Demonstratie tegen TTIP in Zwolle

Zwolle – ​Zaterdag 8 oktober a.s. organiseert Zwolle tegen TTIP een demonstratie in de binnenstad van Zwolle. Het protest start om 13:00 uur in het Ter Pelkwijkpark en zal na ruim een uur daar ook weer eindigen. Er zal worden gedemonstreerd tegen handelsverdragen zoals TTIP, CETA en TiSA.

‘Even leek het erop dat TTIP van de baan was: maar de onderhandelingen gaan toch door. Tijd voor een nieuwe Zwolse demonstratie. Je deelname is belangrijker dan ooit: doe mee en laat je stem horen!’ aldus mede-organisator John Oosterman. ‘Bovendien zijn nog steeds onvoldoende mensen bekend met de impact van foute handelsverdragen op onze portemonnee, gezondheid en arbeidsleven. Daarnaast vormen ze een bedreiging voor onze democratie omdat steeds vaker blijkt dat de gekozen regering in Nederland door de verdragen geen baas in eigen land meer is.’

Het verzet in Nederland is nog bescheiden in vergelijking met de omringende landen maar is bezig met een groeispurt. In de afgelopen weken zijn er forse protesten geweest in Duitsland en Brussel. Op 22 oktober zal er een landelijke demonstratie zijn op het Museumplein. Dit actiemoment is cruciaal omdat de EU op 27 oktober zal instemmen met het CETA verdrag en Nederland daarom nog één keer haar stem kan laten horen.

Zwolle tegen TTIP zet zich in voor een goede voorlichting en bewustwording over handelsverdragen. En organiseert dit najaar een aantal belangrijke evenementen: bezoek daarvoor de facebookpagina van ‘Zwolle tegen TTIP’. John Oosterman: ‘We rekenen op een hogere opkomst dan de eerste editie. Maar mocht je echt niet kunnen, stel je dan in ieder geval op de hoogte van de gevolgen en google eens op TTIP, CETA, ISDS of TiSA-leaks.’

Dit is een persbericht van Groen Links ter ondersteuning van een burgerinitiatief. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Demonstratie tegen TTIP in Zwolle”

  1. Ik heb niks tegen TTIP en CETA. Integendeel. De wereld is de laatste tijd zo klein geworden dat het logisch is dat de markten in elkaar schuiven.
    Wel moeten er goede afspraken gemaakt worden, maar daar is men al een paar jaar druk mee bezig. Dus dat zal wel goed komen.

    Waar ik wél tegen ben is die arbitrage achter gesloten deuren. Uitspraken en de motieven daarvan moeten volledig openbaar en transparant zijn. Een goed verdrag kan dat hebben. Het concept van dat ISDS en TiSA deugt daarom niet. Achterkamertjes moet je niet willen.

  2. Wanneer dit ten koste gaat t.o.v. de voedselcontroles en met name van voedsel dat geïmporteerd gaat worden vanuit de Verenigde Staten maak ik mij zeer grote zorgen.

  3. Zeker geen onzin. Straks krijgen we lekkere dioxine kip uit amerika en worden we verplicht om genetisch gemanipuleerde groenten en fruit te verbouwen. Dat TTIP is maar voor een paar grote graaiers goed, en de rest van europa mag gewoon afsterven.

  4. Hangt ervanaf wat voor afspraken je maakt. Als je genetisch gemanipuleerde groenten en fruit erbuiten houdt dan niet.
    De “chloorkip” was al doorgestreept.

    Als ik het goed begrepen heb is het grootste meningsverschil dat Europa een lijst wil hanteren waarop de producten staan die wél onder het verdrag vallen en Amerika wil een lijst waarop producten staan die er niet onder vallen. Het verschil is belangrijk voor nieuw ontwikkelde producten.

  5. Eppoo: Het is nog geen 8 oktober, hoor, dus nog alle kans om mee te doen met de demonstratie!
    Wie gelooft dat het allemaal wel goed komt omdat men er al een aantal jaren mee bezig is, gelooft zeker ook in kabouters en feeën.
    Het is maar net wie zijn stempel het hardste door kan drukken en het grote geld dat daar weer achter zit. Let maar op, wij krijgen straks allerlei rotzooi door de strot gedrukt waar wij helemaal niet op zitten te wachten.

  6. Ik volg de discussie al jaren en TTIP lijkt me een heel goede zaak. Het valt me steeds weer op dat degenen die er zo tegen zijn in de praktijk geen idee hebben waar het over gaat. Je een mening laten voorkauwen vind ik niet zo’n goed idee: leer voor jezelf denken beste demonstranten.

    @bernard: ISDS bestaat al heel lang (minstens sinds de jaren 50) en het is me een raadsel waarom dat nu ineens een issue is. Waarom vonden de tegenstanders het al die jaren wel goed en nu ineens niet meer?

  7. Je bedoelt waarschijnlijk het iCSID, wat inderdaad het voorbeeld is voor ISDS. Maar hoe je het ook noemt: Het arbitragesysteem wat aan TTIP en CETA gekoppeld wordt, moet op zijn minst openbaar en transparant zijn.

Reacties zijn gesloten.