PEC Zwolle verliest van Levante UD

|   Laatste wijziging

Zwolle – In een reeks van oefenwedstrijden heeft PEC Zwolle zaterdagavond, op het het terrein van Olympia ’28 in Hasselt, in een felle zomerstorm, met 1-3 verloren van het Spaanse Levante UD. Het was de eerste nederlaag in de serie oefenwedstrijden als voorbereiding voor de start van het nieuwe Eredivisie seizoen. Voor Zwolle scoorde Bram van Polen uit een strafschop.

Het was zaterdagmiddag in Hasselt net als elders in Nederland herfst. Op het wederom prachtige veld van Olympia’28, dat rond het middaguur nog gemaaid was en voor een groot deel bezaaid lag met takken en bladeren, begon de nummer 14 uit het voorbije Primera División-seizoen vol gas aan het duel. De Zwollenaren werden ver teruggedrongen op eigen helft. Onder aanvoering van captain Juanfran, deelde Levante ruim een half uur de lakens uit. In die tijd mocht Zwolle van geluk spreken dat het niet tegen een achterstand aanliep. Hoewel Levante ondanks het overwicht zelf nauwelijks kansen creëerde, was Ivan Lopez heel dichtbij de openingstreffer. Op de achterlijn schoot de rechtsback oog in oog met Kevin Begois echter strak voorlangs.

Waar doelman Rubén Iván Martinez nog geen één keer door een Zwollenaar in de ogen was gekeken, ging Levante door met aanvallen. Zeven minuten voor rust werden de Spanjaarden dan toch beloond. Nabil Ghilas bleef ijzig kalm, toen de aanvaller alleen voor de keeper werd gezet: 0-1. Pas daarna liet PEC Zwolle zich even zien. Een schot van grote afstand, gelost door Bart van Hintum, werd met de nodige moeite door Martinez gekeerd.

Na rust ging het vlak achter elkaar twee keer mis voor de Blauwvingers. Allereerst moest men de tweede tegentreffer incasseren. Andermaal was het Ghilas die het net liet bollen. Een nog veel grotere aderlating volgde toen Begois zich even later verstapte en moest laten vervangen. Met Boy de Jong onder de lat ging Zwolle op zoek naar de aansluiting met de Spaanse middenmoter, maar de geelhemden bleven druk uitoefenen op het Zwolse doel. Via Roger liep Levante zelfs nog uit naar 0-3.

Met het verstrijken van de laatste minuut wist PEC Zwolle dan toch nog de eer te redden. Ben Rienstra werd bij een Zwolse vrije trap naar de grond geduwd, waarop scheidsrechter Jochem Kamphuis Zwolle een strafschop toekende. Bram van Polen schoot hard en hoog raak, waarna het oefenduel met de ploeg uit Valencia ook direct ten einde was: 1-3.

EINDSTAND PEC Zwolle – Levante UD: 1-3 (0-1). (38′ Ghilas 0-1, 48′ Ghilas 0-2, 70′ Roger, 90+1′ Van Polen pen.)

PEC Zwolle: Begois (53′ De Jong), Van Polen, Marcellis, Lam (63′ Schenkeveld), Van Hintum, Rienstra, Saymak (81′ Hebling), Becker (74′  Buitenhuis), Drost (81′ Dekker), Lazic (46′ Ehizibue), Veldwijk (74′ Veldwijk).

Levante UD: Martinez, Ivan Lopez, Toño Garcia, Navarro, Simao, Camarasa, Verza, Juanfran, Casadesús, Jose Mari, Ghilas.

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

21 gedachten over “PEC Zwolle verliest van Levante UD”

  1. Tjonge , jonge, Zwolle werd hier even afgeserveerd . Levante was niet
    1 klasse beter, niet 2 … niet 3 , laten we het op 4 houden. Weet niet wat dit elftal mankeerde maar het was onthutsend.

    1 van de vele dingen die ik zou kunnen noemen:
    Zo’n Veldwijk…, die helemaal niet mee verdedigt , dat kan toch niet meer in het moderne voetbal…?

    In de eerste helft hebben ze de bal niet 1 keer in de 16 meter van de tegenstander gekregen. Dacht dat ik naar het hilarische dames voetbal keek , die krijgen dit ook voor elkaar.

  2. Da’s kwalijk wimpie! Hoop op andere recensies van dat Horeva-blaadje (pas maandag) en Herman N’s indruk namens de uh, ok, Stentor zal toch al wel online staan.

  3. Oh jah. Ze hebben verloren dus we mogen weer lekker zaniken. Pffff het was een OEFENwedstrijd. Dus mag het een keer.

  4. Als de feiten van de wedstrijd geen andere beschrijvingen toelaten …
    Ja sorry hoor dan komt er zo’n stukkie uit. Spijtig , maar het is niet anders.

    Heb ze ook, ooit, goed zien spelen tegen Spaanse tegenstanders waar ze zeer geloofwaardig op de been bleven (in een oefencampagne)

  5. Jans : ” Ik kan me niet herinneren dat we zo zijn weg gespeeld”

    (en Jans moet het in nette woorden zeggen)

    Wat een zanik zeg, die Ron… 😉

    Menig komt, dus Streep door Drenthe en Quinzie (Jans)

    Allemaal te vinden op RTV Oost .

  6. Je hoeft geen gelijk proberen te halen Wimpie. Blijkbaar voel jij je beetje aangesproken. Als het slecht is, is het slecht. Maar geen drama omdat het een oefenwedstrijd is. Tegen Cambuur moeten ze er staan. Ik heb er wel vetrouwen in. Jij ook? Ondanks deze nederlaag of hebben de het gelijkspel tegen djenpr en de vrije makkelijke winst op sparta en mersin toch nog wat vetrouwen gegeven?

    Maar wat me opvalt is dat als ze winnen of positief in beeld komen. Er bijna niemand reageert. Maar verliezen ze of wat negatiefs dan komen de experts weer te voorschijn.

  7. Dat is trouwens niet alleen hier. Maar ook op pec.nu of bijv een Voetbalzone.

    Schijnt op twitter te staan dat pec alsnog bezig is met drenthe en/of Quincy. Ondanks aanwinst Melig. Dus wie het weet mag het zeggen.

  8. Onzin, tijdens de competitie is dat hier wel anders, maar het is typisch Zwols om alles af te zeiken en is het makkelijker om negatief te zijn dan positief, maar goed als je al langer naar Zwolle gaat is dat er ook een beetje ingesleten.

  9. Vergeet niet dat ’t wel een ploeg is die in Spanje leuk meedraait, toch een betere competitie dan de eredivisie. Veel meer technischere en slimmere voetballers zitten daar, totaal geen schande dat je ervan verliest. Levante heeft dit jaar toppers als Barca, Atletico e.d. het heel moeilijk gemaakt, en zelfs nog behoorlijke wedstrijden gewonnen… Misschien is dit wel een beetje het PEC van Spanje. 😉

  10. Ik verwacht dat Nijland toch Drenthe er nog bij haalt zodra die van zijn Turkse club af is.
    Het antwoord van Jans in het interview zegt natuurlijk niet alles. De media trekt conclusies. ..
    Hoorde dat Gustavo Hebling inmiddels ook met familie in Zwolle woonde. Papieren in orde maken zal wel tijd vragen. Hij voetbalt wel gewoon mee met pec dus 1 dezer dagen zal de huur wel bevestigd worden door pec.
    Ben wel benieuwd welke keeper er nog bij komt.

Reacties zijn gesloten.