‘Lèzen, schrieven en praoten in ´t Zwols’

Zwolle – Hoe spreek je ’t Zwols uit? Wat is er al geschreven in die taal en wie schrijft er tegenwoordig nog in? Hoe schrijf je zelf een liedtekst en een kort verhaal? Hoe schrijf je het Zwols?

Allemaal vragen die we met de cursisten gaan beantwoorden in de nieuwe cursus Lèzen, schrieven en praoten in ´t Zwols. Een eigentijdse cursus, voor jong en oud, voor streektaalsprekers én voor nieuwkomers. Cursisten zijn van harte welkom in het Historisch centrum Overijssel, aan de Eikenstraat 20 te Zwolle. De cursus duurt vier avonden en start op donderdagavond 14 januari. De laatste avond, 4 februari, wordt afgesloten met oefenen voor het Zwols dictee dat op 17 maart wordt gehouden. De organisatie is in handen van de IJsselacademie i.s.m. het Historisch Centrum Overijssel. Cursisten staan onder de deskundige én ontspannen leiding van Albert Bartelds en Philomène Bloemhoff van de IJsselacademie en Dick Visscher, voorzitter van de Zwolse Dialectwerkgroep.

Cursisten kunnen meedoen aan de cursus voor € 40,00 en krijgen met een persoonlijk wachtwoord toegang tot het cursusmateriaal op www.detaalvanoverijssel.nl. De lesavonden duren van 19.00 uur tot 21.00 uur. Aanmelden kun je je bij de IJsselacademie via abartelds@ijsselacademie.nl.

De cursus Lèzen, schrieven en praoten in ´t Zwols wordt georganiseerd in het kader van het project De Taal van Overijssel (www.detaalvanoverijssel.n), dat is gerealiseerd met steun van de provincie Overijssel. Deze cursus is een vervolg op de Zwolse taal & cultuur cursus die tot najaar 2013 door de IJsselacademie werd georganiseerd in het Deltion gebouw aan de Bagijnesingel. Deze nieuwe cursus richt zich dus meer op literatuur en het zelf schrijven en minder op de grammatica.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “‘Lèzen, schrieven en praoten in ´t Zwols’”

  1. ?rstikke leuk, umme op disse menier een deel van onze cultuur te bewaeren, ik eb mi’j al op-egöven veur de cursus van de iesselacademie.

Reacties zijn gesloten.