Oproep aan winkelier voor Coming Out Dag

Zwolle – Op zondag 11 oktober vindt jaarlijks de Coming Out Dag, of vrij vertaald de Kom-Uit-De-Kast-Dag, plaats. Een dag die als doel heeft uit te komen voor je seksuele geaardheid, en hier meer erkenning voor te vragen. Benadrukt wordt dat iedereen zich het hele jaar door geaccepteerd en (sociaal) veilig voelt en zichzelf moet kunnen zijn. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook.

nationale_coming_out_dag-vlag_hijsen.jpg 

Overal ter wereld wordt dan aandacht gevraagd voor de positie van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders. Door het hele land worden dan diverse activiteiten georganiseerd. In Nederland geeft de homojongerenorganisatie COC invulling aan deze dag. Om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten worden regenboogvlaggen gehesen. Wethouder Nelleke Vedelaar gaat de regenboogvlag in Zwolle hijsen. Naast een regenboogvlag op het stadhuis zal de vlag ook wapperen op de Peperbus. Ondernemers en winkeliers in Zwolle worden opgeroepen om een bijdrage te leveren aan de Coming Out Dag. Wanneer u ook iets organiseert of doet, laten we samen zien dat je in Zwolle mag zijn wie je bent. Het wordt op prijs gesteld indien u uw deelname kenbaar wilt maken. Dat kan via l.udo@zwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Oproep aan winkelier voor Coming Out Dag”

  1. In een gebied waarin homoseksuelen en biseksuelen nog steeds niet overal en altijd getolereerd worden, is het hijsen van een regenboogvlag van weinig doorslaggevende aard.

    De gemeente Zwolle zou eens moeten investeren in het daadwerkelijk verbeteren van de situatie van homo’s, lesbiënnes, biseksuelen, transseksuelen en transgenders als ze écht iets willen betekenen. Voorwaarde is wel dat het niet eenvoudig wordt uitbesteed aan de COC-groep, die toch al weinig representatief voor de dag komt en zich al jaren verschuilt achter die dikke voordeur van hun pand. De COC-bar die zichzelf tegenwoordig profileert als een “normale” kroeg, maar waar je als (heteroseksuele) buitenstaander met de nek wordt aangekeken, waar er geen gemeenschapssfeer hangt en waarvan ik me oprecht afvraag waarom die club nog bestaansrecht heeft.

  2. Oproep aan winkelier voor coming-out-dag

    11 oktober is geen koopzondag in Zwolle….

    ” Op zondag 11 oktober vindt jaarlijks de Coming Out Dag, of vrij vertaald de Kom-Uit-De-Kast-Dag, plaats. Een dag die als doel heeft uit te komen voor je seksuele geaardheid, en hier meer erkenning voor te vragen”

    wordt vast een geslaagde vlaghijsing, maar meer ook niet.

  3. De gemeente Zwolle zou eens moeten investeren in het daadwerkelijk verbeteren van de situatie van homo’s, lesbiënnes, biseksuelen, transseksuelen en transgenders

    Ik ben wel benieuwd waar deze mensen dan vandaag de dag nog tegenaan lopen. Misschien is het mijn domheid of onwetendheid en kom ik met deze vraag lomp over (dat is niet mijn bedoeling), maar ik kan in mijn directe (privé-)omgeving niemand aanwijzen die op grond van seksuele geaardheid iemand anders zou behandelen. Natuurlijk is er altijd nog een categorie lomperiken, maar ik zie niet zo goed hoe de gemeente daar een rol in moet spelen. Die zullen zich ook zeker niet anders gaan gedragen vanwege de regenboogvlag aan de Peperbus.

  4. Wilbert,

    Naast die lomperikken heb je natuurlijk ook nog mensen die vanuit hun religieuze achtergrond/opvoeding een afkeur voor afwijkende geaardheden hebben (aangeleerd). Iets waar een vlaggetje hier en daar geen verschil gaat brengen.

    Uiteindelijk zijn er vele factoren van belang in hoeverre een openlijk homoseksueel “kritiek” krijgt. Een van de grootste ‘problemen’ voorzie ik bij het bestaan van vooroordelen. Veel homo’s en lesbiënnes worden geconfronteerd met (negatieve) stereotypen en daaraan verbonden (vaak onschuldig bedoelde) grapjes. Ik kan me zo voorstellen dat dat niet (altijd) leuk is — ik probeer zelf in ieder geval niet te schelden met ‘homo!’…

    Het gaat uiteindelijk bij ‘coming out’-dag natuurlijk niet om de luitjes die al openlijk ervoor uitkomen, maar voor hen die er nog in zitten. Zij zullen nog meer moeite hebben met de negativiteit in hun omgeving (en de angst om niet geaccepteerd te worden). En ook daar helpt een vlaggetje niet.

  5. Vanwege de Turner exposities a.s. za. en zo. in Enschede en Zwolle.
    Tot mijn verbazing heeft Enschede een hele coming out week, waar zelfs 2(!) wsch. gay kroegen in mee participeren, maar bij Zwolle vind ik helaas alleen het bericht dat de c.o.c. bar nét voorgoed is gesloten, en ik kan geen andere sites vinden over het eventueel bestaan van gay bars. Als activiteit is er kennelijk slechts het plaatsen van de vlag op het provinciehuis!
    En ik, als oud zwollenaar maar denken dat wij “wereldser”waren dan Enschede, in die achterlijke achterhoek….
    Die hebben ons kennelijk ingehaald…, wat een armoe! om je te schamen Zwolle, maar ook, schaam je, homo’s en lesbo’s alhier!
    Kom van je luie kont af!

  6. ), maar ik kan in mijn directe (privé-)omgeving niemand aanwijzen die op grond van seksuele geaardheid iemand anders zou behandele

    Wat dacht je van de bibel belt, of net om de hoek. Genemuiden Staphorst.

  7. Onzin, misschien past zo’n coming out week wel helemaal niet bij de Zwolse gay sc?ne. Volgensmij nog genoeg plekken waar mensen met dezelfde geaardheid elkaar kunnen ontmoeten. Dat er niet meegedaan wordt met zon festival betekent niet dat we ingehaald zijn door Enschede.volgensmij had Zwolle ook als een van de eerste oosterlijke steden een roze zaterdag. De inhaalslag die ze daar moeten maken ligt al ver achter ons. Ik noem een Zwolse gay boot in Amsterdam en het coc laat het pand los om hun gelden beter te gebruiken. Voorlichting op scholen etc. Veel plezier in Enschede.

  8. Ben het met 1stejohn eens; ik weet eerlijk gezegd niet of zo’n actie helpt, maar het staat iedereen vrij om hier aan mee te doen.

Reacties zijn gesloten.