Vakmanschap tijdens nationale finales Skills

Zwolle – Van 16 t/m 18 maart deden 32 studenten van het Deltion College uit Zwolle mee aan de nationale finales van Skills Heroes, dé vakwedstrijden voor het mbo in Nederland. In totaal hebben de studenten vier keer goud, zes keer zilver en negen keer brons in de wacht gesleept.

internationaal_ondernemen.jpg 

Winnaars
De studenten die met een gouden medaille naar huis zijn gegaan, kwamen uit in de vakrichtingen Interieuradviseur, Fietstechnicus, Internationaal Ondernemer en Internationaal Ondernemer Duurzame Gastvrijheid. De finalisten hebben ruim boven de norm voor excellent vakmanschap van 500 punten gescoord. De uitslagen staan op www.deltion.nl/newsroom.

prijsuitreiking.jpg
 

Skills Heroes
Tijdens de vakwedstrijden van Skills Heroes krijgen mbo-studenten uit het hele land de kans om hun talenten te laten zien. Meer dan 3.000 mbo’ers van 55 mbo-scholen uit heel Nederland zijn de afgelopen maanden de competitie met elkaar aangegaan in 34 verschillende vakrichtingen. Uiteindelijk kwalificeerden 315 mbo-talenten zich voor de finales in de Amsterdam RAI en eerder of later dit jaar op een andere locatie.

WorldSkills
Uit de Nederlands kampioenen worden de deelnemers voor de WorldSkills geselecteerd. De WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor het vakmanschap. Dit jaar vinden de WorldSkills plaats in Abu Dhabi. Omdat er nog geen wedstrijd op Internationaal niveau voor de vakrichtingen Internationaal Ondernemer en Internationaal Ondernemer Duurzame Gastvrijheid is, mogen de studenten binnenkort mee op handelsmissie met het koningspaar. De locatie wordt binnenkort bekend gemaakt.

Organisatie
De organisatie van de finales is in handen van WorldSkills Netherlands. WorldSkills Netherlands heeft als doel om het (v)mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende leerervaring te geven. Meer informatie over WorldSkills Netherlands staat op www.worldskillsneth

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)