“Kunst, waar is het goed voor?”

Zwolle – Het Langhuis presenteert in het kader van de huidige expositie van Rudy Simon getiteld HYPERFOCUS, de lezing "Kunst, waar is het goed voor?" door filosoof Onno Zijlstra.

Rudy Simon werkt als kunstenaar ongebonden en volgens zijn eigen regels. Onno Zijlstra zal ingaan op zijn werk aan de hand van het esthetische gedachtegoed van Immanuel Kant. De kunst van Rudy Simon is uitgesproken autonoom. Deze expositie is het werk van een romanticus die de zin boven het nut plaatst. Met werk dat voortkomt uit zelfbeschouwing, emotie, intuïtie, spontaniteit en een grote verbeelding. De vraag van deze avond is of en hoe dit werk van belang is voor de samenleving en mogelijk zelfs geëngageerd genoemd kan worden.

Programma:
20.00 bezichtiging expositie
20.30 Lezing door Onno Zijlstra
21.00 Reflectie door Rudy Simon
21.15 ruimte voor vragen/borrel

Onno Zijlstra doceerde tot voor kort filosofie aan de Vrije Universiteit, de Protestantse Theologische Universiteit en aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (Zwolle). Hij is auteur van onder andere een inleiding in de filosofie: Dilemma’s. Een kortere inleiding in de filosofie (Budel: Damon 2003) en een inleiding in de esthetica: Wat doet die rode vlek daar linksboven? (Arnhem: Terra/ArtEZPress 2015 (goedkope herdruk)) De expositie HYPERFOCUS is nog te zien in Het Langhuis t/m 27 december. Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13u30 tot 17:00 uur. Toegang is gratis.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)