Techno muziek naar Het Langhuis

Zwolle – Het is een nieuwe trend: Techno muziek in musea. Jeff Mills doet het in het Louvre museum, Richie Hawtin deed het in het Guggenheim museum. Organisator en beeldend kunstenaar Nora Kastein haalt nu techno muziek naar Het Langhuis. Zij combineert dit met een art performance welke de toonzetter van de avond zal zijn.

De dj’s en livesets weven zich in de akoestische muziek van de performances. Het muzikale programma begint met elektronische soundscapes en eindigt met Zwolse underground techno. Onderdelen uit de performance worden gebruikt als vj-scherm. Op een diepe aardse didgeridoo beat met percussie bewegen dansers zich voort in een visual. Dit is een geometrisch vormenspel van analoog bewegende patronen, belicht door interactieve projecties. Het is een dynamisch en samenhangend geheel. Beïnvloeding, beweging, verandering en bevrijding (voor individu en collectief) zijn thema’s. Het kijken naar een plaatje verandert in betrokkenheid en deelname. Acties hebben consequenties en een effect op de omgeving. Een verandering maakt men niet alleen; men beweegt samen.

Didgeridoo: Lenno Straatsma, Percussie: Joost Koppert, TB-303: Wouter Mulder

Dans: Danslab Zwolle (Sandra Steen, Sandra Hooghwinkel), Suzette Kaper, We Bounce (Wendy Langeveld)
Visuals en regie: Nora Kastein Techno programma:
Tha Vinci, ∆Tune (liveset) + video synthesizers, Zeebaars (liveset), Manchine, dj-team 3XD, v1c1ous
 

Zaterdag 30 mei in Het Langhuis
20:15 – 2:00 uur

Performances om 21:00 uur en 22:00 uur

Tot 21.30 voor iedereen gratis entree. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Techno muziek naar Het Langhuis”

  1. @Buurtpreventie, heeft u wat linkjes naar onderzoeken voor mij, die uw mening bekrachtigen of is het u ingefluisterd?

  2. @Zuidski,

    Om over de 808 nog maar te zwijgen, maar wat maakt het uit. Techno is een gevoel toch? Ben wel benieuwd of het een echt 303 is of een kloon.

  3. Neem aan dat het een echte 303 zal zijn toch. Als het een kloon is dan maar hopen op een full option xoxbox.

    Argh, wat baal ik nog dat ik mn 101, 303,606,707 en 909 niet meer heb.. 🙁

Reacties zijn gesloten.