Kunstgras in en voor de regio

Zwolle – Dat PEC Zwolle een nieuw kunstgrasveld heeft kan bijna geen Zwollenaar ontgaan zijn. Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen worden de trainingen en wedstrijden in het MAC3PARK stadion afgewerkt op het nieuwe kunstgrasveld. In samenwerking met Sportcampus De Pelikaan krijgt het voormalige veld een gepaste en duurzame herbestemming, waar zowel de voetbalverenigingen als supporters van kunnen profiteren.

bestand_12-07-17_16_46_52.jpg 

Herbestemming Het veld waar de afgelopen vijfseizoenen op gevoetbald is wordt verplaatst naar Sportcampus De Pelikaan. Hier zal het veld gebruikt worden voor verschillende sportieve én maatschappelijke doeleinden; zo zullen PEC Zwolle Vrouwen en de jeugd van PEC Zwolle hier gebruik van gaan maken. Ook voetbalverenigingen uit de regio kunnen hierop terecht. Zo heeft vv Berkum als eerste vereniging uit de regio een huurovereenkomst getekend voor komend seizoen. Daarnaast zal het veld ook gebruikt worden voor maatschappelijke activiteiten die vanuit PEC Zwolle United (de maatschappelijke tak van PEC Zwolle) worden georganiseerd.

Het verworven kunstgras van PEC Zwolle, is een unieke aanvulling op dat wat Sportcampus De Pelikaan al te bieden heeft. Naast voorzieningen voor uiteenlopende sporten als voetbal, hockey en andere outdoor activiteiten, voorziet dit multifunctionele sportpark ook in groepsaccommodaties voor trainingskampen of familieweekenden. Deze zijn voorzien van meerdere slaapzalen, kleedruimtes, vergaderfaciliteiten, een videoruimte en natuurlijk een gezellige loungehoek en buitenterras. Thijs Jan van den Berg: ,,Met deze stap hoort Sportcampus de Pelikaan bij de top van training locaties op voetbalgebied in Nederland en kan dit dus juist ook door het hogere segment uit het (amateur)voetbal gebruikt worden."

Jouw eigen stukje groen Ook jij kan een stukje kunstgras kopen op de open dag van PEC Zwolle, op zaterdag 15 juli 2017. Voor slechts € 2,- per m2 kan jij een origineel stukje PEC Zwolle-gras in jouw eigen tuin, balkon of op kantoor leggen. De helft van de opbrengst gaat naar PEC Zwolle United. Hiermee ondersteun jij de maatschappelijke activiteiten van de club, in Regio Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Kunstgras in en voor de regio”

  1. Ik hoop echt dat de KNVB heel snel dat competitievervalsende kunstgras gaat verbieden in de eredevisie. In landen om ons heen begrijpen ze hier niets van.

  2. HenkD helemaal met je opmerking eens. Als ik me druk moet maken om alles wat er met gemeenschapsgeld wordt betaalt kan ik nog wel even. Jdewinter als jij de media leest had je kunnen weten wie dit betaalt.

Reacties zijn gesloten.