banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
Supermarkten eerder ope...
En haal dan gelijk even de ...
Supermarkten eerder ope...
Gaaaap, gooi de bezem er ma...
Informatieavond voor po...
GGZ, borrel, ik niet begrij...
Supermarkten eerder ope...
Aparte zwemlessen voor mosl...
Supermarkten eerder ope...
Pas hier op "moslims zijn o...
Supermarkten eerder ope...
Wat is De Moslim? Die 1% of...
Supermarkten eerder ope...
In ieder land waar de mosli...
Supermarkten eerder ope...
Lees een aantal stellige be...
Supermarkten eerder ope...
Dick, zolang de moslims and...
Verkeersstromen Zwolle ...
Verkeerssituatie Blaloweg/B...
Supermarkten eerder ope...
Dank je 'joppuh baalt van g...
Supermarkten eerder ope...
Dick 17.18 Heel mooi verwo...
Supermarkten eerder ope...
https://nos.nl/artikel/2194...
Supermarkten eerder ope...
@ 17:18 Vanzelfsprekend is ...
Supermarkten eerder ope...
Rietpluim ik moet jou hier ...
Supermarkten eerder ope...
@Pol Pot Wie is Dame?
Supermarkten eerder ope...
Heb een aversie tegen "ding...
Supermarkten eerder ope...
Of RietPluim is Dame of ze ...
Leger des Heils Overijs...
Idd Hikje wat heb jij vroeg...
Supermarkten eerder ope...
@Passant mee eens, alleen h...
Supermarkten eerder ope...
Dat zou zomaar kunnen. smiley
Supermarkten eerder ope...
Democratie, oftewel het vol...
Supermarkten eerder ope...
Zou ze dan toch een man zij...
Supermarkten eerder ope...
Ware gezicht? Alsof wij nie...
Supermarkten eerder ope...
RietPluim laat steeds meer ...
Leger des Heils Overijs...
Ik zou nog liever niet m'n ...
Supermarkten eerder ope...
Jouw w bezittelijk oh oh p...
Regionale aftrap Stopto...
Iedereen die gaat stoppen e...
Regionale aftrap Stopto...
Het zou ook fijn zijn als e...
Supermarkten eerder ope...
Ik vind het goed hoor, dat ...
Hoofdpagina arrow Categorieën arrow Zwols Nieuws arrow Diverse bijzondere verkeersmaatregelen
Diverse bijzondere verkeersmaatregelen
donderdag 20 april 2017 19:55
Zwolle - Op 27 april zijn er in Zwolle in verband met Koningsdag diverse festiviteiten. Ook tijdens Koningsnacht is er in de Zwolse binnenstad van alles te doen. Kijk op www.hesz.nl voor het programma van Koningsdag en Koningsnacht. Deze activiteiten en het groot aantal verwachte bezoekers hebben gevolgen voor het verkeer.

Op 26 april wordt vanaf 18.00 uur de rijroute Gasthuisplein-Nieuwe Markt afgesloten ter hoogte van Ter Pelkwijkstraat. De rijroute Blijmarkt-Koestraat-Praubstraat-Grote Kerkplein-Sassenstraat wordt afgesloten ter hoogte van Luttekestraat. De afsluiting duurt tot en met 00.30 uur. Op 27 april worden deze locaties wederom afgesloten tussen 12.00 en 00.30 uur, waarbij de rijroute Blijmarkt-Koestraat toegankelijk blijft. De route naar de dance-event locatie Scania-terrein op Grote Voort wordt met bebording aangegeven o.a. op de Blaloweg. De Kamperweg is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen nog wel over de Kamperweg rijden. Het Kamperpad, het fietspad tussen Rieteweg en Kamperweg, is afgesloten. De fietsbrug Blalobrug blijft toegankelijk. 

Op de looproute van het station naar de het dance-terrein aan de Grote Voort, waar het dance-event Dance4Liberation wordt gehouden, kan het verkeer beperkte hinder ondervinden, mede vanwege de reconstructiewerkzaamheden Willemskade.

Vanwege de reconstructiewerkzaamheden Willemskade van 18 april t/m augustus 2017 wordt het verkeer met bestemming binnenstad omgeleid via de Westenholterallee - Blaloweg. Verkeer met bestemming Assendorp/Pierik wordt bewegwijzerd via IJsselallee - Ittersumallee - Marsweg. Zie voor meer informatie www.zwolle.nl/willemskade.

Op donderdag 4 mei vindt de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid plaats bij het monument aan Ter Pelkwijkpark. Voorafgaande hieraan wordt de Stille Omgang gehouden. Op vrijdag 5 mei wordt de vrijheid gevierd met het Bevrijdingsfestival in Park De Wezenlanden en het dance-event Dance4Liberation op Scania-terrein aan de Grote Voort. Deze activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer.

Op de route van de Stille Omgang wordt het verkeer opgehouden. De Stille Omgang vertrekt om 19.15 uur vanaf Spinhuisbredehoek. Verzamelen en opstellen vindt plaats tussen 19.00 en 19.15 uur. De tocht gaat langs het voormalig Huis van Bewaring, Menno van Coehoornsingel, Stenen Pijp, Diezerkade, Brink, Rhijnvis Feithlaan, Bagijnesingel, Schoenkuipenbrug, Groot Wezenland, Burgemeester van Roijensingel, Sassenpoortenbrug, Sassenstraat, Nieuwe Markt, Samuël Hirschstraat langs de synagoge, Schoutenstraat, Wolweverstraat, Wilhelminasingel naar het Ter Pelkwijkpark.

Om de herdenking vanaf 19.45 uur in alle rust te laten plaatsvinden, wordt de omgeving van het Ter Pelkwijkpark afgezet. Deze afsluiting vindt plaats in het gedeelte Wilhelminasingel - Ter Pelkwijkstraat - Kerkstraat tussen 19.15 - 21.00 uur en geldt voor al het verkeer. Hierdoor is ook de rijroute Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Nieuwe Markt en Sassenstraat niet mogelijk. Stadslijn 4 rijdt vanaf 18.00 uur via de Eekwal, Katwolderplein - Pannekoekendijk, Schuttevaerkade, Burgemeester Drijbersingel en pakt dan weer de gebruikelijke route op.

De bushaltes aan de Wilhelminasingel en Kerkstraat vallen uit tot en met 5 mei. Alternatieve uit- en opstapplaatsen bevinden zich aan Katwolderplein en Eekwal of bij winkelcentrum Diezerpoort.

Bevrijdingsdag op vrijdag 5 mei
Om de vele bezoekers aan het Bevrijdingsfestival in Park De Wezenlanden en aan de binnenstad een veilig verblijf te bieden, wordt de omgeving van beide locaties en de looproute van/ naar beide locaties afgesloten voor het verkeer. De wegafsluitingen starten op 4 mei en eindigen op 6 mei in de loop van de dag.

Op de looproute van het station naar de het dance-terrein aan de Grote Voort, waar het dance-event Dance4Liberation wordt gehouden, kan het verkeer beperkte hinder ondervinden mede vanwege de reconstructiewerkzaamheden Willemskade.
In de binnenstad worden geen bijzondere activiteiten gehouden, wel zijn de winkels, bedrijven, horeca en musea e.d. open binnen de reguliere tijden.

Het programma van het Bevrijdingsfestival in Park De Wezenlanden is te vinden op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl. Meer informatie over het dance-event op het Scania-terrein Grote Voort is te vinden op http://www.dance4liberation.nl/
Het programma in de binnenstad is te vinden op www.hesz.nl.

Verkeersmaatregelen
Tijdens de op- en afbouw van het Bevrijdingsfestival, van woensdag 26 april tot en met woensdag 10 mei, moet het verkeer in de omgeving van Park De Wezenlanden rekening houden met hinder.

Op donderdag 4 mei gaat de eerste wegafsluiting in. De wegafsluitingen zijn als volgt.

 Donderdag 4 mei vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 18.00 uur: Weth. Alferinkweg
 Vrijdag 5 mei vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 01.00 uur: Almelose Kanaal, Schuurmanstraat, Groot Wezenland (tussen Groot Wezenland en Schuurmanstraat), Kerkbrugje, Wilhelminasingel-Kerkstraat, Ten Oeverstraat en Grasdorpstraat
 Vrijdag 5 mei vanaf 10.00 uur tot en met 6 mei 01.00 uur: Terborchstraat
 Vrijdag 5 mei vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 08.00 uur: Assendorperdijk
 Vrijdag 5 mei vanaf 17.00 uur tot en met 6 mei 01.00 uur: Van Karnebeekstraat, Van der Laenstraat, Zeven Alleetjes en Bartjensstraat
 Vrijdag 5 mei vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 08.00 uur: Luttenbergstraat

Om een veilige looproute te kunnen bieden tussen het park/evenemententerrein en de binnenstad wordt de looproute Kerkbrugje - Gasthuisplein afgesloten voor het verkeer. Daarmee wordt tevens de doorrijroute Wilhelminasingel - Kerkstraat afgesloten alsmede de rijroute Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Nieuwe Markt, Sassenstraat.

De wegsleepregeling is van kracht. Conform de pollertijden binnenstad staan deze omhoog.

Meer informatie over wegwerkzaamheden en de bereikbaarheid staat op www.zwolle.nl/bereikbaarheid. Op www.zwolle.nl/willemskade staat meer specifieke informatie over de omleidingen als gevolg van de reconstructiewerkzaamheden aan de Willemskade.

Reisadvies op vrijdag 5 mei
De gemeente adviseert bezoekers om met het openbaar vervoer naar Zwolle te komen. Er worden extra bussen ingezet. De loopafstand van het station naar de binnenstad en Park De Wezenlanden is minder dan tien minuten. Daarnaast rijden er stadsbussen via de binnenstad. Er bevinden zich haltes aan de Eekwal, Katwolderplein en Burgemeester Drijbersingel ter hoogte van winkelcentrum Diezerpoort. In de nabije omgeving van park De Wezenlanden zijn haltes aan Wipstrikkerallee en Hortensiastraat.

Parkeervoorziening op vrijdag 5 mei
In de buurt van Park De Wezenlanden zijn geen parkeerfaciliteiten. Het park ligt ter hoogte van vergunninghoudergebieden.

De parkeerplaatsen in Schuurmanstraat zijn van 4 mei t/m 6 mei niet beschikbaar.
Op parkeerterrein De Turfmarkt is er voorjaarkermis van 5 t/m 14 mei waardoor deze niet beschikbaar is voor parkeren.

Bezoekers die willen parkeren, kunnen het beste terecht in: parkeergarages Lübeckgarage en Pas de Deux en op het parkeerterrein Hanzeland aan de Hanzelaan. Deze liggen aan de zuidzijde van het station en zijn bereikbaar via de IJsselallee. Via de Van Karnebeektunnel zijn het park en binnenstad dan lopend bereikbaar.
Aan de voorkant van het station wordt met borden verwezen naar de bevrijdingsfestival-locaties.

Andere parkeerlocaties in de buurt van de stad zijn: Katwolderplein (Katerdijk), Burg. Van Roijensingel, Emmadek (Emmawijk), Maagjesbolwerk (Kamperpoortenbrug), Dijkstraat, Noordereiland (Assiesstraat), Centrum (Pletterstraat) en Diezerpoort (Van Wevelinkhovenstraat).

De routes naar de parkeeraccommodaties worden op de invalswegen aangegeven. Op de binnenring in de omgeving van de binnenstad geeft het parkeerverwijssysteem de parkeeraccommodaties en het aantal beschikbare parkeerplaatsen aan. Meer informatie over parkeren in Zwolle is te vinden op www.zwolle.nl/parkeren.

 Reacties (0)add
Reageer

busy
 

Nieuwstips Weblog Zwolle

Windesheim Zwolle

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
vrijdag 22 september:
Droom van Zwolle
vrijdag 22 september:
Erik Borgman
vrijdag 22 september:
Young Gun Silver Fox
zaterdag 23 september:
PermacultuurZwolle
zaterdag 23 september:
EHBO aan baby\'s en kind...
zaterdag 23 september:
EHBO
zaterdag 23 september:
Jeugdtheaterschool Zwoll...
zaterdag 23 september:
Garage Dingerink
zondag 24 september:
Vocal group Twelve
zondag 24 september:
Fietsexcursie
zondag 24 september:
Reken Maar van Jazz
zondag 24 september:
Onslaught en Artillery
maandag 25 september:
Masterclass \'online zic...
maandag 25 september:
Yogalates
dinsdag 26 september:
Buren met Bomen