50 hulpvragen bij Reformatorisch Meldpunt

Zwolle – Sinds de start van het Reformatorisch Meldpunt op 1 maart 2016 jl. zijn er inmiddels meer dan 50 anonieme hulpvragen bij het meldpunt binnengekomen. Anoniem contact opnemen wordt als laagdrempelig ervaren.

Het grootste gedeelte van de hulpvragen betreft de problematiek van seksueel misbruik van slachtoffers, daders en omgeving. Andere thema’s zijn pornografie, relatieproblematiek, of andere vormen van huiselijk geweld dan seksueel misbruik. Het merendeel van de hulpvragen verloopt via de anonieme WhatsApp contactmogelijkheid van het Reformatorisch Meldpunt. Eén op de tien anonieme gesprekken wordt gevoerd via e-mail. Berna de Ruiter, projectleider van het Reformatorisch Meldpunt: “We zijn dankbaar dat de weg naar het Reformatorisch Meldpunt gevonden wordt. We mogen er zijn voor mensen die vaak te maken hebben met een grote nood in hun leven. Het is ons uitzien om steeds meer mensen te bereiken met onze anonieme contactmogelijkheden.” Hiervoor is ongeveer € 50.000 per jaar nodig.

De Ruiter: “Deze eerste maanden hebben we de noodzaak van ons werk gemerkt. We hopen dat onze achterban deze noodzaak ook ziet en dit laat blijken door middel van een financiële bijdrage aan het werk.” 

Het Reformatorisch Meldpunt is per 1 maart 2016 van start gegaan. Slachtoffers van seksueel misbruik in de reformatorische gezindte kunnen volledig anoniem contact opnemen via WhatsApp op het nummer 06-11462758 en via e-mail. Het Reformatorisch Meldpunt wil hiermee de stap om te spreken over misbruik zo laagdrempelig mogelijk maken. Het meldpunt wordt bemenst door vrijwillige hulpverleners, onder andere uit Zwolle. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “50 hulpvragen bij Reformatorisch Meldpunt”

  1. Is er ook een meldpunt voor postzegelverzamelaars?

    Serieus, waarom sluiten die reformatoren zich toch op in hun eigen wereldje? De wereld is wel groter dan je geloof!

  2. Omdat je met gelijkgestemden beter begrip hebt, denk ik.

    En verder, het zou me niet verbazen als er inderdaad een meldpunt voor postzegelverzamelaars is. Zo niet? Binnen een halve minuut heb je er eentje gemaakt. Ons land barst van de meldpunten.

  3. Nee, er is geen meldpunt voor postzegelverzamelaars. Ook niet voor korfballers, cognacdrinkers en oldtimerverzamelaars. Toch allemaal groepen mensen die op hun eigen manier ook gelijkgestemden zijn maar die zich niet afzonderen van de rest van het land.

  4. Ik zie niet waarom je dit afzonderen noemt. In ieder geval als zo’n meldpunt in een behoefte voorziet moet je er vooral mee doorgaan. Op het helpen van mensen kan niks zijn.

  5. @Riet Pluim

    Ik heb ook een buurvrouw die streng is gereformeerd, maar dat vind ik prima. Ze communiceren bijna niet met mensen, die niet hun geloof aanhangen. Dit beperkt hun eigen manier van denken en omgaan met andere mensen in de praktijk. Verder vind ik dat prima, omdat zij niemand verder tot last zijn.

Reacties zijn gesloten.