Platina huwelijk echtpaar Van Tongeren-Nikitina

Zwolle – De heer en mevrouw Van Tongeren-Nikitina waren zaterdag 18 april 70 jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar zaterdag een bezoek in hun woning aan de Piet Heinstraat om hen persoonlijk te feliciteren. Als cadeau kreeg het stel een keramieken vaas van de hand van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis.

 

18-04-2015_echtpaar_van_tongeren-nikitina_70_jaar_getrouwd_01.jpg 

 

De heer Wim van Tongeren is geboren op 2 september 1919 te Zwolle. Mevrouw Larissa Nikitina  is geboren te Shostka Oekraine op 8 september 1924. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens de oorlog in Essenstruth in Duitsland. Er zijn drie zonen geboren en inmiddels zijn er acht kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen. Hobby’s waren toneel en muziek. Meneer van Tongeren puzzelt nog. Meneer Van Tongeren heeft na de oorlog gewerkt bij O.de Leeuw, boekbinderij de Ruiter en Stork.

 

18-04-2015_echtpaar_van_tongeren-nikitina_70_jaar_getrouwd_03.jpg

 

18-04-2015_echtpaar_van_tongeren-nikitina_70_jaar_getrouwd_02.jpg 

Mevrouw Van Tongeren was eerst huisvrouw en is later gastvrouw geworden in het zusterhuis van de Weezenlanden. Ook heeft zij veel typwerk gedaan voor de gemeente met de uitwisseling van partnerstad Wologda. Hobby’s tuinieren en handwerken, door haar slechtziendheid blijft er nu niet veel anders over dan luisterboeken. Gezondheid is redelijk en wonen nog geheel zelfstandig. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Platina huwelijk echtpaar Van Tongeren-Nikitina”

  1. Ik denk dat het Wezenlanden moet zijn. En takwerk is misschien tikwerk of typewerk?

    Het echtpaar van harte gefeliciteerd trouwens ! 😀

  2. Waarschijnlijk autocorrectie van de tablet. Wat ziet mevrouw Van Tongeren er mooi en modern uit op haar trouwfoto uit 1945. Ik denk dat ze beiden veel hebben meegemaakt tijdens de oorlog in Essenstruth (of Struth in deelstaat Essen?). Als er al iets goeds is voortgekomen uit die oorlog, dan is het dit huwelijk. De heer en mevrouw Van Tongeren zien er ook nu nog vitaal en gelukkig uit. Van harte gefeliciteerd met deze heel bijzondere en zeldzame mijlpaal.

  3. Autocorrectie of verschlimbesseren, zoals de Duitsers dat zo mooi kunnen zeggen en wat ik deed, leidt tot verwarring. Natuurlijk is Essen geen deelstaat, maar een stad. In de war met Hessen. Ik heb Essenstruth toch gevonden op de kaart, een klein dorp ten zuidoosten van Kassel.

  4. Ja (Dame) waarschijnlijk kwamen de typefoutjes door de autocorrectie. Het aantal foutjes lijkt ook enigzins verband te houden met het (late) tijdstip waarop een stukje geschreven is. De foutjes zijn al aangepast zie ik, behalve dat typewerk nog verandert moet worden in Tolkwerk. Ik neem aan dat mevrouw Russisch sprak?

    Maar goed, afgezien van de foutjes wel mooi dat mensen voor dit weblog dit werk vrijwillig doen, en al doende leert men.

    Over de trouwfoto: als ik goed reken zijn ze nog net in de 2e W.O. getrouwd, waarschijnlijk deze ze toen niet aan trouwjurken(?)

  5. ps 14 April 1945 was Zwolle natuurlijk bevrijd.

    @admin, ok bedankt.
    Misschien was het bericht van de gemeente dan ook niet helemaal goed, over het typewerk dat dan wellicht tolkwerk moet zijn.

Reacties zijn gesloten.