‘Believe in Care’

Zwolle – Maandag is het congres ‘Believe in Care’ over christen zijn in de Zorg gehouden. Het congres is met ruim 80 bezoekers goed bezocht met interessante sprekers die een mooie invalshoek deelden over hoe je christen kunt zijn in de Zorg.

Sandra Niezink (Innovatie Trainer) heeft het gehad over hoe je jezelf kunt ontdekken in je persoonlijke ontwikkeling. Het is ingewikkeld om je te ont-wikkelen; worden wie je bent is vooral een proces van afleren van gewoontes. Om anderen te kunnen helpen moet je eerst jezelf kennen, je eigen kern kennen, het leren verbinden met je eigen persoonlijkheid. Voor iedereen is dit een eigen proces maar in essentie is het dat je meer bent dan je gedrag. Het leren je talent op te zoeken, op te poetsen en vervolgens te gebruiken en uit te delen aan anderen is een goede zaak. De Bijbel zegt: hou van je naaste zoals jezelf! Te snel wordt voorbijgegaan aan het ‘ik’ en kijken we naar de anderen. Je moet echter eerst van jezelf houden voordat je van een ander kunt houden. Je bent goed zoals je bent en wanneer je dat ten volle kunt accepteren, kun je dat goede ook bij anderen zien.

Ruben Vlot (Jeugdwerker HGJB) heeft het gehad over je identiteit in Christus aan de hand van de Bijbelfiguur Mozes. Mozes moest een poos door de woestijn trekken en leerde daar Gods stem te horen. Iedereen kent een periode in z’n leven dat hij/ zij ‘in de woestijn’ is. Het is goed om ruimte voor jezelf te nemen en te ervaren dat je juist in die tijd tot zelfontplooiing mag komen. Zo kon Mozes worden ingeschakeld om het koninkrijk van God hier op aarde al vorm te geven.

’s Middags heeft Frank Pullen (bekend van Spoken Word) een praktische invulling gegeven aan de informatie van de ochtend. Leren geven in de zorg, zonder te weten wat je ervoor terugkrijgt en misschien wel meer gaat geven dan je ontvangt, hoe ga je daarmee om. Christen zijn in de zorg kun je zijn door weloverwogen, opbouwend en positief je geloof uit te dragen. De vraag is of je dat dan ook durft te doen en zo bij te dragen als christen in de Zorg. Al met al kunnen de studenten terugkijken op een fijne beleving voor de gasten en een bijzonder geslaagd congres! Het is goed om op deze wijze naar je werk te kijken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “‘Believe in Care’”

  1. Uh, ‘ christen zijn in de Zorg ‘ en een hele reutemeteut van
    de trainer.
    Op dit moment slechts een klein vraagje; wie betaalt dat.
    Ik denk namelijk dat ’t gene ene cent waard is.

  2. In navolging van Mozes kunnen de Christenen in de Zorg misschien een poosje in de woestijn vertoeven om de stem van god te leren horen.

    Dit zal rustgevend werken. Neem wel een paar extra flesje bronwater mee.

  3. Ja hoor, kom er maar weer in relifoben ;D
    Dat ’t geen ene cent waard is, zou ik niet zeggen. Tot voor een honderd jaar geleden was de hele gezondheidszorg een christelijk project.

  4. He Zwollee, Tof dat je reageert.
    Sorry ik was te kort door de bocht met mijn schrikreaktie.
    Maar toch, ‘christen’ zijn in de zorg, dat maakt ’t tot
    op zekere hoogte religie. Kan wat mij betreft. (NOT)

    Wel serieuse bedenkingen hoe je dat samen met mensen van andere
    religies gaat organiseren.

    Religie moet niets met zorg te maken hebben. Tenminste
    niet hier in Nederland.

    Nog een heeeel gek citaate ‘Ruben Vlot (Jeugdwerker HGJB) heeft het gehad over je identiteit in Christus aan de hand van de Bijbelfiguur Mozes. Mozes moest een poos door de woestijn trekken en leerde daar Gods stem te horen. Iedereen ….

    Zal ik je eens vertellen dat ik ook heel lang door de woestijn
    heb gewandeld, en dat ik ook de stem van God gehoord heb ?

    Welnee, ik ga je niet met flauwekul bezwaren 🙂

  5. @hinkelaar Wel, ik denk dat als de mensen in de zorg die vanuit hun (godsdienstige) overtuiging het werk met extra hart doen, dat alleen ten goede komt van de zorg.
    Of is dat te simpel gedacht? Maar, je moet het niet moeilijker maken dan het is doordat je krampachtig probeert godsdienst overal uit te bannen.
    Zoals ik al zei, de hele gezondheidszorg is tot voor kort een geheel christelijk project geweest omdat dat nu eenmaal een opdracht voor ‘bijbelgelovigen’ is. On topic: dat het verhaal hierboven een beetje wazig is doet daar niets aan af.

    Ik ben trouwens benieuwd in welke woestijn jij wat voor stem hebt gehoord?

  6. Hmm, Yep zwollee, da’s misschien te simpel gedacht.
    Mensen van religie X zullen ’t werk juist met extra hart doen.
    Mensen van religie Y… wie weet?

    Zelfs als mensen van religie X het werk met extra hart doen..
    Lijkt mooi, maar voor die mensen raakt religie verwisseld met
    werk. En dat is ook omkeerbaar. En kan een heel andersom effect
    hebben ook. Stel je voor dat onze toekomstige Poolse Katholieke
    verpleegster nog niet zo thuis is in het omgaan met Moslims….
    Zou je religie in die verhouding toelaten?

    Ik probeer niet godsdienst overal uit te bannen, zeker niet.
    Maar in de zorg hoort het echt niet thuis denk ik.

    Alhoewel je bewering : ‘de hele gezondheidszorg is tot voor kort een
    geheel christelijk project geweest omdat dat nu eenmaal een opdracht
    voor ‘bijbelgelovigen’ is’

    Doet me wel bedenken …..

    Al eens aan de andere geneeswijzen gedacht? De bijbelgelovigen
    hebben de brandstapel uitgevonden voor sommige daarvan.
    Dus zo heel heilig in de zorg zijn die gelovigen ook weer niet 🙂

    Kom gerust op met je reaktie!

  7. De plaatselijke Chinees krijgt binnenkort ook bezoek van Sandra Niezink, dit om een lezing voor het personeel te houden. Dit over Jezus die met zijn eendje door de Sinaî wandelde richting Beijing om daar de boodschap te brengen.

    Eenmaal daar aangekomen werd het eendje van Jezus afgepakt, geslacht en geroosterd. Het eendje smaakte prima maar de boodschap begrepen ze achter de muur niet zo goed. Een illusie armer maar een recept rijker wandelde Jezus in zijn eentje terug naar Jeruzalem.

    Dit was het eerste Chinese gerecht dat furore maakte in het Midden Oosten, spoedig arriveerde de peking eend ook op de menukaart bij de Batavieren en Noormannen.

    Sandra Niezing wil niet dat deze kennis verloren gaat en vertelt dit verhaal dus door aan alle Chinese Restaurants in Nederland.

Reacties zijn gesloten.