Mantelzorgsalon Zwolle blijft

Door Redactie

Zwolle – Speciaal voor mantelzorgers en hun zorgvragers hebben Steunpunt Mantelzorg (onderdeel van ZwolleDoet!) en WIJZ welzijn bij wijze van pilot vier maal de Mantelzorgsalon Zwolle georganiseerd.

Beide organisaties zijn enthousiast over de samenwerking en gaan voortaan de mantelzorgsalon maandelijks organiseren (met uitzondering van de zomervakantie). De hoge bezoekersaantallen bevestigden dat er onder mantelzorgers de behoefte bestaat om op een informele manier informatie met elkaar uit te wisselen en te genieten van een ontspannende activiteit. "Bij de meest recente Mantelzorgsalon waren 48 deelnemers", zeggen Güler Cumert (Steunpunt Mantelzorg) en Birsen Tas (WIJZ welzijn).

De eerstvolgende Mantelzorgsalon is op vrijdag 31 maart. Deze editie is er een diavoorstelling over ‘Zwolle van vroeger en nu in de jaren ’50 tot de jaren ‘70. Op het ene scherm wordt een historische Zwolse foto getoond en op het andere scherm een foto van de huidige situatie. Het is – sinds de Mantelzorgsalon zes maanden geleden startte – de derde keer dat een diavoorstelling over historie op het programma van de Mantelzorgsalon staat. "In principe kiezen we voor iedere maand een ander thema, maar deze presentatie van Dick en Coleta Hogenkamp wordt zó enthousiast ontvangen. Vele bezoekers vroegen er nadrukkelijk om, of we Dick niet nog één keer konden uitnodigen", aldus de organisatie.

Vanaf april staan er nieuwe onderwerpen op het programma, zoals reizen (21 april), zorgen voor jezelf (26 mei) en de kracht van muziek (30 juni).
De mantelzorgsalon is een ontmoetingsplek voor de mantelzorger, mét of zonder degene waarvoor hij/zij zorgt. Het biedt mantelzorgers en hun zorgvrager de gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie elkaar te ontmoeten, informatie en ervaringen uit te wisselen, te ontspannen en zo nieuwe energie op te doen. 

Vrijdag 31 maart 2016, 10.00 tot 12.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur), Burgemeester Drijbersingel 11 in Zwolle. Deelnemen aan de mantelzorgsalon is kosteloos en aanmelden kan tot op het laatste moment via: www.mantelzorgzwolle.nl/mantelzorgsalon. Meer informatie: Güler Cumert van Steunpunt Mantelzorg (038 – 422 52 00), Betty Mulder van WijZ welzijn (038 – 851 57 52) of Birsen Tas van WijZ welzijn (06 31 64 00 64).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)