Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – PEC Zwolle

Door Redactie

|   Laatste wijziging

Zwolle – Zondagmiddag staat voor PEC Zwolle de tweede wedstrijd van het kersverse seizoen op het programma. Ditmaal reizen de manschappen van John van ’t Schip af naar Rotterdam voor de eerste van minimaal drie ontmoetingen op Rotterdams grondgebied. Om 16.45 uur is Sparta Rotterdam de tegenstander.

Na een enerverende wedstrijd met zes doelpunten en veel spanning, stapte PEC Zwolle zondagmiddag met drie punten van het eigen veld af. Ondanks een in de eerste helft opgelopen achterstand, welke op slag van rust werd gerepareerd, werd Roda JC Kerkrade op de eerste speeldag toch geklopt. Het betekende voor PEC Zwolle de zo gewenste seizoenstart. Bram van Polen ging als hoofdrolspeler in de boeken. Zo had de aanvoerder een groot aandeel in de 2-1 vlak na rust, veroorzaakte hij een strafschop waardoor Simon Gustafson met zijn tweede treffer de stand kon rechttrekken en zorgde Van Polen met een van richting veranderd schot voor de veilige 4-2 eindstand. In speelronde twee gaat PEC Zwolle in Zuid-Holland op jacht naar een nieuwe driepunter. Sparta Rotterdam, vorig seizoen ook in de tweede speelronde de opponent van Zwolle maar toen in het MAC3PARK stadion waar PEC Zwolle een pijnlijke 0-3 nederlaag leed, slaagde er niet in om het seizoen met een positief gevoel te beginnen.

De Rotterdammers begonnen de competitie tegen een Limburgse ploeg, VVV-Venlo. In Seacon stadion De Koel stond voor de tegenstander van zondag de seizoenstart op het programma. Waar het duel twee jaar geleden nog een affiche was in de Jupiler League, werd het treffen tussen de twee meest recente kampioenen uit de Jupiler League, vorige week zaterdag op het hoogste toneel afgewerkt. VVV-Venlo wist vlak voor rust de voorsprong te pakken, nadat beide ploegen enorme kansen op de openingstreffer hadden laten liggen. Na rust bouwden de Venlonaren de voorsprong uit naar 3-0, waardoor het seizoen voor de Spartanen met een fikse kater begon. Bovendien eindigde het team met een man minder omdat aanwinst Julian Chabot met twee gele kaarten werd weggestuurd. Bart Vriends komt hierdoor mogelijk in aanmerking voor een basisplaats.

Trainer Alex Pastoor zag in de zomer de nodige spelers vertrekken uit Het Kasteel. Vooral de achterhoede ging flink op de schop. Mart Dijkstra, die vorig seizoen weliswaar geen vaste waarde was, tekende voor drie seizoenen bij degradant N.E.C. Nijmegen. Denzel Dumfries, die als rechtsback een geweldige ontwikkeling doormaakte en ondanks zijn jeugdigheid één van de sterkhouders was in de kampioensploeg van Pastoor in 2016, werd beloond met een transfer naar sc Heerenveen. De pas 18-jarige Rick van Drongelen maakte een zo mogelijk nóg mooiere transfer en wel naar Bundesliga-club Hamburger SV. De verdediger, die in de week voor zijn vertrek bij een oefenduel nog scoorde tegen HSV, zag zo een droomovergang werkelijkheid worden. Martin Pusic is dit seizoen ook niet meer in Sparta-tricot te bewonderen. De Oostenrijkse aanvaller werd het voorbije seizoen gehuurd van FC Midtjylland en keerde deze zomer terug. Het vertrek van Mathias Pogba deed nog het meeste stof opwaaien. Vorige week maakte de club bekend afscheid te hebben genomen van de speler, die vorig seizoen tijdens Sparta Rotterdam – PEC Zwolle met twee goals in de slotfase nog bijna zorgde voor zuur Zwols puntenverlies. De aanvaller kwam in de voorbereiding niet in de plannen van Pastoor voor, om als basisklant aan competitiewedstrijden te beginnen.

De Sloveense aanvaller Dalibor Volas werd daarentegen deze transferperiode aangetrokken. De 30-jarige speler is afkomstig van NK Celje uit zijn geboorteland en vond daar vorig seizoen vijftien keer het net, iets wat in Venlo met een bal op de lat al bijna lukte. Volas is een ware clubhopper. Sparta is na omzwervingen in landen als Moldavië, Hongarije, Albanië en Maleisië al de elfde club van de bijna 1.90 meter lange spits. Andere nieuwkomers zijn onder meer Franck Bambock en George Dobson. Fransman Bambock (22) is afkomstig van SD Huesca uit de Spaanse Segunda División. De pas 19-jarige Dobson is afkomstig van West Ham United. De Engelse middenvelder is een jeugdexponent van Arsenal, maar verkaste naar The Hammers, waarvoor hij overigens nog niet in de hoofdmacht speelde. Wel speelde Dobson net als Bambock in een lagere divisie. Walsall, uitkomend in League One, maakte vorig seizoen gebruik van de diensten van de speler die in Venlo zijn officiële debuut maakte voor de Rotterdammers. Een bekendere naam is die van Leonard Nienhuis. De keeper die ruim vier seizoenen in Leeuwarden actief was, trainde deze zomer mee en dwong een contract af om als tweede keeper achter eerste keus Roy Kortsmit plaats te nemen. Ook contracteerde de Rotterdammers deze week Robbert Muhren, de voormalig aanvaller van FC Volendam en AZ wordt voor twee seizoenen gehuurd van Zulte Waregem.

Wist je dat….
….Diederik Boer tijdens zijn laatste twee optredens als Zwolle-doelman met rood het veld van Het Kasteel moest verlaten? Dit overkwam hem voor het eerst tijdens de editie in 2011, toen de keeper de doorgebroken James Holland onder de ogen van Danny Makkelie torpedeerde. Zwolle won dat duel overigens wel, maar liep het kampioenschap in de Jupiler League mis. Een seizoen later pakte FC Zwolle de titel alsnog, al werd er toen wel verloren op bezoek bij Sparta. Dit keer kreeg Boer rood van de Belgische arbiter Tom Ottevaere, nadat de keeper net buiten het eigen strafschopgebied hands maakte. Overigens eindigde Zwolle ook de meest recente editie van Sparta Rotterdam – PEC Zwolle met tien man. Dit keer was de deze week naar Australië vertrokken Bart Schenkeveld met twee gele kaarten in korte tijd de pineut.

De vijf meest recente confrontaties op Het Kasteel

Gouden Gids Divisie, seizoen 2004-2005
Sparta Rotterdam – PEC Zwolle: 1-1 (1-1). (18′ Van Dinteren 0-1, 36′ Koevermans 1-1)

Nacompetitie, seizoen 2004-2005
Sparta Rotterdam – PEC Zwolle: 3-1 (0-1). ( 37′ Esajas 0-1, 51′ Van den Bergh 1-1, 62′ Van den Bergh 2-1, 86′ Van den Bergh 3-1)

Jupiler League, seizoen 2010-2011
Sparta Rotterdam – PEC Zwolle: 1-2 (0-1). (8′ Schreurs 0-1, 48′ Duarte 1-1, 82′ Wildschut 1-2)

Jupiler League, seizoen 2011-2012
Sparta Rotterdam – PEC Zwolle: 2-0 (0-0). (57′ Bokila 1-0, 79′ Bilate 2-0)

Eredivisie, seizoen 2016-2017
Sparta Rotterdam – PEC Zwolle: 2-3 (0-0). (51′ Menig 0-1, 62′ Brock-Madsen 0-2, 86′ Israelsson 0-3, 90+1′ Pogba 1-3, 90+3′ Pogba 2-3)

Allard Lindhout heeft zondag de leiding over Sparta Rotterdam – PEC Zwolle. De leidsman wordt bijgestaan door assistent-scheidsrechters Joost van Zuilen en Patrick Langkamp. Ingmar Oostrom is de official op Het Kasteel. Vorig seizoen floot Lindhout drie duels van PEC Zwolle. De uitwedstrijd met sc Heerenveen (1-0), de bekerwedstrijd in Ermelo tegen DVS’33 (1-4) en het thuisduel met Vitesse (3-1). Tekst: www.peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

24 gedachten over “Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – PEC Zwolle”

  1. Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – PEC Zwolle. (Zwolle speelt uit)
    We gaan het zien. Hopelijk heeft het team gezamenlijk de eerst helft terug gekeken van vorige week. Kom op boys!

  2. Mannen die andere mannen moeten vermaken met verwijfd gedrag: strak kapsel, tattoo versiering, oorbel en dan bij een doelpunt met de hand hartjes gebaren maken naar het publiek.

    En een baard hebben om zich zogenaamd van de jongens te onderscheiden. Zie ze huppelen achter de bal met het knotje op het hoofd.

    Voetbal 2017 🙁

  3. Niet mee eens Steven, Parzyszek leverde een prima assist voor de 1-0 van Mokhtar. En het is een prima bliksemafleider voor de opkomende middenvelders en buitenspelers.

Reacties zijn gesloten.