Waterschap lanceert eerste geocache-route

Door Redactie

Zwolle – De eerste geocache-route van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is een feit: de Weterveldse Aa route. Deze start om de hoek van het nieuwe hoofdkantoor aan de Dr. Van Deenweg in Zwolle, aan de Westerveldse Aa. Geocaching is een soort puzzeltocht, waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger of smartphone om ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden.

foto-geo.jpg

Op negen plekken (zogenaamde waypoints) langs de Westerveldse Aa zijn bonuscaches geplaatst: vanaf de bron van de beek bij WDODelta’s hoofdkantoor tot aan de monding bij de Noorderkolk, waar de Westerveldse Aa over gaat in het Zwarte Water. Door de juiste informatie aan de juiste foto’s te koppelen, krijgen de geocachers de coördinaten om de bonuscaches te vinden. Als alle bonuscaches zijn gevonden, kan de puzzel worden opgelost om bij de eindcache te komen. De informatie in de geocache gaat over het heringerichte gebied rond de Westerveldse Aa, waarin recreatie, natuur en waterberging samen zijn gekomen. Voor de eerste vinders van de WDODeltacache is een cadeautje verstopt bij de eindcache. Fanatiekelingen die de route in één keer willen doen, wordt aangeraden de fiets te pakken. Per fiets duurt de route ongeveer tweeënhalf uur. Er kunnen ook één of twee bonuscaches per keer worden gedaan. Enthousiast geworden? Download de geocaching app op je smartphone of kijk op www.geocaching.com. Hier is alle informatie te vinden die nodig is om de cache te kunnen doen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Waterschap lanceert eerste geocache-route”

  1. Konden de hippe Engelse termen niet omgezet worden in het normaal Nederlands? Geen sneer naar de schrijver maar naar het waterschap. Wat een faal weer.

    6,50 euro is inderdaad veel geld. Maar goed, er zit net een nieuwe directeur op het waterschap en die wil ook graag de 150.000 euro salaris per jaar naar binnen schuiven….

  2. Voor de gemiddelde Zwollenaar een vraag: geocache wordt gebruikt door het waterschap. Geocache spreken we uit als:

    A) Geokasje
    B) Geokesje
    C) Geokagge
    D) Geokes
    E) Geokas
    F) Anders namelijk…..

  3. @Vier ton die 6,50 euro gaat niet naar het waterschap, maar naar de ontwikkelaars van de app.
    Er zijn zat gratis alternatieven, zoals GCDroid en Locus Map Free.
    Antwoord op de uitspraak: F. En dan mag je zelf nog bepalen of je een engelstalig woord op z’n engels wil uitspreken (dzjie-o-kesj) of z’n nederlands (geokesj)

  4. Leuke route, ligt er al sinds augustus en door 29 teams al gevonden. Je kijkt toch heel anders tegen de loop van dit riviertje aan. Als je alle 8 bonuscaches hebt gevonden blijft er nog een plaatje en beschrijving over, hiermee kun je een niet gepubliceerde (ligt te dicht bij andere caches) bonus 9 vinden.

  5. Dat is een best salaris voor een directeur van een overheidsinstantie, 150.000 euro. Boven de Balkenende norm zelfs. Gewoon afschaffen al die waterschappen, en onder Rijkswaterstaat laten vallen. Scheelt een boel geld. Ben je ook van die schimmige deals af zoals in Zwolle met Jansen vastgoed. Vind het sowieso al niet normaal dat de waterschappen als enige apart belasting mogen heffen. Niet meer van deze tijd. En wat het waterschap doet kan Rijkswaterstaat ook. En deze nieuwe fratsen mogen ze wat mij betreft ook wel achterwege laten.

  6. @Benjamin

    Vind het sowieso al niet normaal dat de waterschappen als enige apart belasting mogen heffen. Niet meer van deze tijd. En wat het waterschap doet kan Rijkswaterstaat ook.

    Ben ik het niet mee eens. En daarin sta ik niet alleen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de conclusie van de OESO over het waterbeleid in Nederland (https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2014/03/17/oecd-studies-on-water-water-governance-in-the-netherlands-fit-for-the-future).
    Nergens is zo duidelijk waar je belasting voor betaalt als bij de waterschapsbelasting: het gaat niet in een grote pot waarna ministers en oppositie handjeklap gaan spelen om het te verdelen, maar is rechtstreeks gekoppeld aan de functionele taken van het waterschap. Dat is ook het grote gevaar als je het gaat onderbrengen bij een (nu al logge en grote) organisatie als Rijkswaterstaat: het verplaatsen van taken en activiteiten levert sowieso geen besparing op en de (regionale en lokale) waterkeringszorg, het waterkwantiteitsbeheer en het waterkwaliteitsbeheer behoort niet tot de kerntaken van Rijkswaterstaat, provincie of landsdeel. De waterschapsbelasting zal dan dus niet meer 1:1 naar deze taken gaan en de gevolgen heb je afgelopen jaren kunnen zien in landen zonder waterschappen: grote en langdurige overstromingen in o.a. Duitsland, Engeland en de USA.

  7. @benjamin Je moet niet alles geloven wat een ander hier post. Het loont om zelf wat te zoeken op internet. Het maximumsalaris bij een waterschap is schaal 18 (?? 9.428 bruto per maand). Ook een best salaris, maar niet boven de Balkenendenorm. Dat mag ook niet meer sinds de invoering van de Wet normering topinkomens (Wnt).

Reacties zijn gesloten.