Doe mee aan de Nacht van de Nacht

Zwolle – Speuren naar uilen en vleermuizen, een belevingstocht in het donker en uitleg krijgen over de sterrenhemel? Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdagavond 29 oktober is dat mogelijk op meer dan 20 locaties in Overijssel. Vele lokale vrijwilligers organiseren i.s.m. Natuur en Milieu Overijssel tal van bijzondere activiteiten waarbij de beleving van de donkere nacht en het belang van duisternis voor mens en dier centraal staan. 

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks terugkerend succesvol publieksevenement dat dit jaar voor de twaalfde keer wordt georganiseerd. Jaarlijks nemen duizenden mensen deel aan een van de activiteiten. Met de Nacht van de Nacht wordt gewezen op het belang van duisternis voor mens en dier. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Jaarlijks worden miljoenen euro’s verspild door inefficiënte verlichting. Daarnaast veroorzaken slecht afgeschermde lichtbronnen strooilicht dat naar boven straalt in plaats van op de plek die verlicht moet worden. Niet alleen mensen, maar vooral nachtdieren ondervinden last van lichthinder. Door slim te verlichten wordt lichthinder voorkomen en veel energie bespaard.

De ‘duistere’ activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud. Voor informatie over activiteiten bij u in de buurt, kijk op www.nachtvandenacht.nl/activiteiten. En, dooft u ook de buitenverlichting tijdens de Nacht van de Nacht?

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Doe mee aan de Nacht van de Nacht”

  1. Vorig jaar meegedaan met de nachtwandeling in Nijkerk, dit jaar met een nachtelijke rondvaart. Hoop wel op een droge avond 😉

    Goed initiatief , zou alleen op meer dagen (elke dag) rekening mee gehouden moeten worden.

Reacties zijn gesloten.