‘Eigen musical’ voor Zwollenaar William Spaaij

Zwolle – William Spaaij (Mary Poppins, Shrek en De Kleine Blonde Dood) neemt de komende maanden de regie op zich van een nieuw geschreven musical. Hashtag de Musical komt van de hand van Spaaij zelf en heeft daarnaast Mark Kuypers (Hij gelooft in mij, Moeder, ik wil bij de revue) in de arm genomen om de muziek te schrijven en Yannick Baetens (Tita Tovenaar, Mary Poppins) is verantwoordelijk voor de choreografie. De voorstelling is 24 juni exclusief te zien is in Stadsschouwburg Odeon te Zwolle.

hashtag.jpg 

Voor Spaaij is het een nieuwe droom die uitkomt; ‘Na mijn assistentie regie bij Dreamgirls wist ik zeker dat ik in de toekomst ook meer de kant van de regie op wil, dat de Song & Dance Academie, opleiding voor Musicaltheater, samen met Landstede MBO uit Zwolle mij hiervoor benaderde vond ik dan ook de perfecte kans om het regie avontuur verder aan te gaan’. De cast bestaat uit studenten van de Song & Dance Academie /Landstede MBO uit Zwolle. Het is voor de studenten geweldig om les te krijgen van William. En de Academie genereerd met deze nieuw geschreven musical extra aandacht om de opleiding in deze regio en in het land meer op de kaart te zetten.

Hashtag

Hashtag de Musical vertelt het verhaal van de naïeve Eva, die staat te popelen om van het platteland naar de grote stad te reizen om daar met haar nieuwe opleiding te beginnen. Eenmaal daar aangekomen krijgt ze een koud welkom. Voor sociale acceptatie en om sowieso gehoord te worden moet ze zich de onbekende digitale wereld van social media eigen maken. Dit gaat gepaard met veel humor en miscommunicatie. Als ze dan op slag verliefd wordt op een klasgenoot kan ze helemaal niet meer achterblijven. Ze krijgt een crashcursus social media en raakt op die manier steeds verder verloren in deze voor haar nieuwe wereld. Zelfs zo ver dat ze de echte liefde niet meer ziet staan. Hashtag de Musical is een heuse musical komedie die geïnspireerd is op eigentijdse musicals zoals The Book of Mormon en Avenue Q.

Hashtag de Musical wordt geproduceerd door de Song & Dance Academie en is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met Landstede MBO en de Zwolse Theaters.

De Première

Datum: Woensdag 24 juni 2015
Locatie: Stadsschouwburg Odeon,
Kaartverkoop: Via www.hashtagmusical.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)