Glowgolf en 11 bowlingbanen bij Sligro Zwolle

Zwolle – Niets staat de komst van een bowling- glowgolf- en snookercentrum tegenover het stadion van PEC Zwolle meer in de weg. In het voorjaar van 2016 gaat het vrijetijdscentrum open. Aan projectontwikkelaar Jansen Vastgoed werden deze week alle benodigde vergunningen verstrekt.

schermafbeelding_2015-12-04_om_17.18.51.png 

“Eindelijk kunnen we starten met de bouw”, reageert directeur Gerrit Jansen blij. “Het heeft drie jaar geduurd, maar de lichten staan op groen. We gaan een fantastisch vrijetijdscentrum realiseren waar de hele regio iets aan heeft. Dit centrum zal een aanzuigende werking hebben voor heel Zwolle. Dat weet ik zeker.” Het centrum komt op de bovenverdieping van horecagroothandel Sligro aan de Boerendanserdijk. Op het dak is een parkeerdek voor 280 auto’s. Rondom het vrijetijdscentrum is Jansen Vastgoed bezig met de ontwikkeling van BusinessPark Zwolle. Een gebied van 3,2 hectare tussen het stadion van PEC Zwolle en het vrijetijdscentrum. De familie Sun uit Groningen zal het vrijetijdscentrum exploiteren. Zij hebben ook een wokrestaurant in het stadion van FC Groningen en een wereldrestaurant in het centrum van de stad Groningen.

Naast het vrijetijdscentrum opent in het gebied De Vrolijkheid in het voorjaar ook een trampolinepark en zijn er vergevorderde plannen voor een Foodcourt (met een Kentucky Fried Chicken, een Burger King en een Subway) op de plek waar nu café De Vrolijkheid nog staat. “Het past allemaal perfect in de ambitie van de gemeente Zwolle om in dit gebied een zogeheten leisureboulevard te realiseren. Mensen uit de hele regio Zwolle kunnen hier terecht voor vertier. Of het nu gaat om het kijken van een wedstrijd van PEC Zwolle, zwemmen, bowlen,trampoline springen of lekker eten bij het wokrestaurant. Alles kan hier.”

Feiten op een rij van het vrijetijdscentrum:

11 x Bowlingbanen

1 x 18 holes Glowgolfbaan

10 x snooker-, pool- en biljarttafels

1 x wand met meerdere dartborden

1 x restaurant ‘van steak tot sushi’

op meerdere locaties in pand 280 x parkeerplaatsen op parkeerdek op tweede verdieping

Adres: Boerendanserdijk 43

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

25 gedachten over “Glowgolf en 11 bowlingbanen bij Sligro Zwolle”

  1. vergevorderde plannen voor een Foodcourt (met een Kentucky Fried Chicken, een Burger King en een Subway) op de plek waar nu café De Vrolijkheid nog staat. ⤽Het past allemaal perfect in de ambitie van de gemeente Zwolle om in dit gebied een zogeheten leisureboulevard te realiseren

    Ik zie verschillen tussen het belang van de vastgoedman en de wens van de gemeente Zwolle.

  2. Noem het maar succesvol die boulevard. Landstede, net als die garages niets met leisure te maken, stond onder toezicht en zwembad de Vrolijkheid is zo goed als failliet.

  3. Maar o.k. Ik ga er zeker een keertje bowlen. Zou daar eerst niet de eigenaar van Urbana inkomen??? Die baalt nu mooi met zijn baby bowling baan onder het restaurant.

  4. Vind het niet zo gek dat het zwembad bijna failliet is. Is een zwembad van niks. Recreatie bad is veel te klein om voor heeel Zwolle te fungeren. Hanzebad was groter. Dus hadden beter een stuk bij zwembad aan kunnen bouwen ipv een nieuw spelletjes centrum. Bowlingbaan ligt aan de andere kant weg te stoffen in gebouw oosterenk. Ik zeg knap die bende daar op.

  5. Mooie aanwinst voor Zwolle. Jammer dat mensen keer op keer wat te zeiken moeten hebben. Het zwembad en al die andere zaken staan compleet los van elkaar. Dus nee, natuurlijk gaat die exploitant van een vrijetijdscentrum niets aan het zwembad aanbouwen of Urbana opknappen, wat een onzin!

  6. Tja de ambities van de projectontwikkelaar zijn groots en meeslepend en die arme ambtenaren en b&w lopen aan het handje mee. Uiteindelijk moet de ondernemer de prijs betalen. lees het verhaal van wu van het wok restaurant in de Stentor . En dan wauweld de projectontwikkelaar dat bedrijven samen kunnen werken op de leisure markt . Slaat nergens op. Wordt vervolgd

  7. Inderdaad:

    Exploitant Wu van het wokrestaurant in het stadioncomplex heeft bezwaar gemaakt tegen de komst van Bowlen en Zo, omdat het branchevervaging en versnippering van de horeca in Zwolle in de hand werkt. De gemeente heeft de zienswijze terzijde gelegd, maar de wokuitbater overweegt verdere gerechtelijke stappen, zo kondigt zijn advocaat aan.

  8. Ik dacht dat de chinees juist bezwaar heeft gemaakt tegen het bowlen daar. En nu begint hij daar zelf, zou hij de initiatief nemer uitgekocht hebben?

  9. Kan niet wachten tot de foodcourt er is maar volgens eigenaars Adita en Levi zal het nog wel even duren en is er geen sprake van nog.

  10. Nou , de vrolijkheid gaat echt nog niet tegen de vlakte , sprak gisteren nog iemand erover die daar de baas is en die zal wel weten toch. Ze gingen zelf nog bezwaar maken want ze willen zelf doorgaan ermee anders staan ze op straat daarna.

Reacties zijn gesloten.