Kunst & Cultuurroute Schelle Oldeneel

Zwolle – Je laten inspireren, motiveren, opladen met nieuwe initiatieven en ideeën: het kan allemaal in Schelle Oldeneel. Op vrijdag 23 juni van 15.00 uur tot 19.00 uur en zaterdag 24 juni van 12.00 tot 17.00 uur vindt voor de derde keer de Kunst & Cultuurroute plaats. Iedereen is van harte welkom om te genieten van dit evenement vol kunst en cultuur. Deelname is gratis. 

10690224_1567297470156441_4319474791967024664_n.jpg 

De totale route is ongeveer 6 km lang en vormt als het ware een lus door het gebied. Opstapplaatsen: Greijdanus College, de nieuwe Bierton en het sportterrein van ZAC in Zwolle Zuid. Op deze opstapplaatsen vindt u parkeerruimte. Uitdrukkelijk advies: volg de K&C route Schelle Oldeneel bij voorkeur per fiets, step of te voet.

IJsselbiënnale
Kunstenaars, waaronder veel nieuwe deelnemers, verzamelaars, eigenaren van een eeuwenoude boomgaard, Oldeneler wijnboeren,de theatergroep Bruisende Buren, een klarinetensemble en de verhalenverteller over het leven aan en met de IJssel; het is slechts een greep uit de velen die tijdens deze Kunst en Cultuurroute akte de présence geven. Ontdek de streekproducten van boerderij De Huppe, laat u inspireren door (biologische) volks- en siertuinen of laat uw blik verruimen over het gebruik van eetbare wilde planten. Ook kunt u genieten van de kunstwerken die naast voor de Kunst & Cultuurroute ook deel uitmaken van de IJsselbiënnale 2017, die tot 24 september gehouden wordt.

Het thema van de IJsselbiënnale is ‘klimaat’. Dit onderwerp was voor (klein) kinderen uit Schelle Oldeneel ook de inspiratiebron tijdens hun schilderlessen die werden verzorgd door Atelier blauw. Een buitenexpositie tijdens de Kunst&Cultuurroute, op een markante plaats op de dijk, is de feestelijke afsluiting van deze lessen.

Windesheim en Greijdanus
Hogeschool Windesheim stelt voor een drietal bekende kunstenaars expositieruimte beschikbaar in het prachtige X gebouw. Leerlingen van Greijdanus College geven vorm aan hun bijzondere expositie ter gelegenheid van dit evenement. Kortom: er is veel te genieten van Kunst en Cultuur ín de natuur. Het rivierenlandschap, de uiterwaard van de IJssel, is daarbij de fraaie natuurlijke omlijsting.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)