Leerlingen treden op als raadsleden

Zwolle – Zo’n 22 leerlingen van Landstede MBO spelen op woensdag 29 maart 2017 in de raadszaal van het stadhuis van Zwolle het Democratiespel. Tijdens dit spel kruipen ze in de huid van een raadslid en gaan ze een beslissing nemen over een (fictief) voorstel van het college van B en W over openbaar vervoer en verkeersveiligheid.

Raadslid voor even wethouder
Martijn van der Veen, fractievoorzitter CDA, verzorgt bij de start van het Democratiespel een welkomstwoord en treedt tijdens het spel op als wethouder. Het Democratiespel duurt van 09.00 uur tot 11.00 uur. Een moderator van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat, begeleidt het Democratiespel. Zelf politiek ervaren
De provincie Overijssel, de gemeente Zwolle en ProDemos vinden het belangrijk om (jonge) inwoners meer te betrekken bij de democratie en hen zelf te laten ervaren hoe politieke beslissingen worden genomen. Hiervoor hebben zij samen het Democratiespel ontwikkeld. Een Democratiespel kan zowel in het provinciehuis in Zwolle als in gemeentehuizen worden gespeeld.

Met het project Overijssel doet mee! bereikt de provincie Overijssel jaarlijks meer dan 5.000 jongeren persoonlijk via gastlessen, Democratiespelen, Statenspelen, de Jongerenraad Overijssel en debatbijeenkomsten zoals de Overijssel Debat Award.

Meer informatie is te vinden via www.overijsseldoetmee.nl/democratiespel

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)