Het weer: Afwisselend zon en wolken

Door Redactie

Zwolle – Vrijdag wordt een mix van zon en wolken. Mogelijk valt hier een bui uit. Bij een zwakke noordenwind wordt het maximaal 25 graden.

weerfoto-22-juli-2016-koggelaan.jpg
Koggelaan

Ook zaterdag zullen zon en wolken elkaar afwisselen. Er is kans op een (onweers)bui. De temperatuur komt uit op een maximum van 26 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

40 gedachten over “Het weer: Afwisselend zon en wolken”

  1. Nou ben ik zelf redelijk thuis in de fotografie en ik ontken ook niet dat de foto’s van Wouter niet mooi zijn, maar ik vind dat het vaak vooral de bewerking is die maakt dat de foto er ‘speciaal’ uitziet, want bijvoorbeeld de compositie in dit geval vind ik niet heel bijzonder.

    Ik zie graag wat meer ‘sfeer’-foto’s uit de Zwolse binnenstad en dan het liefst ook wat minder, relatief hard, bewerkte/belichte foto’s. 🙂

  2. @Historisch besef,

    Ik ben ooit te oud om te leren. Zelf vind ik het een mooie foto en compostitie, dit omdat het wereldbol kunstwerk redelijk, maar niet niet helemaal centraal staat, en omdat er sprake is van een zekere symmetrie.

    Wat maakt het voor jou een niet bijzondere compositie en wat zou je anders gedaan hebben om er een betere compositie van te maken?

  3. @Steven: Iedereen heeft toch recht op zijn / haar eigen mening? Waarom zit je daar altijd zo over te zeuren als iemand er anders over denkt dan jij? Iets mooi of minder mooi / lelijk vinden is heel persoonlijk. We hoeven toch geen stel makke schapen te zijn die allemaal hetzelfde denken en doen?

  4. @Yvon

    Wanneer ik zo lees op WLZ, dan ben jij bovengemiddeld negatief in jouw reacties op bepaalde berichten. Daar worden mensen ook echt niet bepaald vrolijk van. Toch heb je progressie gemaakt, door niets te zeggen over de foto van Wouter in dit bericht. Zo zie je maar, dat het ook op deze manier kan.

  5. 😀 Yvon is bovengemiddeld negatief MAAR heeft progressie gemaakt. Maakt mensen toch niet snel vrolijk…
    Kanttekening van poster: Wellicht doet Steven dat wel?
    dick gaat uit van eigen perceptie en geeft aan wanneer iets subjectief is (bijvoorbeeld “smaak van eten en drinken, van de binnenstad” en “mooie foto’s”)
    Steven geeft de voorkeur aan koele feiten (cijfers) en laat zodoende weinig ruimte voor emotie, perceptie en is niet snel subjectief.

    Volgens Steven.

  6. 🙂 Geniet (nog meer) van de mooiste dag in de week:

    De allermooiste straathoek
    Ruikt naar koffie en naar bier
    Ik rook een sigaret
    En dan nog een stuk of vier
    Haar raam staat altijd open
    Ze kan me zo zien staan
    Ze roept: wacht op mij vanavond
    Het is tijd om weg te gaan

    Ik had nooit iets beters
    Dan zo’n mooi ongeduld
    Tot ik de zon heb neergekeken
    Wat me niet met spijt vervult
    En als ik haar dan ophaal
    Zit ze naast me en ze zwijgt
    Ik rij harder weg dan anders
    Duw het asfalt voor ons uit

    Zaterdag
    Deed ik niets dat ook wel later mag
    Zaterdag
    Zag ik de week die in het water lag
    Maar zaterdag
    Zaterdag
    Ben ik vrijer dan de rest

    De stad ligt achter ons
    We kijken naar elkaar
    Het wordt nooit meer hetzelfde
    Wij hier, de wereld daar
    En ik weet wel wat ze denkt nu:
    We kunnen niet meer terug
    Rij alsjeblieft voor altijd door
    Want alles, alles gaat te vlug

    Ik leefde langzaam aan
    In de kantlijn van zo’n dag
    Dat alles net nog kan
    Maar niet meer hoeft
    En ik verdeed mijn tijd
    Maar ik ben klaar voor zaterdag

    Zaterdag
    Deed ik niets wat ook nog later mag
    Zaterdag
    Zag ik de week die in het water lag
    Maar zaterdag
    Zaterdag
    Ben ik vrijer dan de rest

    Live in Ziggo-dome in mooi Mokum

  7. @Steven: Ik schop idd. nogal eens tegen heilige huisjes aan, ben vaak andersdenkend dan het gros om mij heen, ga niet mee met de massa om erbij te horen. Nou en? Wat is jouw probleem hiermee, dat je in een van je voorgaande stukje richting mij zo op de persoon moet spelen? En dan durf je nog te zeggen dat ik negatief ben? Ik hou mijn mening over het algemeen heel algemeen en maak het, behalve nu n.a.v. jouw gezeur, nooit zo persoonlijk op de man / vrouw af. Heb jou ook nog niet zo heel veel oprecht positiefs zien neertikken in deze soap. Oh ja, het is natuurlijk makkelijker om van je af te kijken dan jezelf te aanschouwen. Misschien moet je jezelf eens een spiegeltje voorhouden, misschien zelf wel een hele grote om het te zien.

  8. @dick

    Man? Laat dat woordje man maar weg. Gezien de schrijfwijze is het toch meer een man onder een vrouwelijke bijnaam.

  9. @dick

    Correctie:
    Vrouw? Laat dat woordje vrouw maar weg. Gezien de schrijfwijze is het toch meer een man onder een vrouwelijke bijnaam.

  10. Vrouwen…oeps, raak dan niet snel uitgeschreven. Dan maar kort “Het meest onmisbare in het leven. Accepteren dat we anders zijn, we kunnen elkaar dan ook heel goed aanvullen”…. ok, ZOUDEN KUNNEN aanvullen 😉 Wellicht wil je “goede gezondheid” (on topic het weer) en “geld” en “water” opvoeren als nog onmisbaarder.

    Maar dan heb je wat, als je alleen met kerels op de wereld bent. Hoe saai kan het dan worden. Vind je overigens dat vrouwen veel “anders” doen dan mannen?

  11. Vrouw? Laat dat woordje vrouw maar weg. Gezien de schrijfwijze is het toch meer een man onder een vrouwelijke bijnaam.

    ;D Ik ben toch wel heel benieuwd naar de analyse van Steven over mannelijke en vrouwelijke schrijfwijze. Of is het de bekende waard?

  12. @joppuh

    Inderdaad we dwalen te veel af. Back to topic; Het is nu afwachten op het antwoord en uitleg van @historisch besef omtrent de mooie foto van Wouter.

  13. Ach Joppuh, voer voor psychologen, zullen we maar zeggen… 😉

    Ik kan niet voor historisch besef spreken, maar begrijp hem wel. Wouter maakt – net als Harry voorheen – heel mooie foto’s. Bovenstaand is oppervlakkig gezien ook mooi, maar behalve de (bewerkte?) lucht biedt de foto geen onverwacht perspectief. Ik vind de symmetrie juist afbruik doen. Zonder die flat rechts en iets meer afstand tot het kunstwerk, lijkt mij een fraaier plaatje opleveren.

    Toch mooi dat Wouter’s foto’s tot dit soort gesprekken leidt. Het ware kenmerk van kunst. Misschien kan WLZ een serie foto’s van hetzelfde object van Wouter publiceren, zodat we over elkaars opvattinegn en smaak kunnen discussieren. 🙂

  14. @joppuh; In het weekend kijk ik niet veel op WLZ, dus hierbij alsnog je antwoord.

    Wat Dame zegt klopt wel, de foto is vanuit een normaal standpunt genomen en de ‘paardenbloembol’ was er denk ik nog mooier/krachtiger uitgekomen wanneer Wouter door de knieën was gegaan en er wellicht een foto tegen het zonlicht in was gemaakt waardoor de bol er alleen met z’n contouren op had gestaan.

    Daarnaast vind ik de prullenbak, zo vrij duidelijk in het zicht, storend op de foto en is het mij niet helemaal duidelijk of de aandacht nu naar de gebouwen op de achtergrond of naar de paardenbloembol moet worden getrokken volgens de fotograaf.

    En @ja-tja: Ik schiet zelf met een Pentax K-x body met een SMC Pentax-DA* 50-135mm F2.8 ED lens en had vorige week nog een Lamborghini Aventador LP 700-4 Pirelli Edition voor de lens, dus ik denk dat ik redelijk bij de tijd ben. 😉

  15. @historich besef,

    Dat zal ik je niet euvel duiden, in het weekend zijn er genoeg andere leuke dingen te doen.

    Wel ben ik blij met je antwoord, het klinkt allemaal plausibel en vooral het feit dat je me attendeert op het bestaan van de prullebak is voor mij een eye opener, die zie ik nu nl voor het eerst, dus ik heb inderdaad nog wel wat te leren. Verder merk ik wel dat je er wel verstand van hebt, zelf vind ik de symmetrie wel mooi, maar je opmerkingen begrijp ik wel en ik ben dan ook nieuwsgierig wat eht geworden zou zijn.
    Nogmaals dank.

  16. Daar moet ik @historich besef gelijk in geven. De prullenbak is te contrasterend t.o.v. de rest van de omgeving. Met name als voorwerp en kleur.

  17. @Dame

    Waar staat die dode boom dan? Je doelt zeker op die Treurwilg die in bloei staat en waarvan de takken naar beneden hangen.

Reacties zijn gesloten.