Tevreden Een reguliere 3-1 overwinning
    Trotse Zwollenaar 3-1
    Flo 1-2
    arnovd 4-1
    Marion 2-2
    dick 1-1
    Mike70 2-3
    1stejohn 1-0 omhaal saymak 89ste minuut

  5. PEC Zwolle – SC Cambuur:
    ja-tja 2-0
    JanD 3-2
    Admin. 3-0
    Ruud V 1-4
    Tevreden Een reguliere 3-1 overwinning
    Trotse Zwollenaar 3-1
    Flo 1-2
    arnovd 4-1
    Marion 2-2
    dick 1-1
    Mike70 2-3
    1stejohn 1-0 omhaal saymak 89ste minuut
    Dame 2-1

  6. PEC Zwolle – SC Cambuur:
    ja-tja 2-0
    JanD 3-2
    Admin. 3-0
    Ruud V 1-4
    Tevreden Een reguliere 3-1 overwinning
    Trotse Zwollenaar 3-1
    Flo 1-2
    arnovd 4-1
    Marion 2-2
    dick 1-1
    Mike70 2-3
    1stejohn 1-0 omhaal saymak 89ste minuut
    Dame 2-1
    Veldwachter 1-0 Plus een lonkende Chamionsleague 😉

  7. Toch een beetje sneu dat de Eagles in hun 1000ste eredivisiewedstrijd met speciale shirts (kleuren doen nog meer pijn aan je ogen) tegen een achterstand van 3 goals aankijken.

  8. @Dame,

    Toch een beetje sneu dat de Eagles in hun 1000ste eredivisiewedstrijd met speciale shirts (kleuren doen nog meer pijn aan je ogen) tegen een achterstand van 3 goals aankijken.

    Dame, proef ik enig leedvermaak? dat ben ik eigenlijk van jou niet gewend 🙂

  9. Nee, Observer, dat proef je niet goed. Ik kon geen goede emoticon vinden, maar ik vind het echt sneu. Ik gun ze geen degradatie en wel een 1000ste wedstrijd die ze winnen (zolang het niet tegen ons is ;)). Helaas dus niet.

  10. 110% anti egels, heel snel naar de Jupiler League als het even meezit. Dit weekend zijn er weer goede stappen gezet want er is natuurlijk maar 1 club aan de IJssel en dat is niet Koekdorp.:D

  11. Dame moet zich niet bemoeien met voetbal. Snapt dr namelijk niks van, zou fantastisch zijn als dat geh ahead egels degradeert met z’n nep supporters. Horen niet in de ere thuis en niemand gunt ze iets. Forza Zwolluh, de enige ECHTE club aan de ijssel met iedere thuiswedstrijd een uitverkocht stadion!!

  12. Dank je, zib.:) Welke persoon het heeft verzonnen weet ik ook niet, maar het is als sfeeractie voor het eerst bij de wedstrijd tegen ADO gezongen en werd meteen een grote hit. Het is een lied van Karin Kent uit 1966, maar de meeste supporters zullen het kennen van de Sjonnies uit 1995.
    Het wordt gezongen bij een doelpunt en is na die eerste keer meteen een hit in het stadion geworden. Ik denk omdat het eenvoudig is, iedereen het kent of meteen kan meezingen en het leuk is een eigen lied te hebben. Het leuke is dat de club het lied meteen ook als lijflied heeft omarmd en het aan het begin van elke wedstrijd laat horen.

  13. @Dame: dank voor je research!
    @Erikvd: Tja. Als je naar een voetbalstadion gaat omdat de sfeer er op polonaise, carnaval en hossen lijkt, kan ik me voorstellen dat je het een goed nummer vindt.

  14. Voor mij is gezelligheid belangrijk als ik naar het stadion ga. Daarom vermaak ik me meestal prima bij PEC. Een kennis van mij uit Alkmaar was laatst mee en vind de sfeer bij ons nog beter dan bij zijn eigen club! En andere kennissen van mij vinden de sfeer bij PEC vreselijk, maar voor hen is voetbal ook echt een kwestie van leven en dood, schuim op de mond, haat naar de tegenstander en blind fanatisme. Dat gaat mij een stap te ver, dus vier ik mijn feestje wel met springen en zingen

  15. Geldt voor mij ook, Erikvd. De sfeer is (meestal) opperbest en de vrolijkheid spat er bij winst vanaf. Daar draagt deze oude kraker zeker aan bij.

  16. Ik denk dat die sfeer daarom ook goed is voor de uitstraling van de club. Nooit gedoe, altijd positief, beetje het Heerenveen van Overijssel. Maar dan beter;)

  17. Helaas, deze competietieronde weer geen winnaar van de “fictieve glazen bal”. Maar de uitslag is geweldig 😀

    PEC Zwolle – SC Cambuur:
    ja-tja 2-0
    JanD 3-2
    Admin. 3-0
    Ruud V 1-4
    Tevreden Een reguliere 3-1 overwinning
    Trotse Zwollenaar 3-1
    Flo 1-2
    arnovd 4-1
    Marion 2-2
    dick 1-1
    Mike70 2-3
    1stejohn 1-0 omhaal saymak 89ste minuut
    Dame 2-1
    Veldwachter 1-0 Plus een lonkende Chamionsleague smilies/wink.gif

  18. Die vergelijking wordt hier ook weleens als belediging geplaatst, Erikvd. Dan gaat het over échte clubs en échte supporters. Daarheb ik niet zoveel mee. Vind de sfeer bij PEC top. PEC heeft niet voor niets dit jaar de Fan-award gewonnen!

  19. Helemaal met je eens. Bij clubs als PEC en Heerenveen heb je bijna altijd een leuke avond en dat kun je bij veel andere clubs niet zeggen! Terecht, die Fan award.:)

  20. Jezelf en je groep “échte supporters” noemen, vind ik arrogant, provocerend, misplaatste, denigrerend, opruiiende retoriek. Waarmee goedwillende (en vaak evenveel betalende) collega-supporters, bewust worden weggezet als namaaksupporters. Triest.

  21. Het zijn vaak vooral de supporters van de grotere clubs die denigrerend doen over PEC publiek. Maar in de Arena is het een dooie boel als je het met ons vergelijkt!

  22. Je hoort alleen gezang door de blote heren uit Vak410. Die zingen inderdaad veel, of ze nu in het stadion zitten of op een boot die straks weer door de grachten vaart. Verder is het erg stil, totdat er gescoord wordt door hun club.

  23. Maar prima toch dat ze zingen? Daar luister ik liever naar dan dat er gescholden en beledigd wordt als het nergens op slaat.

  24. Strijd en passie horen bij het voetbal, voor een ‘heerenveen’ sfeertje ga je lekker naar het schaatsen of bij AZ / Ajakkes op de tribune zitten. Bioscooppubliek hoort niet thuis in een voetbal stadion. Zwolle publiek ontstijgt heerenveen en az wel, maar het kan nog beter en feller! Passie voor PEC!!

  25. Vind het prima zo. Bij PEC heerst nog respect, wordt de scheidsrechter met ‘ amateur’ toe gezongen en zingen we dat wie niet springt een eagle is. Ik denk dat we de fan award hebben gewonnen omdat we het meest prettige, beschaafde maar wel goed meelevende publiek van Nederland hebben.

  26. Achja, is ook typisch Zwols waarbij wat er ook gebeurt het altijd beter kan. Lekker zeicen hoort er bij.
    WIe de roerende geschiedenis van onze club kent weet dat onze fundering gebouwd is op veel onderlinge conflicten en vooral ook veel proat. Waar ze in Amsterdam uitblinken in arrogantie lijkt het bij ons wel eens andersom te zijn.
    Die hele discussie van “echte” supporter is nog ouder als de weg naar Rome. ??

  27. WIe de roerende geschiedenis van onze club kent weet dat onze fundering gebouwd is op veel onderlinge conflicten en vooral ook veel proat.

    Mee eens, al zullen er velen zijn die dat niet weten. Die zitten pas de laatste 4 jaar op de tribune, het momens dat we in de lift zitten met de club. Dat zijn ook de mensen die weer afhaken zodra het slechter gaat. Die stappen dan zo weer over naar een andere club. Kijk maar eens om je heen tijdens de wedstrijd, je pikt ze er zo tussen uit.???

  28. Helemaal waar! Die mensen waren er niet toen we vrijdagavond nog in het tochtige maar o zo sfeervolle Oosterenk Stadion speelden tegen Almere City, Telstar en Top Oss. Mooie tijden, al zou ik ze qua sportief niveau nooit willen ruilen met nu. Maar Mike70 heeft volledig gelijk: de ‘dagjes-mensen’ en de ‘zolang het goed gaat steunen we PEC-supporters) zijn een aanfluiting. En misschien is dat wel het verschil met clubs die al jarenlang een grote, trouwe aanhang hebben in zowel slechte als goede tijden. Want niet in de hoogtijdagen, ,maar juist in slechte tijden ontstaat betrokkenheid, loyaliteit en verbondenheid en daarmee het karakter van je supportersschare….

  29. Tja de Zwolse sfeer, het is en blijft bijzonder. Waar bij een heleboel clubs de sfeer op gang komt bij een voorsprong lijkt het in Zwolle vaak een aanleiding om in te gaan houden, helemaal als het een ruime voorsprong wordt. You only sing when you’re winning gaat voor ons vaak niet op, eerder het tegenovergestelde ;D

    Het liedje “dans je de hele nacht met mij” vind ik toch echt fantastisch op dit moment. Ja het is een ‘foute’ carnavalskraker, maar de manier waarop het nu in het stadion gezongen wordt maakt het zo speciaal. Het liedje werd al jaren lang gezongen op BF en SVN, maar is in de loop der jaren in de vergetelheid geraakt. Dit seizoen stak het weer eens de kop op en is vreemd genoeg vrij vlot overgenomen door een groot gedeelte van het stadion. Fantastisch toch dat er zo spontaan een tweede ‘goaltune’ bij is gekomen welke door praktisch het hele stadion gezongen wordt? Niks geen organisatie of regie vooraf, gewoon zomaar ontstaan. Volgens mij is juist dat een teken van een goede sfeer.

    Dat gemekker over ‘echte’ en ‘neppe’ supporters houd je toch. Ook ik was vroeger een ‘gloriehunter’. Als 12 jarige kwam in voor het eerst in aanraking met FC Zwolle, toen nog stiekem naar binnengesmokkeld op vak BF. Na een paar wedstrijden wist ik al dat ik een extra folderwijkje moest nemen om in ieder geval een seizoenskaart te kunnen kopen voor het daaropvolgende seizoen. FC Zwolle werd ook nog eens kampioen en wat was ik me toch machtig trots dat ik zomaar en seizoenskaart had kunnen kopen. Spijtig genoeg werd ik van alle kanten uitgescholden als successupporter. Op mij had het geen invloed, ik was toch blind verliefd geworden. Maar een aantal vrienden waarmee ik toendertijd ging hadden er meer moeite mee. Na de degradatie hadden zij dan ook niet veel zin meer om nog een seizoenskaart te kopen als je zo behandeld word door je eigen ‘supporters’.

    In plaats van denigrerend te doen over de ‘successupporters’ en ze constant voor rotte vis uit te maken is het misschien handig om ervoor te zorgen dat ook zij zich net zo welkom en thuis voelen bij de club als wat je zelf doet. Grote kans dat ze dan ook blijven komen in mindere tijden.

  30. Wat dat betreft ben ik het helemaal met bigge eens.

    Ik ben blij dat ik zit waar ik zit en dat al voor het vijfde jaar, pik hier en daar een uitwedstrijd mee en beleef de wedstrijd op mijn manier.

    Ik ben van mening dat iedereen op zijn of haar eigen voorwaarden supporter mag zijn. Daarbij doet het er niet toe hoe lang of kort je een seizoenskaart hebt in mijn ogen, PEC kan elke euro gebruiken.

    Als enkel de “echte supporters” nog werden toegelaten zaten ze daar mooi met 3000 man in een grotendeels leegstadion en de club binnen no time aan de bedelstaf.

  31. De sfeer is in een deel van het stadion heel acceptabel. Maar de zuid en west tribune zijn om te huilen! Mijn voorstel is om sowieso de vakken aan de zijkanten van de hoofdtribune toegankelijk te maken voor de echte supporters omdat die tribune toch nooit vol zit. Denk dat dit wel sfeer verhogend zal zijn.

  32. Zwolle heeft een prima sfeer en aanhang. Praag, Feyenoord uit, bekerfinale en wat te denken aan de uitstapjes naar Volendam. Zo maar even met 1000 man op een vrijdagavond. Moedeloos word je van dat eeuwige gezeik over wel of geen echte. Bij Feyenoord heb ik wel eens en vrouw de Libelle zien lezen terwijl zoonlief compleet uit de kanarie ging. Zitten ze daar ook de decibellen te meten? Nee !!! Dus hup vooruit kijken en geniet van deze geweldige tijden. Wees positief en heb je club lief.

  33. Helemaal eens met Bigge. Ook zogenaamde successupporters dragen bij aan de sfeer. Ik heb op alle tribunes weleens gezeten en behalve het businessvak is het overal sfeervol.
    Ik heb weleens op Noord gezeten toen Zwolle nog in de Jupiler League speelde en na het winterseizoen 13 punten voorstond die met de sneeuw wegsmolt. Toen ben ik in een roemruchte wedstrijd tegen (naar ik meen) RKC 5 minuten voor tijd weggegaan vanwege de agressieve sfeer die ontstond. Is allemaal emotie, weet ik ook wel, maar ik voel me daar niet happy bij.
    Laten we blij zijn met het volle stadion, de fijne sfeer en het ‘eigen’ lied bij elke goal. Geweldig toch?
    En Bigge, waar staat BF en SVN voor?

  34. BF was het jongeren vak welke in de hoek zat van de oude berkum tribune. Dit was samen met JCA op de hoofdtribune ertegenover, 1 van de 2 fanatiekere vakken. Toen het seizoen 2002-2003 af moest worden gesloten met nacompetitie om degradatie te ontlopen, werd besloten dat beide vakken samen zouden gaan staan op de noordtribune. Het was meer om uit te proberen hoe de sfeer dan zou worden. Het seizoen daarop werd een groot deel van die tribune toegekend als het nieuwe vak voor de fanatieke aanhang en kreeg daarbij de naam Supporters Vak Noord.

  35. Vakkie BF! Good times! Kwam regelmatig meer gezang en support af dan van de JCA hehe 😛 M’n eerste seizoenskaart daar gekocht voor 90 gulden(!) in 2000.

    Voor de promotie bevonden deze vakken zich in de hoek aan de kant van de Zuid-tribune, na promotie moesten deze wegens veiligheidsmaatregelen verplaatsen naar de hoeken grenzend aan de Noord-tribune en zodoende werd, om uit te proberen, besloten om de nacompetitie op Noord af te werken

  36. Mijn eerste kaartje was voor de jongeren rang, kostte F2,50. Geen tribune maar een talud met enkele niveaus. Uit en thuis supporters door elkaar en dat ging zeker niet altijd goed. De ME roste met en zonder paard die hele bende leeg. Nu steevast op de Sta op Noord.

  37. Voor SVN was het nog even “het feestvak”.
    Bestuur pestte de fanatieke aanhang(geen d side)door ze elke keer met smoesjes weer naar andere vakken te leiden. Bf werd ba, jca ging naar jcf.

  38. En vervolgens pestte de fanatieke aanhang Hennie Spijkerman op walgelijke wijze weg.

    Iets met een zonde en eerste steen.

  39. hahaha, beste marga je hebt alleen je mediakennis of niet?
    Hennie wilde al lang weg en gebruikte een incident om dat groot en breed uit te laten meten in de media zodat het voor hem makkelijker was om weg te gaan.

    Van Vliet had er wel degelijk last van maar liet zich niet van de wijs brengen, die ging uiteindelijk alsnog weg via de achterdeur. Ook zoiets ja, zonde steen ruit ofzo…
    en idd, heul erg, had nooit mogen gebeuren, en keur je dat goed? Zo hebben we dat ook gehad.

Reacties zijn gesloten.