Be Quick kampioen tweede klasse h

Door Redactie

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag op knappe wijze het kampioenschap in de tweede klasse h veroverd. Na een vroege rode kaart en een snelle achterstand tegen RDC vocht het team van Arnie Pot zich prima terug in de wedstrijd. Alleen de KNVB kan nu nog roet in het eten gooien, maar daarmee houdt niemand rekening.

RDC mag dan een deuk hebben opgelopen deze week. De ploeg is niet van plan om zich in de titanenstrijd met Be Quick zomaar gewonnen te geven. De eerste minuten van de wedstrijd spelen zich vooral op de helft van Be Quick af. Meest gevaarlijk in deze fase is het schot van Bunyamin Ozkok dat net voorbij het doel gaat. Be Quick krijgt dan wat meer grip op de wedstrijd en krijgt een aantal corners. Het noodlot lijkt toe te slaan in de 22e minuut als de scheidsrechter een actie van Rutger Minkjan beoordeelt als een strafschop en een rode kaart. Can Bayraktar schiet dan RDC naar de 1-0 en Be Quick kan met tien man verder.

Even gaan de gedachten terug naar vorig jaar, toen Be Quick ook naast het kampioenschap greep. Maar het publiek ziet dat Be Quick goed omgaat met de man-minder-situatie. Frank van der Burg schuift terug naar de rechtsbackpositie en de andere beweeglijke pion op het schaakbord, Thomas Wieriga, meldt zich op de linksbackpositie. Een wezenlijke verandering in het spelbeeld is niet echt te zien en Be Quick is zelfs nog dicht bij een doelpunt als Bas Buimer vlak voor de rust een voorzet van Mark Meijer net naast kopt.

De tweede helft laat zien wat er voor de rust ook al te zien is: Be Quick krijgt steeds meer vertrouwen en de achterhoede blijkt een onneembare vesting. Bovendien zit de gevaarlijke Can Bayraktar bij de gebroeders Horstman in de zak. Het team van Arnie Pot krijgt echter steeds meer corners en vrije trappen en daarmee kansen om te scoren. Vanaf de 70e minuut komt ook Sander Aarten in het veld, een wissel met aanvallende bedoelingen. Dat lef betaalt zich snel uit. In de 75e minuut komt een vrije trap van Thomas Wieringa op het hoofd Dennis Horstman, die hem terugkopt naar Frank Oosterhof. Oosterhof knikt vervolgens de 1-1 binnen. Het is de bevrijdende gelijkmaker. Dik verdiend ook gezien het getoonde spel. Be Quick is in deze fase mentaal en fysiek sterker en speelt meer als team. De ploeg kan zichzelf alleen verwijten dat er niet meer wordt gescoord in de slotfase. Want kansen zijn er. Diep in blessuretijd ziet het er nog even gevaarlijk uit, maar Can Bayrakter kan net niet bij een voorzet. Daarmee is de titel een feit. Dat de KNVB de straf voor RDC nog gaat terugdraaien lijkt onwaarschijnlijk. Be Quick kreeg na afloop van de wedstrijd applaus van spelers en publiek van RDC, een zeer sportief gebaar.

Be Quick stond bijna het hele seizoen bovenaan en dus is Arnie Pot de kampioenstrainer. Pot is zeer tevreden met de teamprestatie, zeker in de wedstrijd van zaterdag. "Ik vond het geen penalty en ook geen rode kaart. Ik ben echter zeer tevreden hoe de jongens dit in de wedstrijd hebben opgepakt. In de rust was duidelijk dat iedereen er nog in geloofde. We hebben toen ook gezegd dat we niet weer het kampioenschap mogen verspelen, net als vorig jaar. In de tweede helft kregen we de beloning voor die instelling."
Opstelling: Wibo van Dijk, Thomas Wieringa, Dennis Horstman, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Talha Özen, Michel Klink (70. Sander Aarten), Frank van der Burg, Bas Buimer en Mark Meijer

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Be Quick kampioen tweede klasse h”

Reacties zijn gesloten.