Werkbedrijf Regio Zwolle van start

Zwolle – Een reguliere werkplek voor zoveel mogelijk mensen. Daar streven partijen in de regio Zwolle de komende jaren gezamenlijk naar. Om deze ambitie te bekrachtigen, hebben veertien gemeenten in de regio Zwolle, werkgeversorganisaties, vakbonden, onderwijsinstellingen en UWV vanmiddag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De samenwerking krijgt vorm in het ‘Werkbedrijf Regio Zwolle’, dat als één van de 35 werkbedrijven in ons land van start gaat. De ondertekening is bedoeld als markering: niet alleen zijn de handtekeningen gezet, óók hebben de partijen hun concrete ambities uitgesproken.  

 

startmoment_werkbedrijf_regio_zwolle.jpg 

 

Landelijk hebben werkgevers- en werknemersorganisaties de afspraak gemaakt om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. In het Sociaal Akkoord hebben zij zich verplicht om vóór 2026 landelijk 125.000 extra banen te creëren. Deze banen zijn in eerste instantie bedoeld voor mensen met een arbeidsbeperking. Ook gemeenten en onderwijs hebben zich aan deze afspraak verbonden. In de regio Zwolle komt dit voor 2015 en 2016 neer op het realiseren van 505 extra banen, waarvan 365 in het bedrijfsleven en 140 bij de overheid en overige publieke instanties. De partijen die in het Werkbedrijf samenwerken zien het in 2014 afgesloten regionaal sociaal akkoord als een extra motivatie om deze aantallen te realiseren, verrijkt met een ambitie van nog eens 585 extra (leer)werkbanen.

In gesprek met werkgevers
Werkbedrijf Regio Zwolle heeft als doel werkgevers te faciliteren bij het realiseren van duurzame arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De inclusieve arbeidsmarkt is een arbeidsmarkt waaraan mensen zoveel mogelijk en duurzaam meedoen, niet kijkend naar beperkingen maar naar mogelijkheden. In 2015 gaat het Werkbedrijf dan ook actief in gesprek met werkgevers in de regio, om te bespreken wat mogelijkheden zijn voor het creëren van deze arbeidsplaatsen. Daarbij worden regelingen en subsidies ingezet om het aan het werk helpen van mensen nog beter mogelijk te maken. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Werkbedrijf Regio Zwolle van start”

  1. Hoe je meer banen creeert? Minder vrijwilligers het werk van betaalde krachten laten doen!!!!! Betaal hen netjes hun salaris, dan is er waarschijnlijk bijna geen werkloosheid meer…..

  2. Op zich een goed initiatief om zoveel mogelijk mensen aan een betaalde baan te helpen.
    Werken is niet altijd leuk maar het kan voldoening geven en je helpen om niet stil te gaan staan maar verder te komen in het leven.

  3. Klopt ook… de vrijwilligers centrale Zwolle maakt een naam en mooi al die publiciteit maar dat gaat ten koste van mensen die wel betaalde werk moeten hebben maar niet kunnen krijgen omdat er zoveel bedrijven nu met vrijwilligers werken… terwijl ze met kinderen en allerlei betalingen zitten zijn ze door dit soort vrijwilligers gewoon beperkt in hun zoektocht naar een betaalbare werk..Dat wordt steeds erger en is zeer triest om te zien!!

  4. UWV vergoedt cursussen helderziendheid en reïncarnatie

    Uitkeringsinstantie keurt dure hocuspocus al jaren goed vanwege baangarantie bij commerciële bellijn…en van onze centjes!!!

    Het UWV schoolt 50-plussers om tot ‘helderzienden’ om ze aan een baan te helpen. De uitkeringsinstantie vergoedt dure cursussen die gegeven worden door een stichting in Zoetermeer. Tientallen werklozen hebben daar de afgelopen jaren gebruik van gemaakt.
    Tarot Card ReaderDe bizarre besteding van overheidsgeld aan ‘reïncarnatiesessies’, glazen bol turen en tarotkaarten lezen is aan het licht gebracht door het onderzoeksprogramma Reporter Radio van de publieke omroep KRO. De cursussen worden verzorgd door de Stichting Paradidakt in Zoetermeer en kosten zo’n 1000 euro per deelnemer. De deelnemers zijn volgens de stichting na afloop in staat de toekomst te voorspellen.
    Het UWV vergoedt de opleiding omdat de stichting een baangarantie geeft. Na het volgen van de cursus die onder meer een workshop in de Ardennen omvat, kunnen de cursisten aan de slag bij een commerciële paragnostische bellijn. Via die telefoonlijn kunnen ze goedgelovigen ‘adviseren’ en daarmee zelf 29 cent per minuut verdienen. De cursus wordt volledig vergoedt door het UWV, schrijft het AD:
    “We moesten heel erg ons best doen om het voor elkaar te krijgen,” zegt Marianne van der Wilk van Paradidakt. ,,Maar toen kregen we het vergoed. Dus dat was heel fijn. (…) “Ik begrijp dat er mensen zijn die hier niks mee hebben en vinden dat onze opleidingen niet vergoed moeten worden. Maar wij kunnen werklozen, die op de reguliere arbeidsmarkt niet zo veel kans meer hebben, een zinvolle invulling geven aan hun bestaan.”

    Het UWV zegt ook in de toekomst door te gaan met de vergoedingen.
    Reporter Radio zendt de reportage zondag uit.
    >:(>:(>:(

  5. Het UWV zegt ook in de toekomst door te gaan met de vergoedingen.

    Denken ze dat of is dat het eerste resultaat van de cursus?:)

    Aan de andere kant moet je maar denken dat dit ook weer werk oplevert. Is het niet op de kermis met een glazen bol dan is het wel de politie aan het werk houden met allerlei “inzichten” over onopgeloste misdrijven.

  6. Vrees een aanzuigende werking. Een door de overheid volledig bekostigde kwakzalverij, deze oplichterij levert je veel geld op. Met nixxx doen, je hoeft enkel een beetje mysterieus/oplichtend te kijken ét voila. Nu nog even de ubergoedgelovige muts zo lang mogelijk aan de praat houden. En daar zijn de pegels.

    Dikke prima, ze zoen maar; maar liever niet van mijn geld.
    Zal ook wel onder de, door de VVD, zo bewierookte marktwerking vallen
    :'(

  7. idd, stel je toch voor dat straks, op onze kosten, mensen een opleiding kunnen volgen om bijv. kerkewerk te doen. Werk zat….

Reacties zijn gesloten.