Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Door Redactie

|   Laatste wijziging

Zwolle – Zaterdagavond speelt PEC Zwolle de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De wedstrijd tussen de Domstedelingen en de Blauwvingers begint om 20.45 uur en wordt gespeeld in stadion Galgenwaard. De ploeg van trainer/coach Ron Jans zal in Utrecht gesteund worden door ruim 260 Zwolse supporters. Bedankt voor jullie support!

FC Utrecht staat na 21 speelronden op een vijfde plek in de Eredivisie. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag, heeft tot nu toe negen wedstrijden gewonnen, zeven keer gelijkgespeeld en vijf keer verloren. De laatste vier wedstrijden, wist de ploeg uit Utrecht zes punten te verzamelen. Na overwinningen tegen Sparta Rotterdam en sc Heerenveen, werden er twee verliespartijen geboekt tegen Ajax en PSV. PEC Zwolle is bezig met een sterke reeks na de winterstop. Na overwinningen tegen ADO Den Haag en Sparta Rotterdam werd ook N.E.C. aan de zegekar gebonden. Het was de eerste thuisoverwinning voor PEC Zwolle sinds 30 oktober vorig jaar, toen Go Ahead Eagles werd verslagen. 

Sinds PEC Zwolle weer actief is op het hoogste voetbalniveau van Nederland, kwamen de Blauwvingers FC Utrecht twaalf keer tegen. Van deze ontmoetingen, won de Zwolse equipe slechts drie keer. De meest recente overwinning was op 1 februari 2015, toen PEC Zwolle in stadion Galgenwaard met 0-2 won van FC Utrecht. Thomas Lam en Stef Nijland maakten de doelpunten voor de Zwollenaren. Dit seizoen speelde PEC Zwolle in competitieverband gelijk tegen FC Utrecht. In deze wedstrijd leken de Zwollenaren eindelijk de eerste zege van het seizoen te boeken, maar in de slotfase ging het alsnog mis. Sébastien Haller schoot in de blessuretijd een strafschop binnen, waardoor FC Utrecht alsnog op 1-1 kwam. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

14-12-2016 PEC Zwolle – FC Utrecht 1-2 (KNVB Beker)
10-09-2016 PEC Zwolle – FC Utrecht 1-1 (Eredivisie)
15-05-2016 FC Utrecht – PEC Zwolle 5-2 (Play-offs Europa League)
12-05-2016 PEC Zwolle – FC Utrecht 0-0 (Play-offs Europa League)
24-01-2016 FC Utrecht – PEC Zwolle 1-0 (Eredivisie)

De wedstrijd staat zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen. Hij wordt geassisteerd door de heren Joost van Zuilen en Richard Polman. De vierde official bij het duel tussen de Zwollenaren en de Utrechters is Freek van Herk. Bron: www.peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle”

  1. Denk ook 3-0, Zwolle wint alleen de wedstrijden tegen de onderste ploegen. Dit zal uiteindelijk net genoeg zijn om in de eredivisie te blijven.

Reacties zijn gesloten.