Zwartrijder gepakt na schermutseling

Zwolle – Op het station in Zwolle heeft de politie vrijdagavond een 23-jarige man uit Hasselt aangehouden nadat hij op de vuist was gegaan met spoorpersoneel. De man was in de trein betrapt op zwartrijden.

Servicemedewerkers van de NS hadden de Hasseltenaar in de trein tussen Zwolle en Lelystad betrapt op zwartrijden. Toen hij daarvoor bekeurd werd ging de man ervandoor. Daarop werd hij vastgepakt en ontstond een schermutseling op het perron. De man zag aanvankelijk kans zich los te rukken en weg te rennen. Een conducteur schoot te hulp maar werd door de man omver geduwd waarna beiden kwamen te vallen. De conducteur raakte daarbij lichtgewond. De Hasseltenaar kon alsnog worden aangehouden en is aan de politie overgedragen.

Handen af van hulpverleners
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)