Zilveren Anjer voor Hib Anninga

Zwolle – Het Prins Bernhard Cultuurfonds kent dit jaar de Zilveren Anjers 2015 toe aan onder andere Hib Anninga uit Zwolle. De onderscheiding wordt dinsdagochtend 16 juni door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix uitgereikt in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

hib_anninga.jpg 

Vanwege het 75-jarig bestaan van het Cultuurfonds ontvangt Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander tijdens deze bijeenkomst het eerste exemplaar van het boek Een mecenas van belang, 75 jaar Prins Bernhard Cultuurfonds en de impact van cultuurfinanciering. Hib Anninga (1940) ontvangt de Zilveren Anjer voor zijn rol als moderne mecenas. Hij bouwde een boerenbedrijf en de omliggende weides om tot een beeldentuin.

De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft Prinses Beatrix deze taak overgenomen. 

 

In Een mecenas van belang geven Gert-Jan Johannes en Arno Neele een historisch overzicht van de lotgevallen van het Prins Bernhard Cultuurfonds als breed georiënteerde cultuurfinancier. Daarmee biedt dit boek een indruk van de verrassende rijkdom en veelzijdigheid van de Nederlandse cultuur. Ook wordt er aandacht besteed aan de vraag die in de recente periode van bezuinigingen steeds urgenter werd, niet alleen voor het Prins Bernhard Cultuurfonds maar voor de hele filantropische en culturele sector: wat is het belang (de impact) van onze activiteiten?

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Zilveren Anjer voor Hib Anninga”

  1. Hib,
    Van Harte Gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding en hij is verdient.
    Prachtige foto’s met Koning en Prinses. Wij hebben genoten ven de uitzending op TV Oost.
    Geniet er van hoor. Liefs Rita en Cees uit Rozenburg

Reacties zijn gesloten.