Gilde Zwolle helpt bij voltooien levensboeken

Door Redactie

Zwolle – In de eerste maanden van dit jaar hebben vrijwilligers van Gilde Zwolle weer een aantal Levensboeken voltooid. Deze vrijwilligers hebben samen met "vertellers" verhalen en herinneringen opgetekend en vorm gegeven in een boek. De vertellers tonen met trots "hun" eigen boek.

Sommige mensen willen hun levensloop en bijzondere gebeurtenissen graag op een of andere manier vastleggen, voor zichzelf en/of anderen. De redenen daarvoor zijn heel verschillend. Er zijn mensen die dat verhaal zelf kunnen opschrijven en digitaal verwerken tot een presentabel boekje, maar er zijn er ook die daar moeite mee hebben. De een heeft daarvoor onvoldoende computervaardigheid, de ander heeft moeite met schrijven of met het op orde krijgen van de lijn van een verhaal.

Aan de andere kant zijn er mensen die er plezier in hebben verhalen op te schrijven, die wel handig zijn op de computer en die goed zijn in het ordenen en redigeren van een tekst. Het project Gilde Levensboek brengt mensen uit die twee groepen bij elkaar. Gilde Levensboek biedt die hulp in de vorm van vrijwilligers die deze verhalen opschrijven en vorm geven, zodat er uiteindelijk een (eenvoudig) boekje ligt dat het verhaal weergeeft zoals de "verteller" voor ogen staat.

Wilt u hulp bij uw levensboek of kent u iemand die die hulp zou kunnen gebruiken? Neem kontakt op met: Gilde Zwolle, (info@gildezwolle.nl) of via de website www.gildezwolle.nl of telefonisch bij WIJZ (038-8515700)

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)