Derde editie Unicef Wereldfestival

Door Redactie

Zwolle – Op zondag 25 juni organiseert de evenementencommissie van Unicef regio Zwolle alweer de derde editie van het Unicef Wereldfestival in Doepark de Nooterhof. Van 12:30 – 18:00 uur worden allerlei leuke activiteiten met een werelds thema georganiseerd. Bezoekers van alle leeftijden kunnen onder andere genieten van een optreden van kinderkoor UP4S uit Oeganda, Spaanse gitaarmuziek van Errol Pawiredjo en de Afrikaanse klanken van Dina Music en Faso Foli.

unicef_wereldfestival.jpg

Het festival wordt gepresenteerd door De Meisjes van Plezier en wordt om 13:00 uur geopend door Sann Leisink uit Zwolle. De veertienjarige scholiere werd in april uitgeroepen tot Koningin van de Jeugd, als beste spreker bij het Unicef Kinderrechten Debattoernooi. Na de opening gaat het programma van start met de optredens op het hoofdpodium in het Doepark. Er is de hele middag van alles te doen voor de bezoekers. Zo kunnen er workshops gevolgd worden en kunnen bezoekers de beginselen leren van Tai Chi, Capoeira, buikdansen, schermen of de Flamenco. Voor kinderen is er een speciaal kinderplein, waar de jongste bezoekers bijvoorbeeld cakejes kunnen versieren, mee kunnen doen met kindertheater Rixt en gave activiteiten met de scoutingclub uit Raalte.

De volledige opbrengst van het Unicef Wereldfestival 2017 gaat naar het project ‘Healthy food, healthy kids’. Benin is een land in West-Afrika dat ruim twee keer zo groot als Nederland, met bijna tien miljoen inwoners. Het is een arm land waar meer dan de helft van de bevolking moet rondkomen van minder dan één dollar per dag. Ondervoeding bij jonge kinderen is een groot probleem. Unicef zet zich met dit project in om ondervoeding te voorkomen en behandelen. Pierre Schoonhoven, voorzitter van Unicef regio Zwolle: "Doel van het festival is niet alleen het inzamelen van geld voor het project ‘Healthy food, healthy kids’ van Unicef. Het is ook een kennismaking met andere culturen en gebruiken. Het is een uniek evenement en een echte beleving voor jong en oud." Het programma biedt een middag vullend programma met activiteiten, maar ook standhouders en horecagelegenheden. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Bezoekers vanaf 4 jaar betalen €3,-. Voor kinderen tot 4 jaar is de toegang gratis. Bij sommige workshops kan een kleine bijdrage voor materiaal worden gevraagd. Bezoekers kunnen ook loten kopen en prachtige prijzen winnen. De volledige opbrengst van het Wereldfestival gaat naar Unicef. Meer informatie vind je op de evenementenpagina op Facebook of via Zwolle4Unicef op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat of stuur een mail naar Zwolle4Unicef@gmail.com.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Derde editie Unicef Wereldfestival”

Reacties zijn gesloten.