Zevende editie van DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid

Zwolle – Op 15 april a.s. vindt de zevende editie van de DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid plaats in het winkelcentrum van Zwolle-Zuid. Het hardloopevenement is de afgelopen jaren een constante factor gebleken op de hardloopkalender van Zwolle en omstreken. De organisatie heeft voor de zevende editie een aantal mooie veranderingen doorgevoerd en verwacht hiermee de (nieuwe) deelnemers uit te dagen.

Nieuw: Tienerloop
De DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid kent dit jaar een nieuw element: de Tienerloop. Deze loop wordt speciaal georganiseerd voor de sportieve tieners van 12-18 jaar in Zwolle. Voor hen is een parcours van 5 kilometer uitgezet door de wijk Zwolle-Zuid. Gezien de aanmeldingen die binnenkomen, blijkt dit nieuwe onderdeel een schot in de roos. Het hardloopevenement kent door deze nieuwe loop nu vier onderdelen: de Kidsrun, voor de kinderen van de basisschool, de Tienerloop, de 5 Mijl en de 10 Mijl

Nieuw: Mannen tegen de vrouwen
Zowel op de 10 als de 5 Mijl is er een extra wedstrijdelement toegevoegd aan de wedstrijd. Op de 10 Mijl starten de vrouwen 7 minuten en 10 seconden eerder dan de mannen. Bij de 5 mijl is dat 5 minuten en 38 seconden. De man of vrouw die als eerste over de finish komt, wint een extra bonusprijs. Het verschil tussen de startmomenten is bepaald door de tijdsverschillen tussen de twee parcoursrecords van de mannen en de vrouwen.

Constante factor
In de afgelopen jaren heeft de DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid zich ontwikkeld tot een hardloopfestijn waar structureel zo’n 2000 hardlopers aan mee doen. Hiermee is het evenement in april voor veel lopers een vast onderdeel geworden van hun hardloopkalender. En daar is de organisatie trots op!

Vrijwilligers
Het succes van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid is volledig te danken aan de vele vrijwilligers die zich op de dag van het evenement inzetten. Zo’n tachtig vrijwilligers werken op de dag zelf mee om alles in goede banen te leiden.

Meer informatie
Voor meer informatie over de DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid, voor het inschrijven of voor het aanmelden als vrijwilliger: info@10mijlvanzwollezuid.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)