Organisatie Aalandenloop mikt op 800 lopers

Zwolle – Atletiekvereniging PEC 1910 en multifunctioneel Wijkcentrum De Bolder bereiden zich weer voor op de Aalandenloop, die op vrijdagavond 19 mei voor de 4e keer wordt gehouden. Het maximale deelnemersaantal is, wegens het succes van voorgaande jaren, uitgebreid van 600 naar 800 lopers.

Liefhebbers kunnen meedoen aan een 5- of een 10-kilometerloop. Voor de jeugd is er weer een speciale kidsloop over 1 of 2 kilometer. Als extra is dit jaar bij de Kidsrun een prijs voor de beste school ingevoerd. Voorinschrijven kan nog t/m maandag 15 mei via www.aalandenloop.nl of inschrijven.nl. Op de dag van de loop zelf is inschrijven mogelijk vanaf 15:00 uur in Wijkcentrum de Bolder. Dit alleen indien de loop nog niet is volgeboekt.
Atletiekvereniging PEC en De Bolder organiseerden het evenement vorig jaar voor de 3e keer en het werd wederom een groot succes.

Start en finish zijn op het schoolplein van het Meander College. De route gaat onder meer door de weilanden via het Toddenbeltpad, over de Agnietenberg, de Haersterveerweg, het Meanderpad en langs de Zwartewateralee. De 5 kilometer start om 19:00 uur en de 10 kilometer om 20:00 uur.
  
De kinderen beginnen hun run om 18.00, 18.15 en 18.30 uur, verdeeld in drie leeftijdsgroepen 6- en 7-jarigen, 8- en 9-jarigen en 10- tot 12-jarigen.

Deelname bij voorinschrijving is 7 euro voor de 5- en 10-kilometerloop (8 euro ter plekke, maar vol is vol), de kidsrun kost €3,50.
  
Tijdens de start en finish is er wederom muzikale omlijsting. De Neighbours Bluesband zorgt voor de muziek tijdens een ‘afterparty’ in De Bolder. Dat wijkcentrum biedt de sporters overigens kleedkamers en douchegelegenheid. Parkeren is gratis.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)