Petitie voor dancefestival op Park de Wezenlanden

Zwolle – Via de website petitie24.com is Ian van der Linden een actie gestart op het dancefestival Megabase op Park de Wezenlanden voor Zwolle te behouden. Zijn actie voor dancemuziek in de stad krijgt onverwacht veel reactie. Na de start op donderdagavond zijn er nu al 800 handtekeningen gezet voor dance in de stad. Het mag een statement worden genoemd.

megabase_outdoor.jpg 

Na raadsvragen en diverse discussies  hier op Weblog Zwolle, een rechtzaak tegen geluidsoverlast, het instellen van het comité Herrie uit de stad, een uitspraak van de Raad van State en de reactie van de wethouder om het geluidsniveau te reduceren en enkele muziekfestivals voor de toekomst uit te sluiten vindt de jonge Zwollenaar dat het tijd is voor een tegenactie. Ian: "Dit is een petitie tegen het schrappen van het festival Megabase in park de wezenlanden. Dit festival word op 30 mei gehouden en wij hopen dat zoveel mogelijk mensen willen helpen om ervoor te zorgen dat dit festival blijft in park de wezenlanden." Ian is inmiddels op de hoogte dat het schrappen van dit dansfeest per 2017 gestalte gaat krijgen. De evenementorganisaties High Energy Events en Las Rosas Events waren de afgelopen week onaangenaam verrast door de maatregelen van de gemeente Zwolle. Zaterdag 30 mei vindt Megabase  plaats op Park de Wezenlanden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

43 gedachten over “Petitie voor dancefestival op Park de Wezenlanden”

  1. Had je reactie nog niet gezien toen ik mijn bericht schreef. Er zijn dus 165 klagers bekend, die eerder handtekeningen hadden verzameld.

  2. ZE kunnen toch dat feestje ergens in Berkum organiseren….
    de helft van die gasten die daar woont is al behoorlijk op leeftijd en is het niet zo goed gesteld met hun gehoor( dat is dan goed bedoeld) dus die hebben dan geen last van of ze liggen om 21.00 al te snurken en de andere helft zal dan niet de hele avond aanwezig zijn als het dan op een zaterdag valt zullen de meesten ergens anders wezen(bezoek,of ff weg, of weekendje weg)…….Dus het is wel een optie om daarover na te denken..

  3. @arnovd, mijn opmerking gewoon even lezen, het gaat om het aantal reactis uit Zwolle en niet om het totaal. Het merendeel van de reacties komt dus niet uit Zwolle. Laten we de discussie wel zuiver houden.

  4. Ik noem dit het Aardschokfestival. Graag weg er mee! Dit was vorig jaar de ergste in zijn soort. De rechter heeft uitspraak gedaan en wettelijk moet het geluid drastisch naar beneden en dat dan ook per direct!

  5. Gelukkig zijn er ook heel veel omwonende die niet alleen aan zichzelf denken en het wel leuk vinden voor de jongeren.

  6. Strijden met open vizier is er voor de tegenstanders kennelijk niet bij.
    Een klein groepje mensen dat heel veel herrie maakt om het plezier van vele anderen te verpesten.

  7. @Fiets-mobiel je hebt de bel horen luiden, maar je weet niet waar de klepel hangt. De rechter heeft dat helemaal niet gezegd.

  8. @Ilona, Als je de discussie oprecht zuiver wilt houden, dan moet je ook vermelden dat je van ruim 20% niet weet waar ze vandaan komen, omdat die mensen hun naam niet op internet vermeld willen hebben.
    Daarnaast is de vraag of mensen uit de (wijde) regio van Zwolle geen zeggenschap hebben. Zwolle heeft immers een regionale functie. Tot slot streeft Zwolle naar het binnenhalen van festiviteiten met een landelijke aanterkkingskracht. Misschien concludeert de gemeente naar aanleiding van jouw opmerking wel, dat dit prima lukt met Dancefestivals.

  9. Weet iemand WAAROM er van de week 1 of ander “geluids-/lawaai overleg” met de wethoudert is stukgelopen?’
    Vind dat je zo’n overleg als gemeente (dus mede namens ons) niet zo snel mag laten lopen.

  10. Nee, weet niet eens DAT er een overleg is stukgelopen. Gezien de onverzoenlijke standpunten, kan ik wel begrijpen dat een overleg niet eenvoudig tot een compromis leidt waar eenieder zich in kan vinden.

  11. Ik vind ook dat zoiets mogelijk zou kunnen zijn op die locatie, mits het zakelijk gezien voor Zwolle aantrekkelijk genoeg is. De DJ doet ’t pro deo immers.
    Als daar heel veel mensen op af komen van buiten, die allen middels entreeprijs in ruime mate zorgdragen voor de directe en indirecte kosten, dan zal ’t wel kunnen toch?

  12. Loesje heeft nog een aansprekend idee

    Het zou natuurlijk ook kunnen dat niet iedereen klaagt omdat je dan met naam en toenaam bij de gemeente bekend bent.

    Tot slot streeft Zwolle naar het binnenhalen van festiviteiten met een landelijke aanterkkingskracht. Misschien concludeert de gemeente naar aanleiding van jouw opmerking wel, dat dit prima lukt met Dancefestivals.

    Wat een schot voor open doel. Je kan ook concluderen dat door de hoge decibellen er geheid klachten komen, dat lukt ook prima.

  13. Och nouja, als het over de ridicule macht van een paar klagertjes gaat,
    kan ik me wel wat indenken. Hier in Hanzeland staat bijvoorbeeld een prachtige fontein. Maar helaas, er komt geen water uit. Te veel lawaai, bij rechtszaak moest de fontein uit.
    Initiatiefje van drie bejaarden …

  14. @dame, ik proef hier een hoog de Heer gehalte. Dit soort discussies en uitslagen blijven discutabel. De vraag is: zijn dit niet dezelfde personen die zowel per vaste computer als per smartphone reageren om bubbeling via IP te voorkomen, en hoeveel ondertekenaars hebben op verzoek, na het delen, via sociale media gereageerd. Al met al te veel onbetrouwbare factoren om waarde toe te kennen aan dit soort petities. Elke aanname is gebaseerd op drijfzand.

  15. @Dick, ik lieg niet, ECHT waar.
    Over de cijfers kunnen we twisten, of ’t drie of vier bejaarden waren, pin me er niet op vast. Maarja zo’n mooie fontein, uit. Geldt hetzelfde voor het muziekfeest natuurlijk.

  16. @ilona

    Mijn facebook pagina heeft al bijna 1200 likes en groeit nog steeds per 10 minuten. En dat zijn ook de mensen die de petitie tekenen.
    Dit zijn 1200 verschillende acounts aangezien je niet 2 keer een pagina kunt liken.
    Er is dus geen discussie mogelijk over het feit dat er al meer dan 900 mensen mijn petitie hebben getekend.
    Mvg. Ian

  17. @Ilona Leg eens uit wat een De Heer-gehalte is? Ik heb geen flauw idee. Over de waarde van een petitie kun je inderdaad twisten. Niettemin zegt het wel wat wanneer er in korte tijd veel mensen reageren. Op zijn minst dat het leeft. Niets belet overigens die anti-festivalclub om ook een petitie aan te maken. Die zal ik iig niet tekenen.

  18. Petities maken niet veel herrie (in decibels gemeten).
    Festivals waar het in dit geval om gaat wel. Te hard is gewoon te hard.
    Of ga gewoon naar binnen. Daar heeft bijna niemand last van.

  19. @ian: je kunt het verzamelen van likes/online handtekeningen onder jongeren die continuï online zijn écht niet vergelijken met 165 officiële klagers met fysieke handtekeningen gezet door vaak oudere leeftijd.

    Een online likes/handtekening is in 3 seconden gezet. Voor een officiële klacht moet je echt wat meer moeite doen.

    Maar je kunt niet van de wijk verwachten dat ze festival na festival zullen accepteren. Van oorsprong is het park en rustplaats. De gemeente heeft het aangewezen als evenemententerrein en zadelt daarmee de wijk met geluidsoverlast op. Als dat 1-2 keer per jaar is, ok.

    Dat gezegd hebbende maakt het mij weinig uit hoeveel festivals ze daar plannen, als het maar gezellig is.

  20. @ Bericht door Hikstad, op 11 april 2015 18:41 …Als er toch zo enorm veel Nederlanders gefrustreerd zijn over de makkelijke manier waarop 1 of enkele individuen, algemeen erkende redelijke “geluidsuitingen” dwarsbomen/verbieden……….dan MOET toch gewoon de wetgeving aangepast worden? Dan moet dat (is niet anders) maar even duren: zo als het nu gaat, hoeven we het toch gewoon niet meer te pikken?

    Daar zou toch (landelijk en wellicht ook/of op gemeentelijk niveau) zo een politieke meerderheid voor warmgemaakt moeten kunnen worden.

  21. Gisteren werd op het TV nieuws bekend gemaakt dat onderzoek heeft uitgewezen dat ondertussen 1 op de 4 jongeren een permanente gehoorbeschadiging heeft, dus in meer of mindere mate gehoorverlies.
    Zijn ze daar alleen zelf verantwoordelijk voor? of heeft ons gemeentebestuur door vergunning te verlenen voor dergelijke gehoor-aantastende evenementen ook schuld aan?

  22. De koptelefoons zijn de grootste boosdoener, Derk. die staan vaak veel te hard en jongeren hebben ze langdurig op. Ook de discotheken, maar festivals dragen ook bij aande gehoorschade. daarom is in het gehoorconvenant afgesproken dat er gehoorbescherming moet worden aangeboden en een maximum dB 2 meter boven de mengtafel (103dB).
    Voor buitenevenementen is het zoeken naar de balans tussen hoorbar zijn voor elke bezoeker en niet boven de max uitkomen.

  23. Duidelijk Dame, nu moeten we nog naar elkaar bewijzen dat we tolerant zijn zoals nl’ers bekend staan en een evenwicht zoeken.

    Waarom met de hakken in de sloot naar elkaar staan ipv een oplossing zoeken?

  24. Zo’n petitie lijkt me niet heel relevant. De kern van de zaak is dat mensen overlast hebben en dat daar wat aan gedaan moet worden.

  25. @ribo
    Aan een beetje overlast hoeft niks gedaan te worden. Gewoon wat ruimte en overlast van het feest van een ander accepteren. Lijkt mij heel normaal.

  26. Yes! YES YES YES YES! Zwolle wordt (weer) die provinciale, ingekakte, saaie, boerse, er-valt-hier-niks-te-beleven stad waar de jongeren uit wegtrekken. Er gaat niks boven een imago waar niet aan voldaan wordt. Met dank aan de VVD en het conservatieve ‘oude geld’ (letterlijk…) dat in Zwolle met de scepter zwaait.

  27. @Ap: die keuze is aan de mensen die geluidsoverlast ervaren. Niet aan jou of mij. En niet aan degenen die deze petitie hebben getekend.

  28. @ D erk

    Waarom met de hakken in de sloot naar elkaar staan ipv een oplossing zoeken?

    Wellicht is dit wat?

    Als er toch zo enorm veel Nederlanders gefrustreerd zijn over de makkelijke manier waarop 1 of enkele individuen, algemeen erkende redelijke “geluidsuitingen” dwarsbomen/verbieden……….dan MOET toch gewoon de wetgeving aangepast worden? Dan moet dat (is niet anders) maar even duren: zo als het nu gaat, hoeven we het toch gewoon niet meer te pikken?

    Daar zou toch (landelijk en wellicht ook/of op gemeentelijk niveau) zo een politieke meerderheid voor warmgemaakt moeten kunnen worden.

  29. Vind die gehoorproblemen bij (voornamelijk) jeugd, wel wat anders dan de vermeende geluidsoverlast.

    Ik bedoel maar te zeggen dat ieder op zijn eigen manier schade/last kan ondervinden van te harde geluiden.

Reacties zijn gesloten.