DJ Frank van der Lende vertelt over zijn oma

Zwolle – Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft 3FM DJ Frank van der Lende gevraagd op de Bevrijdingsfestivals het verhaal van zijn oma Jacqueline Turfkruyer te vertellen. Op zijn tour vraagt Frank ook aandacht voor 3FM Talents die optreden op diverse Bevrijdingsfestivals. Frank bezoekt de festivals met de helikopter die is vrijgekomen na het terugtrekken van Broederliefde. Op 5 mei vliegt de DJ in de ochtend naar Zwolle om ook het 3FM Serious Talent Paul Sinha aan te kondigen op de Sena Performers Stage.

frank_2_hi_res.jpg 

In de oorlog werd Frank’s oma gedeporteerd naar Westerbork en Theresienstadt. Hij ging met haar terug naar Westerbork om met eigen ogen te zien hoe het daar was. "Ook al is het 74 jaar geleden dat mijn oma in Westerbork aankwam, het is zo belangrijk dat ik – met m’n 28 jaar – haar verhaal doorvertel," aldus Frank. "Zij weet hoe het is om geen vrijheid te hebben, om gevangen te zijn om wie je bent. Door ons bezoek aan Westerbork en de gesprekken met mijn oma begrijp ik beter wat vrijheid voor mij betekent: vrijheid zorgt ervoor dat je kan doen, denken en zeggen wat je wilt. Dat wil ik graag overbrengen op de bezoekers van de Bevrijdingsfestivals."

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vindt het optreden van Frank van der Lende een mooie inhoudelijke aanvulling op het programma van de Bevrijdingsfestivals naast de optredens van de Ambassadeurs van de Vrijheid De Staat en De Jeugd van Tegenwoordig. Frank van der Lende bezoekt de Bevrijdingsfestivals in Overijssel, Amsterdam, Haarlem en Utrecht, waar onder anderen 3FM Talents Paul Sinha, Jeangu Macrooy, Jonna Fraser en Indian Askin optreden. NPO 3FM doet op 5 mei verslag van de verschillende Bevrijdingsfestivals.
Bekijk het verhaal van Frank van der Lende en zijn oma op www.bevrijdingsfestivals.nl
3FM Talent is een springplank voor jong, muzikaal, Nederlands talent dat een duwtje in de rug krijgt van NPO 3FM. Zie: www.3fm.nl/talent

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)