Aanhoudingen in drugsonderzoek Zwolle

Zwolle – De politie heeft de afgelopen week drie mannen aangehouden voor drugshandel. De aanhoudingen zijn het gevolg van een politieactie na klachten van bewoners van het stadsdeel Zwolle-Oost. Bewoners van het stadsdeel Zwolle-Oost ervaren drugsoverlast en hebben dit gemeld bij hun wijkagent. Er wordt gedeald op straat en wijkbewoners zien bij bepaalde woningen ongure types. Dit heeft invloed op hun veiligheidsgevoel. De wijkagent is samen met andere politiemensen een onderzoek gestart.

Politie Handboeien.jpg 

Afgelopen dinsdag, 25 oktober, leidde dat tot de aanhouding van een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is op de Thomas à Kempisstraat aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Tijdens zijn fouillering troffen agenten tientallen bolletjes aan. Vermoedelijk gaat het om harddrugs.

Woensdagavond 26 oktober hield een speciale aanhoudingseenheid op de Oosterlaan twee mannen van 20 en 22 jaar uit Zwolle aan. De twee worden ook verdacht van drugshandel. Na de aanhouding bleek de 22-jarige man contant geld en meerdere telefoons bij zich te hebben. De recherche heeft na de aanhouding een woning in Zwolle-Zuid doorzocht. Daar werd door een speciale drugshond van justitie ook een grote hoeveelheid harddrugs gevonden. De politie gaat verder met het onderzoek.

De gemeente en de politie weten dat er op sommige plekken in Zwolle sprake is van drugsoverlast. Om dat te kunnen constateren en de overlast aan te pakken is het van belang dat bewoners die informatie doorgeven. Zo zorgen we samen voor een veilige woonwijk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)